Bästa bedside cribs 2023 – med en säker spjälsäng ger du trygghet till ditt barn!


Bästa bedside cribs

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa bedside cribs 2023 – Med en bedside crib kan du ha ditt barn nära, vilket skapar en större trygghet för både dig och ditt barn. Framförallt när barnet precis är nyfött. En bedside crib eller spjälsäng som de även kallas, är justerbar och kan användas antingen fristående eller ställas i jämnhöjd med din egen säng.  

Maxi-Cosi Lora Bedside SleeperTestvinnareMaxi-Cosi Lora Bedside Sleeper
Troll Bedside Crib SunStilren design!Troll Bedside Crib Sun
Fillikid Bedside CribJusterbarFillikid Bedside Crib
Carena Väddö Bedside SpjälsängKlassikernCarena Väddö Bedside Spjälsäng

För att spjälsängen ska vara säker är det viktigt att den är justerbar, samt att den är tillverkad av stabila material som håller ditt barn säker.  

Vi har skapat en lista med de fyra bedside cribs som vi tycker du ska kika lite extra på. De är samtliga säkra att använda och kan enkelt justeras för att anpassas efter ditt sovrum.  

Topp 4 bedside cribs bäst i test 2023  

1. Vår vinnare! Maxi-Cosi Lora Bedside Sleeper 

 •  5 olika höjdpositioner 
 •  Maximal vikt: 9 kilo 
 •  Rymlig förvaringskorg 
 •  Kan enkelt fällas ihop 

Med Maxi-Cosi Loras bekväma och justerbara modell av bedside crib är detta en vinnare, som gör att du kan sova nära ditt barn. Denna bedside crib har en väldigt stilren design som gör att den passar bra i samtliga sovrum. Dessutom kan höjden enkelt justeras till 5 olika lägen, för att den ska ha en höjd som passar din säng och bidrar därför till en ökad trygghet, för både dig och ditt barn.  

Sidan är helt fällbar och när ditt barn har nått en ålder som gör det möjligt för dem att sova själv, kan sidan enkelt fällas upp igen. Sängen fungerar då som en fristående säng, vilket gör den till en väldigt prisvärd modell som kan användas när ditt barn växer.  

2. Troll Bedside Crib Sun  – Stilren design!  

 •  Justerbar höjd 
 •  Kan användas som fristående säng 
 •  Bredd: 46.7 centimeter 
 •  Stilren design 

Varumärket Troll har skapat denna bedside crib vid namn Sun. Den har en enkel design som gör den väldigt praktisk att använda, samtidigt som höjden enkelt kan justeras för att passa ditt användande. Denna modell går lika bra att använda bredvid din säng eller som en fristående modell.  

Höjden kan justeras mellan 44-61 centimeter och Sun är även konstruerad för att vara stabil och monteras enkelt efter köp. Madrass till sängen ingår dock inte, utan måste köpas till separat. Letar du efter en snygg och stilren modell så rekommenderar vi denna från Troll.  

3. Fillikid Bedside Crib – Justerbar långsida!  

 •  Kan användas fristående 
 •  Maxvikt: 15 kilo 
 •  Monterbara hjul 
 •  Inkluderad fästrem 

Bedside Crib från varumärket Fillikid har designats med en fällbar långsida för att den ska kunna justeras efter din säng. Du kan därför själv välja om du vill att ditt barn ska sova bredvid dig, alternativt kan du använda Bedside Crib som en fristående säng.  

För att den ska vara stabil och för att det inte ska uppstå någon glipa mellan din säng och spjälsängen, inkluderas praktiska fästremmar. Detta gör att du kan fästa Bedside Crib i sängstommen. För att spjälsängen enkelt ska kunna flyttas omkring, medföljer hjul som enkelt kan monteras. Hjulen är designade med en säkerhetsfunktion som håller sängen på plats.  

4. Carena Väddö Bedside Spjälsäng – Klassisk form!  

 •  Kan omvandlas till barnsoffa  
 •  Stabil konstruktion  
 •  Höjd kan justeras 
 •  Tillverkad i Europa 

Stilren bedside crib som passar dig som letar efter en modell som är båda praktisk och snygg. Väddö från varumärket Carena är tillverkad med allt detta i åtanke, samtidigt som den har konstruerats av stabila material och en fin beläggning i mörkgrått.  

Väddö fungerar perfekt även som fristående säng och kan då flyttas över till barnkammaren, när ditt barn är tillräckligt stort. Höjden är justerbar för att kunna anpassas efter flera olika miljöer.  

En fantastisk och prisvärd bedside crib som efter att ditt barn vuxit ur den, även kan omvandlas till en fin barnsoffa.  

Tre vanliga frågor om bedside cribs: 

Finns det något annat namn för bedside cribs? 

Bedside cribs går även under namnet spjälsängar, dock skiljer sig traditionella spjälsängar något från bedside cribs då dessa modeller är mer justerbara vad gäller höjd. De kan efter födseln placeras bredvid din säng för att skapa mer trygghet. De kan sedan justeras om till en traditionell modell som då är fristående.  

Vad ska man tänka på vid köp av en bedside crib? 

Det viktigaste är att de är justerbara och stabila. Detta för att du ska kunna ändra höjden för att passa din säng, samtidigt som den är stabil nog att användas som en fristående säng. Trä eller stålmaterial är att föredra, då de är något tyngre och automatiskt ger mer stöd åt konstruktionen och sängens ram. Men andra material kan även ge samma effekt.  

Höjden ska kunna anpassas efter din sängs höjd och sedan justeras tillbaka för att kunna användas som en fristående säng i barnkammaren.  

Vart ska man placera en bedside crib? 

Syftet med en bedside crib är att du ska kunna sova bredvid ditt barn, för att ge både mer trygghet till dig själv och din nyfödda. Därefter ska den kunna justeras om för att placeras mot väggen eller i barnkammaren om du har ett separat rum för ditt barn.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

När vi satte samman denna topplista var det framförallt tre saker som vi prioriterade. Det var att de modeller av bedside cribs som vi väljer ut ska vara funktionella, justerbara och självklart även stabila för att vara säkra att använda.  

Saker som fick produkten att stå ut lite extra från mängden, så som säkerhetsfunktioner eller låsmekanism gav spjälsängen en liten extra stjärna. Till allt detta vägde vi även in design och material för att din nya bedside crib även ska kunna vara en fin inredningsdetalj.  

Att kunna sova nära ditt barn skapar en extra trygghet för både dig och ditt barn. Hitta din nya favorit idag och få allting inhandlat innan barnet är fött!  

Länkar och referenser:

Fler bedside cribs hos Babyland, Jollyroom

Monteringsvideo för Maxi-Cosi Lora Bedside Sleeper

Recent Posts