Bästa myspölen 2022 – ger ditt barn trygghet under lek och tupplur!


Bästa myspölen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa myspölen – Kärt barn har många namn och likaså den uppskattade och praktiska myspölen. Den kallas även för lekpöl och kan användas som en bekväm lekyta, alternativt som en mysig viloplats när ditt barn behöver ta sig en behövlig tupplur. En myspöl är en blandning mellan ett babynest och en pool, vilket gör att du kan vara väldigt kreativ med dess användningsområden.  

NG Baby MoodTestvinnareNG Baby Mood
Minitude AntarcticaMjukt tvättbart material!Minitude Antarctica
Kaxholmen MolnGullig designKaxholmen Moln

För att ditt barn ska kunna leka eller sova säkert, har jag sammansatt en lista med tre modeller som jag tycker är lite extra genomtänkta och väldesignade. Investera i en myspöl och ditt barn kan leka ensam eller i sällskap med andra barn, på ett mer bekvämt och säkert sätt.  

Topp 3 myspölar bäst i test 2022  

1. Vår vinnare! NG Baby Mood  

 • Större design 
 • Fyllnad som formas efter ditt barn 
 • Yttermått: 120 centimeter 
 • Tvättbart yttermaterial i linne 

Mood från NG Baby är en lyxig och bekväm myspöl som är lite extra skonsam mot ditt barns känsliga hud. Den har nämligen ett yttermaterial av 100% linne, som är både mjukt och tvättbart. Fyllnaden i ringen gör den väldigt formbar och ger ditt barn ett bra stöd och skydd. Ett vinnande val som gör att ditt barn kan känna sig mer säker!  

Eftersom denna modell är något större än marknadens standardmått, har ditt barn gott om plats när det är dags för lek eller en mysig tupplur. Myspölen har ett yttermått på 120 centimeter och är fylld med styrolitkulor för att ge ditt barn en optimal komfort, oavsett vad den används till.  

2. Minitude Antarctica – Mjukt tvättbart material! 

 •  Mjukt material 
 •  Yttermått: 100 centimeter 
 •  Tvättbart tyg 
 •  Fyllning: 100% polyester 

Myspölen Antarctica från varumärket Minitude har en enkel design och yttermått på 100 centimeter, vilket gör att den inte tar upp alltför mycket plats. Den diskreta gråa nyansen, gör att myspölen blir ett med rummet och bidrar då till att ge rummet ett gulligt helhetsintryck.  

Antarctica har ett yttertyg i polyester som är tvättbar på maximalt 40 °C. Detta gör det då enklare för dig att hålla ditt barns vilo- och lekplats ren och städad. Materialet är även mjukt mot ditt barns hud och bekvämt att sova på, tack vare en fyllning som även det består av 100% polyester.  

3. Kaxholmen Moln – Gullig design och bekväm form!  

 • Material: Bomull 
 • Yttermått: 100 centimeter 
 • Mycket bekväm 
 • Gullig design  

Denna mysiga och bekväma myspöl passar perfekt för de flesta hem. Moln har en gullig design med en grå bakgrund med söta vita moln, vilket snabbt gör den till en bekväm och skyddande lek- och sovplats för ditt barn.  

Moln har ett tvättbart överdragstyg i bomull, vilket gör att den även är skonsam mot ditt barns känsliga hud. Bomull är även väldigt mjukt och gosigt att sova på. Fyllningen består av styrolitkulor, vilket formar sig efter ditt barns vikt och detta gör då denna myspöl lite extra gosig att vila upp sig på. Med ett yttermått på 100 centimeter passar den utmärkt för ett eller två barn.  

Tre vanliga frågor om myspölar: 

Vilka är för- och nackdelarna med en myspöl? 

Fördelarna med en myspöl är många, varav den allra största är att ditt barn kan leka och vila på ett mer bekvämt sätt. Samtidigt kan du hålla mer koll på ditt barn då myspölen omges av en lite högre kant, detta gör att barnet till exempel inte kan krypa ur den. Myspölar är oftast tillräckligt stora för att kunna användas för mer än ett barn åt gången, där den mjuka ytan skapar en känsla av trygghet.  

Som förälder är du säkerligen medveten om att ett barn inte alltid håller sig särskilt ren, vilket kan leda till att myspölens tyg blir smutsigt ganska fort. Det är då viktigt att du väljer en modell där tyget är enkelt att avlägsna, så att du kan hålla ditt barns tillhåll rent och städat.   

En nackdel är att myspölar oftast ses som en ganska stor och onödig investering, men detta kommer vanligtvis från föräldrar som aldrig använt en myspöl. De tar upp ganska mycket plats i bostaden, men ger desto fler fördelar och håller ditt barn mer lugn.  

Vad kan en myspöl användas till? 

En myspöl är, tack vare sin form och sina högre kanter en mycket multifunktionell investering som kan användas till så mycket mer än bara för lek.  

En myspöl ersätter ett babynest när ditt barn har växt ur den och är framförallt designad för att ditt barn ska kunna leka säkert och bekvämt. Men tack vare myspölens mjuka material lämpar den sig även perfekt när ditt barn behöver ta sig en tupplur mellan lekstunderna.  

Hur stor ska en myspöl vara? 

De allra flesta modeller av myspölar är runt 100 centimeter stor i diameter, vilket gör att den tar upp en del plats i ditt hem. Väljer du en ännu större modell, så behöver du lite extra utrymme i ditt hushåll för att den inte ska vara i vägen. Då myspölar är stoppade eller vadderade, är de ganska svåra att förvara och tar således upp lika stora plats i din förvaring som den gör på golvet.  

Läs också: Bästa sovpåsen

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

För att kunna skapa denna topplista har vi jämfört marknadens utbud och läst pålitliga artiklar med god källkritik. Detta för att vi skulle få en god förståelse för hur en bra myspöl ska vara konstruerad, vilka material som är mer skonsamma och vad de oftast används till.  

De tre modeller vi slutligen valde ut att inkludera, valdes ut på grund av tre huvudsakliga faktorer. De är bekväma, skonsamma och kan användas på flera olika sätt. De är även samtliga designade med bra material som är tvättbara och hållbara.  

Ett barn behöver trygghet för att känna sig säker. Att investera i en myspöl ger dig rätt förutsättningar och håller ditt barn lugn och bekväm under både lek och tupplur!  

Tack för att du läst och vi hoppas du hittar bästa myspölen för dig!

Länkar och referenser:

Mysringar hos Jollyroom, BabyV och Stor&liten

Byt klädsel på NG Baby Myspöl

Recent Posts