Bästa vinteroverallen för barn 2023 – Låt barnen vara varma och torra i vinter!


Bästa vinteroverallen för barn
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa vinteroverallen för barn 2023 – För lek i snö och oväder behöver ditt barn ordentliga kläder där snö och slask inte hamnar innanför kläderna. Där glänser barnoverallen lite extra. En vinteroverall för barn gör att du både håller ditt barn torrt, men även varmt. Men hur väljer du rätt overall i en djungel av overaller och vad bör du hålla ett extra öga på? 

Isbjörn of Sweden Penguin VinteroverallTestvinnareIsbjörn of Sweden Penguin Vinteroverall
Reima Reimatec Vinteroverall TromssaUppstickareReima Reimatec Vinteroverall Tromssa
Didriksons Migisi OverallPlats 3Didriksons Migisi Overall
Name It Alfa Overall SoftshellBudgetvaletName It Alfa Overall Softshell

Vi har kikat på overaller för barn i flera olika material, modeller och tillverkare för att hitta den bästa overallen för just dig. Och kom ihåg – dyrast är inte alltid bäst!

Topp 4 vinteroveraller för barn bäst i test

1. Isbjörn of Sweden Penguin Vinteroverall – Vinnare i bäst-i-testlistor

Här har vi ett premiumval av overaller från det svenska märket Isbjörn of Sweden. Deras Penguinoverall är en kvalitativ overall i slittåligt och vindtätt material som passar de flesta familjer. Detta på grund av att de har ett stort sortiment av storlekar för barn mellan 9 månader upp till åtta år.

Penguins huvudmaterial är nylon och med en stoppning i polyester. Overallen är vattentät upp till 15,000 millimeter, så ditt barn kan med fördel vara ute och springa i både regn och snö utan att behöver oroa sig för att bli blöt under lekrundan.

Vad vi gillar lite extra med denna overall är att den har en utdragbar storlek. Det innebär att både ben och ärmar kan förlängas i takt med att ditt barn växer. Det gör att du kan använda Penguin i flera säsonger utan att oroa dig för att ditt barn ska hinna växa ur overallen. Overallen har även heltejpade sömmar som gör att vatten och vind effektivt håller sig borta.

Penguin sitter också på en PrimaLoft-isolering som gör att ditt barn håller sig varm under till och med de kallaste dagarna. Overallen har en avtagbar huva, två framfickor och reflexdetaljer för bättre synlighet i skymning. Det är inte för intet som denna overall blivit utsedd till vinnare i bäst-i-testlistor!

2. Reima Reimatec Vinteroverall Tromssa – Det slitstarka valet

Är du ute efter en extremt slitstark overall som även är vattentät? Då kan overallen Reimatec från Reima vara alternativet du söker! Här har vi en overall för de lite mindre barnen i storlekarna 98-122 som låter ditt barn andas i ytterplagget utan att svettas. 

För att hålla kraftig vind ute är alla sömmar på overallen tejpade och nederkanterna av plagget har slitstarka förstärkningar. Midjan kan regleras så ditt barn har optimal passform och stor rörlighet under lek utomhus. För att overallen ska hållas ren och ha lång hållbarhet är den utrustad med vatten – och smutsavvisande ytbehandling så overallen håller sig ren längre än andra alternativ på marknaden.

Reimatec kommer i en fräck lingonröd färg och med justerbara ärm- och benslut. Den har även en löstagbar och justerbar huva som sitter fast med tryckknappar som lossnar enkelt ifall den skulle fastna i någonting. Detta gör att ditt barn kan känna sig helt säker, även under aktiva lekar.

Reimatec är ett lite dyrare alternativ av overaller, men med ett vatten- och vindtätt material som är mycket slitstarkt och tåligt är denna vinteroverall ett säkert kort för den som vill få mycket för pengarna!

3. Didriksons Migisi Overall  – Varmfodrad och funktionell   

Bästa vinteroverallen för barn - Didriksons Migisi Overall
Större bild

Den som letar efter en praktisk och varmfodrad vinteroverall med många fina extrafunktioner kan kika hit! Didriksons Migisi Overall är en slittålig overall med vattenpelare på 10 000 millimeter som gör att ditt barn har obegränsad rörelsefrihet samtidigt som hen håller sig torr vid lek utomhus.

Med Didriksons system Extended Size kan du enkelt förlänga både ben- och ärmlängd med en storlek och ditt barn kan använda samma overall i flera säsonger. Overallen har även fin passform med dess reglerbara midja och elastiska benslut.

Migisi overall är utrustad med förstärkta knän och halkskydd, vilket gör att ditt barn kan leka fritt och säkert med en overall som verkligen håller måttet. Med både vind- och vattenskydd, tillsammans med reflexer på både huva, rygg, ben och ärmar har du en säker och tuff vinteroverall som tål alla vinteraktiviteter utomhus!

Migisi säljs i ett flertal olika färgkombinationer i storlekarna 80-140 och till overallen finns passande mössor och handskar att köpa till.

4. Name It Alfa Overall Softshell  – Bästa budgetvalet

Bästa vinteroverallen för barn - name it Alfa Overall Softshell
Större bild

För den som inte vill lägga ner alltför mycket på en overall har vi även tagit med ett fint budgetalternativ på vår lista. Name It Alfa Overall Softshell är en både vind- och vattentät overall som låter ditt barn andas med en kombination av både komfort och rörelsefrihet. Overallen har även en ECO-vattenavvisande behandling som garanterar att plagget inte har behandlats med några flourämnen.  

Overallen sitter på många funktioner som de lite dyrare valen ofta har, som bland annat justerbara fotremmar, tejpade sömmar och sittyta. Invändigt har overallen en mjuk mikrofleece, som håller ditt barn varmt även under de kallaste dagarna.

Alfa Overall finns tillgänglig i storlekarna 80-116, vilket innebär att den endast är avsedd för de lite yngre barnen. Alfa Overall Softshell är en perfekt overall för övergångsperioden mellan olika säsonger.

Med avtagbar huva, reflexdetaljer och ett hellångt YKK-blixtlås kan vi verkligen rekommendera detta val för den som är ute efter många funktioner, men som inte är beredd att spendera flera tusenlappar på ett ytterplagg.

Klä ditt barn rätt efter årstid

Rätt kläder är en förutsättning för att barn ska kunna vara ute och leka oavsett årstid. Under vinterhalvåret är det därför extra viktigt att du investerar i bra, funktionella kläder som både håller ditt barn torrt och skyddar mot vind. En overall är ett utmärkt klädesplagg från de allra minsta, till de lite äldre barnen som behöver kunna röra sig obehindrat i lekparken.

Under höst och vinter kan det vara en god idé att klä ditt barn med lager på lagerprincipen i åtanke. Det innebär underställ, mellanlager och ytterlager. För ytterlager är det extra viktigt att det är gjort i ett material som både håller vatten och vind borta från ditt barn.

Med en overall i ett kvalitativt och hållbart material behöver du inte vara rädd om kläderna under, då overallen skyddar mot vatten, snö och slask. En overall är även lätt att klä på och har inte några glipor där vatten eller vind kan smyga sig på. Dina barn kan därför med fördel bygga igloos eller springa runt i skogen helt skyddade mot vatten och fukt hela dagen.

Tre vanliga frågor om overaller för barn

❄️ Hur mycket kostar en bra overall?

En bra overall behöver inte kosta skjortan för att vara kvalitativ och hållbar, men de som ligger i den lite högre prisklassen är ofta gjorda i starkare material och har fler funktioner – därav prisskillnaden. För att köpa en ordentlig overall som du kan vara säker på är vattentät och har hög prestanda får du ändå vara beredd på att lägga 1500-2000 kronor.

❄️ Är det dyraste alternativet alltid det bästa?

Här skiljer sig åsikterna åt något. En overall i en dyrare prisklass förväntas vara gjord av ett kvalitativt material som tål slitage. Den är även ofta mer hållbara än ett billigare alternativ i längden då den håller sin goda prestanda i flera säsonger. Det betyder dock inte att de lite billigare alternativen inte står sig i samma klass. Kvaliteten på overallerna kan även skifta från år till år, då tillverkare skapar nya, förbättrade overaller årligen.

❄️ Skiljer sig overallerna åt beroende på ålder?

Det korta svaret är ja. Är ditt barn mycket ungt, ligger hen större delen i vagnen, eller sitter ner på marken eller snön. Då kan det vara viktigare att kika efter ett alternativ som är vindtätt och har god vaddering vid rumppartiet. Ett äldre barn som springer omkring mycket kommer slita mer på sin overall snabbare. Då kan materialet vara avgörande vid ditt köp.

Läs mer:
Bästa pulkan

Recent Posts