De 6 bästa ståbrädorna 2022 – här är ståbrädan dina barn kommer älska!


Bästa ståbrädan
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Bästa ståbrädan – Syskonvagn eller ståbräda – vad ska man ha? När det kommer nytt tillägg i familjen så står man inför många val, och detta är just ett. Jag tycker att ståbrädor är bra val för familjer där det äldre barnet inte längre är i behov av en liggvagn, och bara kan på på ståbrädan istället! Det är bra träning för den äldre att inte förlita sig på vagnen och börja gå själv, det tar mindre plats än en tvillingvagn och är mycket billigare.

Här är min lista på några ståbrädor som jag tycker är riktigt bra!

Topp 6 ståbrädor bäst i test

Bästa ståbrädan - Emmaljunga ståbräda 2019 Classic

1. Emmaljunga Classic Ståbräda

Detta är den klassiska ståbrädan. En enkel, rektangulär hårdplatsbräda på hjul från Emmaljunga som är enkel att både fästa och ta av. Och när du inte använder ståbrädan kan den enkelt hängas över styret. Ståbrädan kan fästas på nästa vilken Emmaljunga-vagn som helst!

Om du har en vagn från ett annat märke kan du också lätt hitta liknande ståbrädor som passar, denna från Emmaljunga är ett exempel på en klassisk modell av ståbräda som du kan hitta billigt i de flesta baby-butiker.

Denna ståbräda rekommenderas för barn mellan 2 – 5 år med en maxvikt på 20 kilo.

Bästa ståbrädan - SILVER CROSS Coast Ståbräda

2. Silver Cross Coast Ståbräda

Denna snygga ståbräda från Silver Coast har en robust uppbyggnad och unik form. Ramen är gjord i kraftig och slitstark aluminium, och själva brädan är utrustad med non-slip material, så att ditt barn står stadigt.

Hjulen på denna ståbräda är oberoende, vilket gör att de med lätthet rullar i den riktning du för vagnen och ger en skön åktur för ditt lilla busfrö.

Denna ståbräda passa Silver Cross vagnar, och barn från 2 år och upp till 20 kilo.

Stokke Trailz Åkbräda

3. Stokke Trailz Åkbräda

Är det en skateboard eller en ståbräda? Stokke ger dig det bästa av båda världarna.

Denna ståbräda från Stokke har en unik form, precis som en skateboard, så din lilla mini får en rolig och kreativ åktur, samtidigt som du får en mycket stabil, stark och halkfri ståbräda som du kan lita på.

Ståbrädan passar till Stokkes Trailz barnvagn och är enkel att klicka i och av. Den kan även hållas fast på vagnen när den är ihopvikt!

Passar barn från 2 år upp till 20 kilo.

Bumprider ståbräda

4. Bumprider Ståbräda

Ståbrädan från Bumprider är stilren, modern, stabil och antagligen en av de mest universella ståbrädorna på marknaden idag.

Detta är nog en av mina favoriter. Bumprider har utrustat ståbrädan med en fantastisk fjädringsteknik som ger en mjuk och jämn gång, även på ojämnare underlag. Dessutom passar denna ståbräda med många av de vagnarna som finns på marknaden! Så om du är på jakt efter en ståbräda som passar för just din vagn så är nog detta ståbrädan för dig, vilket märke barnvagnen än är!

Inga verktyg behövs för att koppla på och av denna ståbräda, och de många inställningarna gör det möjligt att fästa brädan på olika vagnar. Så, alltså, om du byter vagn så kan du fortsätta använda denna ståbräda.

Bumpriderpassar för barn från 2 år och upp till 20 kilo.

Easy X Rider 2-i-1-box med ståbräda inkl sits med ratt

5. Easy X Rider Ståbräda 2 i 1 med stol och ratt

Nu kommer vi till de riktigt coola ståbrädorna. Denna ståbräda från Easy X Rider har 4 hjul och kommer med en sits som kan tas av, och en ståbräda. Ståbrädan är universal och passar med de flesta barnvagnar.

Ståbrädan fästs enkelt med ståbrädans knäppningar. Dess fyra hjul håller ståbrädan stabil och minskar trycket på barnvagnens bromsaxel. Easy X Rider har särskilt tänkt på de mörka, svenska vintrarna och utrustat denna ståbrädas hjul med blinkade och lysande ljus som tydligt syns i mörker.

Ståbrädan kommer med en kul sits med trepunktsfäste som barnet kan sitta i om barnet inte vill stå. Denna sits kan tas av, och då kan ståbrädan användas som den är. Ytan är skrovlig och ger barnet bra fotfäste.

Bästa ståbrädan - Lascal BuggyBoard Maxi

6. Lascal BuggyBoard Maxi Ståbräda & Sadel

Detta är en ståbräda som liknar den från Easy X Rider i det att den har en sits ovanpå själva brädan. Däremot är sitsen på denna ståbräda mer som en sadel, då den saknar ryggstöd och bälte. Lascal har gjort denna ståbräda med sadel för kortare turer där bekvämlighet inte är lika viktigt som effektivitet.

Denna ståbräda är fantastisk då den är så versatil, den kan omvandlas från en bräda barnet står på till en sadelsits, allt du behöver göra är att fälla ner sadeln. Det kan vara bra att ha om barnet i stunder vill sitta ner eller inte orkar stå.

Lascal rekommenderar att barn mellan 2 – 6 år använder Buggyboard maxi.

Tre vanliga frågor om ståbrädor

✅ Är alla barnvagnar kompatibla med ståbrädor?

Nja… svarar jag. Det beror på hur vagnen ser ut baktill, där ståbrädan ska fästas. De flesta vagnar har en rak stång som går mellan bakhjulen, men vissa vagnar har annan design. Britax, till exempel, har en vagn där stången till bakhjulen är kurvad, så det är inte alla ståbrädor som passar till den vagnen.

Om man har en av dessa mer unika vagnar kan det vara bra att kolla om tillverkaren har några ståbrädor specifikt designade för den vagnen. I andra fall bör det inte vara så svårt att hitta en universal ståbräda som passar din vagn.

✅ Behöver man en sits eller sadel?

Jag tycker denna fråga är väldigt individuell, för dig som förälder och för ditt barn. Nu är det vanligt att man kan hitta ståbrädor med sits eller sadel, som då kan tas av, men det är inte alla som tycker det behövs. Vissa tycker att det är bra då man kan låta barnet sitta ner istället för att stå, om de vill det. Själv tycker jag om de ståbrädorna där man enkelt kan fälla upp och ner sadeln, då man får många möjligheter på enkelt sätt.

✅ Kan ståbräda användas istället för tvillingvagn?

Detta beror på hur stort ditt ena barn är, skulle jag säga. Eftersom ståbrädor ofta har en minimumålder på 2 år så förstår man att det är viktigt att barnet är stort nog för att stadigt kunna stå själv under lite längre perioder. Man kan inte sätta ett allt för litet barn på en ståbräda, och om dina barn är väldigt nära i ålder kanske det är bäst med en tvillingvagn. I andra fall tycker jag att ståbrädor är bra, ekonomiska och enkla val i jämförelse med tvillingvagnar.

Så här monterar du den bästa ståbrädan på din barnvagn:

Slutligen om bästa ståbrädan

Ståbrädor är numera väldigt versatila och alla kan nog hitta något som passar sina behov. Ståbrädor finns i olika färger, former och storlekar, med och utan sits och från en hel massa olika märken. För dig som tycker att ståbrädor är ett bra val för din familj, hoppas jag att min lista har inspirerat dig för ditt val av ståbräda – kanske har du även bestämt dig för att plocka upp något från min lista?

Hoppas min guide kan hjälpa till att hitta bästa ståbrädan för dig!

Här hittar du fler ståbrädor:
BabyV
Baby shop
Jollyroom

Recent Posts