Bästa gunghästen 2021 – Hitta gungdjuret ditt barn kommer att älska!


Bästa gunghästen

Gunghästen är en leksak som har varit högt uppskattad av barn runt om i världen sedan leksaken lanserades på 1800-talet. De tillverkas framförallt i trä och tyg och går idag att inhandla hos de flesta leksaksförsäljare. En gunghäst är även en mysig inredningsdetalj till barnkammaren. Låt ditt barn gunga in 2021 med en klassisk gunghäst som garanterat kommer lockar till en hel del skratt och glädje.

I denna artikel listar vi våra tre favoriter av gunghästar som marknaden erbjuder. De är noggrant utvalda för att vara stabila att använda och sköna att sitta på. Vi har därför inkluderat lite olika stora val för att topplistan ska vara anpassad efter barn i olika åldrar. Välj din favorit i jakten på den bästa gunghästen 2021!

Teddykompaniet Glimra 2.0TestvinnareTeddykompaniet Glimra 2.0
Teddykompaniet PrickenUppstickareTeddykompaniet Pricken
Kids Concept Mammut NeoPremiumvaletKids Concept Mammut Neo

Topp 3 gunghästar bäst i test

1. Vår vinnare! Teddykompaniet Glimra 2.0

Teddykompaniet fortsätter att leverera mysiga och detaljrika leksaker som uppskattas av barn runt om i landet. Glimra 2.0 är en modell med en jämn gungning och stabil konstruktion. Detta är två av orsakerna till att vi valde ut denna gunghäst som vår favorit. En modell som ditt barn helt klart kommer att uppskatta, framförallt om de gillar enhörningar!

Gunghästen har en stomme och handtag i trä som är lackerade för en säker användning. Handtagen är mycket greppvänliga för att ditt barn ska få en god balans under användningen.

Hästen är designad som en vit enhörning med detaljer i rosa och silver. Helt enkelt en mycket söt leksak som även ger ett hemtrevligt intryck. Detta är helt klart en present som ditt barn kommer att uppskatta. Gunghästen har dessutom en mjuk beklädnad som gör den mysig att krama om. Ge bort till ditt barn eller till en nybliven förälder. En gulligare gunghäst än Glimma 2.0 är svårt att hitta!

2. Teddykompaniet Pricken – En traditionell design!

Detta är ännu en fantastisk gunghäst från varumärket Teddykompaniet. Gunghästen Pricken har dock en mer traditionell utformning som passar dig som letar efter en klassisk gunghäst att ge bort. Hästen har en grå och vit design i mjukt och lent tyg. Detaljer som hovar och sadel är tillverkade i ett brunt tyg istället för det vita, rena intrycket på resten av hästen.

Stommen på hästen är tillverkad av tåligt trä som gör gunghästen mycket stabil. Detta är en perfekt present som håller i många, många år. Gunghästen har en sitthöjd på 50 centimeter och passar därför barn från 3 år och uppåt.

Denna gunghäst är främst framtagen för de som värdesätter traditionell design, men ändå söker en hållbar häst som kan ärvas och användas av nästa generation.

3. Kids Concept Mammut Neo – Unikt utseende!

Letar du efter en mer unik gunghäst, med en design som verkligen sticker ut? Då kommer du att uppskatta Mammut Neo från varumärket Kids Concept. Till skillnad från andra modeller har denna istället för en fastmonterad häst istället en mysig, fluffig och kramgo mammut adderad.

Mammut Neo är tillverkad av mjuk syntetpäls och har en konstruktion som gör den väldigt stabil att sitta på. Handtag och gungdel är tillverkad av stabilt trä som bidrar till en bättre helhetsbild. Den är utvecklad för att användas av barn med en ålder på minst 18 månader. Men den kan dock inhandlas som en fin inredningsdetalj till barnkammaren innan barnet ät gammalt nog att använda den.

Ett perfekt val som är aningen dyrare än andra modeller. Men du får en unik gunghäst som ditt barn verkligen kommer att uppskatta.

Vem behöver en gunghäst?

För dig med barn hemma eller på besök kommer en gunghäst att kunna skapa mycket skratt i vardagen. Det är en perfekt gåva att ge bort i julklapp, födelsedagspresent eller till nyblivna föräldrar. Den kan då användas som en fin inredningsdetalj tills det att barnet är stort nog att använda den.

Vilken typ av gunghäst som du ska investera i beror dock på barnets ålder och hur din budget ser ut. Vi har valt ut de tre gunghästar som vi tycker håller måtten allra bäst.

3 vanliga frågor om gunghästar:

🐎 Vilka barn kan använda gunghästar?

Gunghästar är en passande present för samtliga barn som har en ålder på minst 18 månader. Barn under denna ålder kan inte använda gunghästen då den inte är säker för yngre barn än så. Det är viktigt att barnet har styrka nog i händerna för att kunna greppa om handtaget, för att inte falla bakåt när hästen gungar. 

Gunghästar kan dock inköpas som en fin inredningsdetalj tills ditt barn är stor nog att använda denna leksak.

🐎 Hur säkra är gunghästar?

Gunghästar är säkra att använda om de har en bra konstruktion. Detta innebär att gunghästen ska ha greppvänliga handtag och en skön sittyta. Men då gunghästen gungar är det såklart viktigt att du har koll på ditt barn medan hen leker för att säkerställa att hen inte ramlar av.

🐎 Vilka material är bäst?

Det är viktigt att gunghästen är tillverkad med en stabil bas och gungdel av trä. Resten av gunghästen ska vara mjuk och kramgo för att säkerställa en högre säkerhet för ditt barn.

Läs också: Bästa trehjulingen

Hur har vi kommit fram till vår topplista?


För att kunna ta fram denna topplista har vi valt att jämföra olika modeller på marknaden och deras funktioner och vilket material de är byggda av. Det är framförallt materialet och gunghästens konstruktion som avgör hur stabil och hållbar den är.

Det är viktigt att gungan är enkel att klättra upp på och att barnet får ett bra grepp för att sitta stadigt. Det är framförallt dessa faktorer som vi har grundat topplistan på. Vi har även valt att inkludera gunghästar i lite olika prisklasser för att topplistan ska kunna anpassas efter samtliga hushåll.

Beroende på vem du köper gunghästen till kan det vara värt att kika på lite olika val för att hitta en modell som passar riktigt bra. Valet ska även baseras på hur gammalt barnet är.

Överraska med en gåva som ditt barn sent kommer att glömma och som sprider ljus i hemmet under de kallare månaderna på året!

Tack för att du har läst, och hoppas du hittar den perfekta gunghästen för dig!

Eller så kan man bygga en egen gunghäst!

Recent Posts