Bästa barnvagnen 2021 – bekväma och praktiska vagnar för ditt barn!


Bästa barnvagnen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa barnvagnen 2021 – Det finns få saker som är så stora i livet som att bli förälder. Med det ansvaret är det också många olika beslut som behöver tas. Ett av dessa är vilken barnvagn som du borde köpa. En barnvagn är ofta en stor hjälp i vardagen och gör det enklare att ta dig runt med både ditt barn och packningen. Barnvagnen kan även bli en trygghet för ditt barn som gör det enklare för barnet att somna gott i vagnen.

Cybex Mios Sittvagn med Lite Cot TestvinnareCybex Mios Sittvagn med Lite Cot
Britax Smile III Duovagn inkl Primo babyskydd Hög bekvämlighetBritax Smile III Duovagn inkl Primo babyskydd
Joolz Hub Vändbar sittdelJoolz Hub
BRITAX B-Agile Double Barnvagn Dubbel barnvagnBRITAX B-Agile Double Barnvagn

Idag finns det en djungel av barnvagnar på marknaden och en mångfald olika modeller att välja mellan. Att hitta rätt själv kan vara svårt, men med vår hjälp kan vi göra det enklare. Vi har i vår guide valt ut de fyra bästa barnvagnarna under 2021.

Topp 4 barnvagnar bäst i test 2021

1. Vår Vinnare – Cybex Mios Sittvagn med Lite Cot

 • Vadderad för bekvämlighet
 • Passar från nyfödd till 17 kilo
 • Skyddar mot sol, kyla, regn och vind
 • Elegant utseende

En barnvagn som har allt är Cybex Mios Sittvagn med lite Cot. Det är en elegant barnvagn med en lätt ram som skyddar mot alla väder. För bekvämlighet är den också ordentligt vadderad. Den har en fempunkts-sele och ett liggläge som är justerbart. Denna barnvagn passar barn från nyfödd och upp till 17 kilo.

Du kan enkelt fälla ihop vagnen med insatsen i och du kan även ta ut överdelen enkelt när barnet har växt och underdelen kommer att bli en bekväm sittdyna. Helt enkelt ett barnvagn som ditt barn kan växa i!

2. Britax Smile III Duovagn inkl Primo babyskydd – Hög bekvämlighet  

 • Avancerad fjädring
 • Varukorg som kan hantera 7 kilo
 • Barnvagnen tar inte mycket plats
 • Vändbar sittdel

Britax Smile III Douvagn är en barnvagn för nyfödda barn och barn upp till 13 kilo. Vagnen tar inte mycket plats, vilket gör den otroligt enkel att transportera. Att fälla ihop barnvagnen går lätt som en plätt och den är utrustad med ett automatiskt lås. Sittdelen är också vändbar så det går både att ha barnet tittande framåt och åt ditt håll.

Liggdelen kommer med en extra stor sufflett som har en solskärm som du kan dra ut. Denna skyddar upp till UPF 50 +. Det finns även ett fönster för ventilation som du kan öppna så luften kan cirkulera fritt i vagnen.

3. Joolz Hub – Vändbar sittdel

 • Kommer med LED-lampor
 • Alla hjul har fjädring
 • Ryggstödet är justerbart
 • Kompakt hopfällning

Joolz Hub är en komplett och stilren barnvagn som du bekvämt kan styra. Alla hjul kommer med fjädring vilket gör den enklare att köra vagnen på olika väglag. Hophällningen är kompakt vilket gör den enkelt att få in och ur bilen. Sittdelen kan du också vända så barnet kan sitta vänd antingen mot dig eller omvärlden. Du kan även justera ryggstödet för bästa möjliga komfort.

Fotstödet på Joolz Hub går också att justera och för bättre sikt kommer den också med smarta LED-lampor. Barnvagnen har ett utdragbart XXL-solsufflett för att skydda mot solstrålar under sommarmånaderna. Joolz Hub är en modern barnvagn som också är väldigt bekväm för barnet.

4. BRITAX B-Agile Double Barnvagn Cosmos Black – Dubbel barnvagn

 • Stor förvaringskorg
 • Skydd mot solen
 • 5-punksele som är vadderad
 • Passar för två barn

För dig som har två barn behöver du en barnvagn som är lite större och anpassad för två, och då är BRITAX B-Agile Double Barnvagn ett självklart val. Barnvagnen passar barn från nyfödda och upp till 4 år. Den har en vadderad 5-punktsele och även låsbara svängbara framhjul. Hjulen är gjorda av slitstarkt gummi och är punkteringsfria.

Ryggstödet är justeringsbart och det finns även ett plant läge att välja mellan. Under vagnen finns dessutom en stor förvaringskorg. Du kan enkelt hålla vagnen ren då den har ett tvättbart tyg och den är dessutom enkel att fälla samman. Om du är i behov av en större vagn som även är lätt att transportera och förvara kan vi verkligen rekommendera B-Agile Double barnvagn!

Tre vanliga frågor om barnvagnar:

Vilken barnvagn är bäst?

Det beror helt på vilket behov du har av en barnvagn. Om du har fler än ett barn finns det syskonvagnar som du kan välja. Det finns även barnvagnar som är till för dig som vill gå ut och springa. Om du har en mindre bil är det viktigt att det är en vagn som kommer att passa i bilen. Du vill även att vagnen ska vara enkel att slå samman och ta upp.

Vid vilken ålder är det säkert att ha barnet i en barnvagn?

Du kan redan efter födseln använda barnvagnen för ditt barn. Det är viktigt att tänka på att du använder barnvagnen på ett säkert sätt. En barnvagn kan vara ett utmärkt sätt att få barnen att somna när du är ute och går med vagnen utomhus.

Är det bäst med en framåtvänd eller en bakåtvänd barnvagn?

Vilken som är bäst är en smaksak, och beror även på hur ditt barn är. Speciellt mindre barn gillar ofta att kunna se sina föräldrar. Många barnvagnar går att ändra så att du kan ha ditt barn både framåtvänd och bakåtvänd.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

En barnvagn är en viktig investering och du vill att det ska vara en vagn som håller under många år. Den bör även bara bekväm, både för barnet att ligga i, men även för dig som ska köra vagnen. Vi har därför noga gått igenom ett flertal val av barnvagnar för att hitta en barnvagn som erbjuder det absolut bästa.

Hållbarheten för barnvagnen är självklart också viktig. En barnvagn är en stor investering vilket är varför vi noga har kollat igenom och jämfört olika modeller för att hitta den bästa barnvagnen under 2021. För att få fram vår lista har vi även haft bekvämligheten, hållbarheten, säkerheten och även priset i åtanke. En barnvagn är verkligen ett måste för dig som är på väg att ta det stora steget att bli förälder och det är en väl värd investering om du hittar rätt!

Länkar och referenser

Alla barnvagnar hos Babyland, Jollyroom

Instruktionsvideo Cybex Mio

Recent Posts