4 bästa bärsjalarna 2023 – Prova bärsjal som alternativ till bärsele!


Bästa bärsjalarna
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

4 bästa bärsjalarna 2023 – För många föräldrar är att bära sitt barn med bärsjal en livsstil! Att sjala är ett praktiskt och mysigt sätt att transportera ditt barn nära dig, och känns riktigt naturligt. Ja, bärsjalen är en klassiker, men för nya föräldrar kan det stora utbudet kännas överväldigande. Hur väljer man den bästa bärsjalen?

Vi har tagit fram 4 populära och fantastiska bärsjalar för att hjälpa dig välja!

Topp 4 bärsjal bäst i test

1. Aldoria Bambu Soft Bärsjal

Bästa bärsjalarna - Aldoria Bambu Soft Bärsjal

Vårt toppval går till Aldorias populära Bambu Soft Bärsjal som är otroligt mjuk och sval och är ett perfekt val för din nyfödda bebis. Sjalens material är av 100 % allergivänlig och tunn bambutrikå. Att sjalen är så tunn gör att den är mycket kompakt att packa med sig.

En uppskattad egenskap hos bärsjalen är att dess tyg är lätt ribbat på utsidan och slät på insidan. Att utsidan är ribbad hjälper till med att leda bort överflödig värme och fukt. Detta gör sjalen guld värd på sommaren då det kan bli svettigt att bära barnet så tätt mot huden. Det ribbade tyget ser dessutom till att det är lättare att upptäcka om tyget råkat vrida sig.

En riktigt mjuk och bekväm bärsjal som passar speciellt bra för de sex första månaderna av ditt barns liv.

2. Babylonia Tricot-Slen Organic Bärsjal

Bästa bärsjalarna - Babylonia Tricot-Slen Organic Bärsjal

Babylonia Tricot-Slen Organic är en riktigt stabil trikåsjal av ekologiskt odlad bomull. Den passar perfekt för föräldern som vill köpa en snygg bärsjal som kan användas i flera år. Ja, en av de stora fördelarna med denna bärsjal är att dess långa användningstid, då den passar barn från att de är nyfödda och upp till tre år.

Även om bärsjalen är mjuk och bekväm, är trikåtyget relativt tjockt och rejält och ger bra stöd. Det betyder också att den är rätt varm, vilket passar speciellt bra på vintern. Babylonias Tricot-Slen Bärsjal är kvalitativ och ger dig mycket sjal för pengarna!

3. Ergobaby Aura Bärsjal

Bästa bärsjalarna - Aura Randig Baby Bärsjal Grå

Aura Bärsjal från det innovativa märket Ergobaby är ännu en vacker och populär bärsjal. Precis som vårt toppval är denna uppskattad för dess ultratunna material. Sjalen är tillverkad i 100 % rayonviskos som är lätt och luftigt, samtidigt som det är slitstarkt.

En annan fördel med Ergobabys Aura Bärsjal är att den är lätt att packa ned på grund av dess integrerade förvaringsficka. Bärsjalen har en inbyggd ficka, vilket gör att sjalen enkelt och snabbt kan vikas ihop i sättas in i förvaringsfickan. På så sätt är det lätt och smidigt att förvara bärsjalen i barnvagnen eller skötväskan. Sjalen kan också med fördel användas som en tunn filt.

4. Baby K´tan Bärsjal

Baby K´tan Bärsjal Bomull Svart

Är du lite nervös över att lära dig knyta bärsjalen rätt? Oroa dig inte, det finns nämligen bärsjalar som kommer färdigknutna. Ett fint exempel är Baby K´tan Bärsjal som ger bra avlastning och är ett praktiskt val för nybörjaren som inte vill eller vågar knyta en bärsjal själv!

Naturligtvis kommer den praktiska fördelen dock med ett par nackdelar. Med denna typ av bärsjal gäller det att köpa in rätt storlek som passar din kropp. Det betyder att du och din partner kan behöva varsin bärsjal om ni har väldigt olika kroppsform. Dessutom är storleken mindre anpassningsbar när barnet blir större och tyngre, viket betyder att användningstiden med denna sjal är kortare.  

Denna bärsjal är alltså ett fint val för dig som inte har någon kunskap om knytning och gärna vill börja med en sjal som du inte behöver knyta själv.

3 vanliga frågor om bärsjalar:

1. Varför väljer många att använda bärsjal?

Vi vet att det är viktigt att ha vårt barn nära oss så mycket som möjligt. Detta hjälper barnet att få en lättare övergång från barnets mysiga nio månader i mammans mage till världen därute. När du bär ditt barn i en bärsjal hålls barnet naturligt och tätt intill din kropp. En bärsjal tillåter dig att bära ditt barn ergonomiskt på ett sätt som är bekvämt för både dig och ditt barn.

Dessutom ser bärsjalen till att du fortfarande kan röra dig fritt och använda båda dina armar. Och som nya föräldrar vet, kommer de två armarna utan tvekan behövas för dagens andra sysslor. En bärsjal tillåter dig alltså att ta tag i allt du behöver göra under dagen utan att vara långt från ditt barn.

2. När kan man använda en bärsjal?

En bärsjal kan användas direkt med ett nyfött barn från BB, och det finns ingen specifik tidsgräns för när man bör sluta använda bärsjal. Så länge ditt barn sitter bekvämt och ergonomiskt med fria luftvägar kan du fortsätta använda bärsjalen.

Det är bra att lyssna på barnets egna signaler. Om ditt barn börjar se obekväm ut i bärsjalen och ofta protesterar, kan det vara dags att sluta med sjalen.

3. Hur ser du till att ditt barn sitter säkert?

Efter att du lärt dig knyta bärsjalen på rätt sätt finns det ett par säkerhetstips för att se till att barnet sitter rätt i sjalen. Ett sätt att komma ihåg dessa säkerhetstips är genom akronymen P.U.S.S.A:

P – Position: Dubbelkolla att barnet sitter upprätt med knäna högre än rumpan, att barnets bäckenbotten är vinklad mot bäraren, och att sjalen går från knäveck till knäveck.

U – Uppsikt: Barnet ska inte sitta ihopsjunket, utan bör sitta tätt, och högt upp så du enkelt kan nå för att pussa barnet på huvudet.

S – Synligt: Barnets ansikte bör alltid vara synligt och sticka ut ur sjalen.

S – Stöd: Se till att barnets nacke och rygg har bra stöd, beroende på barnets ålder och styrka.

A – Andning: Se till att det finns tillräckligt mycket rum mellan barnets haka och bröst genom att sätta in två tvärfingrar och se om de får rum.

Hoppas du fått hjälp att hitta de bästa bärsjalarna för dig! Stort lycka till med att bära ditt barn tätt intill!

Läs mer test om den första tiden:
Test av babykudde

Recent Posts