Test av blöjhink – Bästa blöjhinken 2023


Bästa blöjhink

När man får barn så är det en hel del tillbehör och prylar som man behöver inhandla. En av de prylarna är blöjhinken. Vi ska nu testa fram bästa blöjhinken. En blöjhink är, precis som det låter, en specifik hink för att slänga använda blöjor i. Här nedan kan du läsa recensioner av tre olika modeller av blöjhink som jag har testat och utvärderat.

Artikelsummering

Korbell blöjhinkTestvinnareKorbell blöjhink
Tommee Tippee Blöjhink Sangenic TECPrisvärdTommee Tippee Blöjhink Sangenic TEC
Ubbi BlöjhinkPremiumUbbi Blöjhink

Test av blöjhinkar

Korbell blöjhink

Testvinnare: Korbell blöjhink

  • Barnsäker
  • Tack vare de tre förslutningarna så är hinken tätt försluten så att minimalt med lukt sprider sig
  • Du behöver inte göra dig av med hinken när blöjperioden är över då hinken enkelt kan göras om till vanlig pedalhink och användas till sopor.

Bästa blöjhinken enligt mig är Korbell blöjhink. Den är extra utrustad med förslutningar, hela tre stycken, för att minska risken att otrevlig lukt sprider sig. Det finns även ett utvecklat refillsystem som ska göra det enkelt att ta ur en använd påse. Just den här hinken har en diskret design i vitt och rymmer 15 liter. Beroende på storleken på blöjorna så rymmer den olika många men den rymmer ca 40 blöjor i spädbarnsstorlek. När man köper hinken ingår en refill som rymmer närmare 500 blöjor i spädbarnsstorlek. Korbell blöjhink har också ett barnlås så att inga barn kommer åt innehållet i hinken. Vilket annars hade kunnat bli en otrevlig överraskning med använda blöjor runt om i hemmet. Med hjälp av den stora fotpedalen blir hinken enkel att använda då inga lock behöver lyftas. Den här blöjhinken från Korbell är den bästa blöjhinken om du frågar mig!


Tommee Tippee Blöjhink Sangenic TEC

Prisvärd: Tommee Tippee Blöjhink Sangenic TEC

  • Varje blöja försluts en och en
  • Den har stor volym som rymmer många blöjor
  • Trots den avancerade tekniken med plastfilmen så är hinken enkel och smidig att använda

Tommee Tippee blöjhink skiljer sig en aning från de flesta andra. Tommee Tippee blöjhink sangenic tec är nämligen utrustad med en kassett som innehåller plastfilm. Varje enskild blöja som slängs i blöjhinken lindas samtidigt in i denna plastfilm och plastfilmen är enkel att byta när den är slut. På så sätt kan lukten reduceras med hela 99 %. I denna hink kan man slänga 28 blöjor innan den är full och måste tömmas. Trots den avancerade tekniken med förslutning kring varje enskild blöja behöver man inte mer än en hand för att använda hinken och slänga blöjorna. Tommee Tippee blöjhink har dessutom en enkel design med härligt rundade former och levereras i flera olika färger vilket gör att den kan bli en trevlig inredningsdetalj och färgklick.


Ubbi Blöjhink

Premium: Ubbi Blöjhink

  • Är utrustad med ett barnsäkert lås
  • Den är enkel att använda och behöver ingen särskild utrustning
  • Den är relativt miljövänlig då den är tillverkad i stål istället för plast

Ubbi blöjhink är en blöjhink som andas lyx. Mycket av fokuset har lagts på designen, som också har blivit prisbelönad, och hinken har fått en guldfärgad utsida med vita detaljer. Att Ubbi blöjhink har tillverkats i stål gör också att känslan av lyx höjs. Fokus har också legat på att få en miljövänlig hink, vilket känns helt rätt i tiden. Ubbi blöjhink är utrustad med ett skjutbart lock upptill för att slänga blöjorna i och det finns flera gummipackningar som försluter och minimerar risken för att lukt sprider sig. Hinken används med fördel ihop med den miljövänliga tygpåsen från Ubbi men går också att använda med vanliga plastpåsar eller engångspåsar. Beroende på vilken blöjstorlek som används så rymmer hinken mellan 23-58 blöjor innan den är full och behöver tömmas.


Vad är en blöjhink?

En blöjhink är en speciell hink, oftast en pedalhink, som är avsedd för att slänga använda blöjor i. De är oftast utrustade med fler och tätare förslutningar än en vanlig pedalhink för sopor, detta för att minska risken att otrevlig lukt sprider sig i hemmet. Många blöjhinkar har också barnsäkert lås så att barnen inte kommer åt och kan sprida blöjorna i hemmet eller i värsta fall, leka med innehållet i dem.

Måste man ha en blöjhink?

Det finns ingenting som säger att du måste ha en blöjhink för att förvara barnens använda blöjor i. Men mycket underlättar om man har en särskild hink i närheten av där man oftast byter barnens blöjor och då är det ju också trevligt om denna hink gör att hemmet luktar mindre av kiss, bajs och använd blöja. Det är ingen avgörande produkt som man måste ha när man får barn, men den kan absolut underlätta vardagen med småbarn. Dessutom så blir det trevligare för dina gäster som kommer och hälsar på om det inte luktar blöja i hela hemmet.

Att tänka på innan köp av blöjhink

Innan du köper en blöjhink bör du veta på ett ungefär vart du hade tänkt att placera den. Blöjhinkarna kan variera kraftigt i storlek och det kan vara värt att mäta ytan där du hade tänkt ha den. Det gäller särskilt om du tänker placera den under något, då höjden kan skilja sig markant och man måste också ta höjd för att locket ska kunna öppnas, ofta uppåt.

Sedan bör du fundera över vad du vill ha ut av din blöjhink, varför du köper en. Vill du i första hand ha en stor hink som rymmer många blöjor så att du blir av med dem eller kan du tänka dig en hink som rymmer färre blöjor men som är mer luktreducerande? Man bör också fundera över hur viktig designen är och om det eventuellt går före vissa funktionaliteter. Designen kanske inte är avgörande om den ska stå inträngd i ett litet hörn inne på toaletten, men har man däremot sitt skötbord i barnrummet och den ska stå mer synlig kanske man vill ha en som smälter in mer i omgivningen.

Skötselråd

I en blöjhink förvaras blöjor, både kissblöjor och bajsblöjor. Det säger sig självt att det är mycket bakterier i omlopp och bakterier från avföring är direkt hälsofarliga. Det är därför mycket viktigt att blöjhinken hålls ren, oavsett vilken modell det är. Blöjhinken bör tömmas direkt när den är full och ej fyllas till bredden så att den inte går att stänga ordentligt. Vidare bör man rengöra den grundligt med jämna mellanrum för att hålla den fräsch. Om man ser att avföring av misstag kommer på hinken ska detta genast avlägsnas.

Recent Posts