Test av babykudde – Kudde till spädbarn och nyfödd


Babykudde, kudde till nyfödd

Du har redan spenderat mycket tid med att inreda och handla saker som behövs när bebisen kommer och sett till att bädda i ordning spjälsängen så mysigt du bara kan. Då är det bara en kudde till din bebis som saknas, en så kallad babykudde. Då har du kommit rätt, för nu ska vi testa kudde till bebis, nyfödd och spädbarn.

Under den första tiden kommer ditt barn att behöva ständig övervakning, men det finns några timmar på dygnet då du inte kommer att kunna erbjuda detta. Jag talar såklart om natten. På natten är det sömn som gäller och det är viktigt att både du och din bebis sover så bra och tryggt som möjligt. Jag minns att jag i början var väldigt nervös över just nattningen. Jag kunde helt enkelt inte bli bekväm med tanken av att inte kunna stå givakt bredvid spjälsängen, utan jag skulle själv behöva bege mig in i drömmarnas värld för någon timme eller två.

För att se till så att ditt barn sover så tryggt som möjligt (och du så bra som möjligt) är det viktigt att sängen har rätt typ av inredning. Med det sagt menar jag att du kommer inte kunna lyckas speciellt bra om du låter bebisen sova i en vanlig säng med en vanlig kudde. Detta bäddar för en orolig natt. Jag rekommenderar att du istället satsar på en riktigt bra babykudde som ger din lilla bebis maximalt stöd hela natten. En babykudde är helt enkelt en mindre kudde som har en betydligt mer ergonomisk utformning än ”vanliga” alternativ. På så sätt får bebisen inte bara stöd, utan avlastar även nacke och huvud.

Varför behöver man en babykudde?

Om du ska bli förälder för första gången kanske du redan har tröttnat på alla milslånga listor på nätet om vad du ”bara måste” ha hemma när bebisen kommer, men om din lista inte innehöll ordet babykudde är det dags för ytterligare ett inköp. En babykudde är något som alla föräldrar är i behov av, oavsett om det är ditt första barn som har kommit till världen eller om du välkomnar familjens femte medlem. Det finns otroligt många fördelar med just en babykudde. Som tidigare nämnt så är de ergonomiskt utformade och ger exakt rätt stöd som din bebis behöver för en skön natts sömn (eller någon timme här och där, jag vet).

De kuddar som faller mig bäst i smaken är de där det är tydligt att företaget har haft ett helhetstänk när de tillverkade babykuddarna. Med det menar jag att de är praktiska på fler än ett sätt. Man kan till exempel hitta babykuddar där du med fördel kan stoppa in dem i tvättmaskinen och där materialet är ekologiskt och fritt från kemikalier och andra gifter.

Bäst i test – Babykudde

Nu ska vi ge oss in på det roliga och det är naturligtvis de stora vinnarna i testet. Innan jag drar igång vill jag säga att jag gick igenom ett flertal olika babykuddar innan jag hittade de som jag tyckte var vinnarna inom mina tre kategorier – premium, mellan och budget. Att jag har krönt tre stycken vinnare betyder dock inte att det inte finns andra babykuddar där ute som är minst lika bra. I testet valde jag att ta mig igenom sju stycken innan jag krönte favoriterna.

Artikelsummering kudde till bebis

Candide Babykudde PandaTestvinnareCandide Babykudde Panda
Baby Cloud Babykudde ErgonomicPremiumBaby Cloud Babykudde Ergonomic
Candide Panda Air babykuddeUppstickareCandide Panda Air babykudde

Test av kudde till spädbarn

Candide Babykudde Panda

Testvinnare: Candide Babykudde Panda

  • Liten och smidig
  • Tillverkad i memoryskum
  • Kan tvättas i maskin

Som vanligt börjar jag alltid med att utse vinnaren i premiumklassen och när det kommer till babykuddar så är det Candide Babykudde Panda, eller panda kudde som många kallar den, som kammar hem förstapriset. Det här är en supersöt kudde som passar utmärkt till barn och som dessutom är formad som en liten panda. Utformningen har dock ingenting med själv funktionen att göra, men jag ska inte sticka under stol med att kudden helt klart förbättrar inredningen i både sovrum så väl som i vagnen. Candide Babykudde Panda är ergonomiskt utformad och tillverkad i memoryskum. Det betyder att du kan känna dig säker på att kudden formas perfekt efter just ditt barns huvud. Små barn har väldigt känsliga nackar och huvuden. Med fel sorts kudde kan detta leda till tryck och obehag för din lilla.


Baby Cloud Babykudde Ergonomic

Premium: Baby Cloud Babykudde Ergonomic

  • Ergonomisk
  • Bra andningsförmåga
  • Allergivänlig

En ergonomisk babykudde från Baby Cloud. Denna kudde är utformad för att hjälpa förhindra skallasymmetri hos bebisar. Kudden har god andningsförmåga som säkerställer hög ventilation och ökad komfort. Kudden är tillverkad av allergivänligt silikonskum med ett överdrag i meshtyg. Med följer även ett mjukt bomullsöverdrag. Finns i flera färger!


Candide Panda Air babykudde

Uppstickare: Candide Panda Air babykudde

  • Kan maskintvättas
  • Formar sig bra efter huvudet
  • Liten och smidig

Candide Panda Baby Kudde Air är en liten, smidig och säker babykudde med ergonomisk form som hjälper till att förebygga platt-huvud (skall asymmetri), minimera kvävningsrisken och behålla nackens raka linje. Kudden har en anatomisk urgröpning för att avlasta tryck på babyns skalle och höjer inte huvudet nämnvärt. Den har ett fast innehåll av exklusiv ultramjuk viscoelastisk -memoryfoam. Viskoelasticitet har en unik tryckavlastande egenskap som är idealiskt mot babyns mjuka skalle, så att inga deformiteter uppstår. Fyllningen är dessutom formpressad och innehåller inga lösa partiklar som kan orsaka kvävning eller att babyn inandas sin egen utandningsluft. Överdraget är av behagligt microfiber tyg som andas och ger en behaglig känsla. Rekommenderad ålder: 0-6 månder


Vad säger experterna om kuddar för spädbarn?

Det råder en del delade meningar gällande kuddar för just spädbarn. Många är eniga om att bebisar inte behöver en kudde förrän det är cirka 1 år gamla. När bebisen är mindre än så har den egentligen inget direkt behov av en kudde och många saker i sängen kan även öka risken för plötslig spädbarnsdöd. Ett tips från mig till dig är att du rådfrågar på BVC.

I början är det dessutom väldigt många besök och därmed också många tillfällen att fråga. Skulle det däremot vara så att din lilla bebis börjar att få skallasymmetri, eller platt huvud som det också kan kallas, så kan en spädbarnskudde vara väldigt bra. På så sätt avlastas huvudet från det tryck som annars kan uppstå om bebisen ligger platt på madrassen.

Läs mer:
Bästa bärsjalarna

Recent Posts