Skötväska bäst i test – snygg, liten, billig eller ryggsäck?


Test av skötväska

Ett vanligt missförstånd är att skötväskan egentligen inte har så stor betydelse och att man kan välja vilken väska som helst. Visst går det förvisso bra att använda en vanlig handväska som skötväska, men du kommer inte att få ut så mycket som möjligt när det kommer till förvaring. Att hitta en riktigt bra skötväska där man får plats med alla tusentals saker som ska med kan vara svårt, speciellt om man vill ha det så välorganiserat som möjligt och i den prisklass som man önskar. Många mammor och pappor letar länge innan de hittar någon som de känner sig riktigt nöjda med.

Skötväska som ryggsäck eller liten väska?

En skötväska kan komma i många olika typer av färger och former och det finns mängder med modeller att välja mellan. Om man inte har haft barn och därmed också en skötväska tidigare så kan det bli en riktig utmaning. I de flesta fall så är man ännu inte medveten om vad man behöver få ut av sin väska. Ska den vara stor? Ha många fack? Få fack? Ska det komma med en skötbädd eller liknande? Vilka fästen kommer att vara lämpligast till vagnen? Frågorna är som sagt väldigt många och därför har jag gjort en lista på de skötväskor som jag tycker extra mycket om i olika format.

Skötväska som ryggsäck är praktiskt!

En skötväska som ryggsäck är perfekt när man vill få med sig lite mer medans en liten skötväska är guld värt när man ska iväg på kortare turer eller vill resa lätt. Jag har en klar favorit när det gäller skötväska som ryggsäck och den kan du läsa mer om nedan.

Det finns några saker som jag tittade lite extra på när jag valde ut dessa favoriter. En skötväska kommer man att använda sig av varje dag under många år och därför är kvalitet väldigt viktigt. En skötväska ska kunna vara ordentligt slitstark och även tåla olika väder. Det är meningen att skötväskan ska kunna underlätta småbarnsåren för både dig och din bebis när ni är ute på äventyr.

Artikelsummering

Skötväska bäst i testTestvinnareSkip Hop Skötväska Duo Signature
Buddy & Hope SkötväskaPrisvärdBuddy & Hope Skötväska
Sandhamn Skötväska RegattBudgetSandhamn Skötväska Regatt
Skip Hop Skötväska Ryggsäck Duo SignatureRyggsäckSkip Hop Skötväska Ryggsäck Duo Signature
Skip Hop Skötväska Liten Greenwich Hip PackLitenSkip Hop Skötväska Liten Greenwich Hip Pack

Test av skötväskor

Skötväska bäst i test

Testvinnare: Skip Hop Skötväska Duo Signature

 • Hög kvalité
 • Skötbädd inkluderad

Skip Hop är ett varumärke som är känt för att skapa bra och högkvalitativa produkter för föräldrar och bebisar. Duo Signature är en av de senaste modeller som man kan hitta och jag kan inte sticka under stol med att skötväskan har många bra funktioner. Det första som jag la märke till är att den har en dragkedja i toppen, vilket inte många skötväskor har.

Detta ger ett lite mer elegant intryck och säkerställer även att ingenting ramlar ut. De båda fickorna på sidorna av väskan ger ytterligare möjlighet till förvaring och du kan själv välja om du vill bära den på vagnen, i handen eller över din axel. Här behöver du inte välja mellan design, komfort eller kvalitet, utan får allt i ett och samma paket. Även här så ingår en skötbädd, vilket jag tycker är otroligt bra och viktigt.

Man kommer vara i behov av den mer än man tror. Det jag däremot reagerar på är de färgalternativ som finns på väskan. Majoriteten av alla väskor är nämligen ljusgråa, vilket bäddar för att de snabbt blir smutsiga. Den har heller inga metallben i botten, så att sätta ner väskan på marken är inte att rekommendera. Jag hade nog själv även valt en annan design, men trots det är det en stilren, bra och väldigt praktisk skötväska.


Buddy & Hope Skötväska

Prisvärd: Buddy & Hope Skötväska

 • Skötbädd inkluderad
 • Bra färgval för att stå emot fläckar

Buddy & Hope är ett svenskt företag som har riktat in sig på att tillverka bra, säkra och snygga produkter för barn och bebisar. Den här smidiga skötväskan i svart tål alla fläckar som du eller din bebis kan tänkas åstadkomma under småbarnsåren.

Väskan är utrustad med ett stort huvudfack där du kan få plats med alla väsentligheter och har även två stycken fickor fram och två sidofickor. Det större facket är försett med en dragkedja för att förhindra att saker ramlar ut på promenaden och på baksidan av skötväskan hittar du platsen för skötbädden (som naturligtvis ingår).

Att kunna bära med sig en skötväska är väldigt viktigt och därför gäller det att det finns olika bäralternativ. Med den här skötväskan från Buddy & Hope kan du välja mellan två handtag eller en justerbar axelrem. Med hjälp av två spännen på vardera sidan kan du också klicka fast den enkelt i barnvagnen. Jag brukar alltid ta upp både för- och nackdelar när jag produkttestar och det jag fann negativt är att väskan är tillverkad helt i bomull.

Ur ett miljöperspektiv är detta dock väldigt bra, men det betyder att väskan inte tål väta eller regn. Väskan kan förvisso handtvättas, men skyddar inte bebisens ombyteskläder och dylikt om spöregnet står på trappan.


Sandhamn Skötväska Regatt

Budget: Sandhamn Skötväska Regatt

 • Billig skötväska
 • Många fack
 • Vikbar skötbädd

Detta är en billig skötväska, relativt sett iaf och den är inte dålig för det! Jag själv föredrar alltid när alla tygrelaterade babysaker är tillverkade i så mörka färger som möjligt. Allt som är tillverkat i tyg och som befinner sig nära en bebis kommer nämligen att bli mycket fläckigt genom åren och detta gäller speciellt för skötväskor.

Den här snygga och praktiska skötväskan från Sandhamn i marinblått är därför en stor favorit. Väskan är smidig och säkerställer att du får plats med alla nödvändigheter, utan att väskan ser eller känns klumpig. Det är inga mindre än Carens som ligger bakom designen och flexibiliteten gör den utmärkt för alla situationer. Du kan själv välja om du vill bära väskan på axeln eller om du vill fästa den på vagnen. Du hittar även hela 5 olika typer av fack för allt du kan tänkas behöva ha med dig. Det finns några saker som känns extra positiva med denna skötväska.

Det första är att du får med en vikbar skötbädd så att du snabbt och enkelt kan byta blöja, var du än befinner dig. Det andra är att väskan har metallfötter. Det betyder att du kan ställa ner den på marken utan att den blir smutsig eller blöt. Skulle det vara något som ändå är negativt med den här väskan är det rengöringen av den. Du kan inte stoppa in den i tvättmaskin och inte ens tvätta den för hand. Skötväskan kan enbart rengöras med fuktig trasa.


Skip Hop Skötväska Ryggsäck Duo Signature

Ryggsäck: Skip Hop Skötväska Ryggsäck Duo Signature

 • Rymlig
 • Många fack
 • Skötväska som ryggsäck

Denna smarta skötväska som ryggsäck är inspirerad av skötväskan Duo Signature. Ryggsäcken har en stilren unisex-design och har alla funktioner man kan önska av en skötväska. Hela nio fickor hjälper dig att enkelt hålla sakerna organiserade.

Ett lättåtkomligt handtag på ovansidan, en fodrad ficka för mobiltelefonen och barnvagnsremmar för att enkelt fästa ryggsäcken på vagnen är några av alla smarta detaljer. 9 fickor inklusive sidofickor för flaskor och ytterfickor med dragkedja Justerbara, vadderade axelremmar Vadderad invändig ficka för läsplatta/ laptop upp till 15” Barnvagnsremmar som enkelt fästs på barnvagnen D-ring (metallring) att fästa leksaker eller napp i Mjuk skötmadrass ingår Fri från ftalater.


Skip Hop Skötväska Liten Greenwich Hip Pack

Liten: Skip Hop Skötväska Liten Greenwich Hip Pack

 • Huvudfacket kan öppnas upp helt så du lätt når dina sake
 • Bärs på tre sätt: magväska
 • axelväska eller handledsväska
 • Lättskött konstläder

Greenwich Hip Pack från Skip Hop är en modern uppdatering av 90-talets omåttligt populära magväska. Skötväskan är liten men inte bara en snygg accessoar, den är också väldigt praktisk. Med denna smidiga väska kan du ha det viktigaste nära till hands, så som kreditkort, mobiltelefon och nycklar.

Det finns även plats för blöja och ombyte. Väskan har justerbara band och kan bäras på tre sätt: som magväska, axelväska eller handledsväska. Lättskött konstläder och matta gulddetaljer gör Greenwich Hip Pack till din nya favorit-accessoar.


Måste man ha en skötväska?

Det finns naturligtvis ingen lag som säger att alla föräldrar måste ha en skötväska, men jag kan garantera dig att den kommer underlätta din och din bebis vardag väldigt mycket. Om jag får säga det själv skulle jag nog säga att alla mammor och pappor är i behov av en skötväska, men vilken modell, form, tillverkare, prisklass och funktioner man väljer är väldigt individuellt.

Visst kan det i många fall fungera bra med bara en vanlig väska, men det finns något med skötväskor som gör dem extra speciella. Dessa skötväskor är nämligen specifikt framtagna för att passa de behov som en förälder kan ha. Till exempel är de utformade med många olika typer av fickor och fack åt både höger och vänster. På så sätt kan man som förälder snabbt få tag på nappen när nöden kallar eller hitta de där minimala strumporna när bebisens fötter blivit lite kalla.

En annan fördel som skötväskor har är att de är tillverkade i bra material som, i de flesta fall, är enkla att hålla rena och sköta om. Du kan dessutom välja en skötväska där du, i samband med köp, får med en vikbar skötbädd att alltid ha med dig. Skillnaden mellan en vanlig väska och en skötväska är även att skötväskan går att fästa på vagnen och i en bra höjd. Du behöver alltså inte oroa dig för att väskan ska glida av eller på annat sätt vara svår att nå.

Många modeller att välja mellan

Som du troligtvis kanske redan förstått så finns det oändligt med olika modeller att välja mellan. Detta kan göra köpet knepigare, men också valmöjligheterna större. Det som är bra med det stora utbudet är att alla föräldrar kan hitta något som passar de egna behoven och den egna smaken. En skötväska behöver inte längre vara någon ful och osmickrande grej som hänger och slänger på vagnen, utan kan faktiskt vara en av de snyggaste accessoarer som du har med dig ut. Välj en skötväska som matchar vagnen om du vill eller varför inte en väska i en väldigt utstickande färg för en mer lekfull look. För mig har det viktigaste dock inte varit designen, utan just att jag kan tvätta väskan på ett enkelt sätt. Handtvätt och maskintvätt är de väskor som har passat mig bäst i smaken, just eftersom de blir fläckiga och smutsiga väldigt snabbt.

Billig skötväska – eller är det värt att lägga några extra kronor?

Har du en budget att gå efter ska du naturligtvis hålla dig till den. Skötväskor kommer i många olika prisklasser och shoppar du på internet kan du med enkelhet sortera efter just detta. Det är både roligare och skönare att få upp ett urval med väskor som hamnar inom just din priskategori. På så sätt sparar du in tid och behöver heller inte bli lockad av att köpa en väska som är dyrare än du hade tänkt dig. Spana gärna in skötväskan vi markerat som budget ovan. Visst är det en billig skötväska men den är absolut inte dålig för det!

När jag gjorde produkttestet så testade jag väskor i flera prisklasser, för att på så sätt vara säker på att det fanns ett alternativ för alla. Kom ihåg att dyrast dock inte alltid är bäst. Många skötväskor kan vara fruktansvärt kostsamma, men enbart på grund av att de kommer från en känd tillverkare. Välj istället skötväska utifrån användarvänlighet, funktioner och bekvämligheter som kommer göra vardagen lite lättare.

Recent Posts