Bästa fleecefodrade regnstället 2023 – håll ditt barn varm och torr i alla väder!


Bästa fleecefodrade regnstället

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa fleecefodrade regnstället – När det är både kallt och regnigt ute är det såklart viktigt att ditt barn har rätt kläder innan hen springer ut på sina äventyr. Ett populärt alternativ är då fleecefodrade regnställ. Men hur väljer man det bästa regnstället? Här hjälper vi dig med vanliga frågor kring regnställ. Men först och främst, vår topplista för de bästa fleecefodrade regnställen på marknaden! 

Reima Joki RegnställUltralätt regnställReima Joki Regnställ
Lindberg Duveke RegnställSlitstarkt och hållbart material!Lindberg Duveke Regnställ
Didrikson BoardmanBudgetvaletDidrikson Boardman
Helly Hansen BergenJusterbart och funktionellt!Helly Hansen Bergen

Topp 4 bästa fleecefodrade regnställen bäst i test 2023 

1. Reima Joki Regnställ – ultralätt regnställ! 

Vårt första tips kommer från Reima, de finska experterna på regn- och ytterkläder! Deras regnställ Joki överträffar förväntningarna gällande regnställ för barn. Reima Joki Regnställ är väldigt tunt, vilket gör det lätt att bygga upp värmen med lager på lager.  

Regnstället kommer också med ett tunt och mjukt fleecelager som ger värme och dessutom gör byxorna extra bekväma och välsittande. Eftersom regnstället och fleecevästen är så tunna passar det perfekt för dig som vill ha möjligheten att kombinera med skalkläder. 

Reima har utvecklat ett speciellt galontyg som har hög töjbarhet, vilket ytterligare ökar bekvämligheten och hållbarheten av regnstället. Ytbehandlingen är dessutom helt fri från PVC, som  betyder att det är helt fritt från gifter. 

Det som uppskattas med Reima är kvaliteten, som håller hög standard och ser till att deras produkter inte slits ut i första laget. Du kan alltså vara säker på att deras Joki-regnställ är hållbart och antagligen kommer att kunna passeras till ett par småsyskon eller till och med barnbarn.  

2. Lindberg Duveke Regnställ – Slitstarkt och hållbart material! 

Lindberg är ett svenskt märke för ytterkläder och deras regnställ för barn är både bra och prisvärda. Lindberg Duveke har en vattenpelare på 8,000 millimeter och svetsade sömmar. Detta regnställ kommer från deras Höst/Vinter-kollektion. 

Det tunna fleecefodret i regnbyxorna, tillsammans med bomullsjersey ser till att ditt barn håller sig både varm och torr i kylan. Regnstället kommer i två delar, med en jacka och byxor. Jackan har en avtagbar huva och dragkedja framtill. Byxorna har reglerbara axelband och löstagbara fothällor. Både jackan och byxorna har elastiska muddar.  

Något som uppskattas är att regnstället är tillverkat i slitstarkt och hållbart material. Det betyder att du kan låta ditt barn leka fritt och njuta av sina äventyr utan att regnstället skadas. Den längre livslängden gör naturligtvis också modellen mer prisvärd. Regnstället tål upp till 40 graders maskintvätt.  

3. Didrikson Boardman Fodrat Regnställ – vatten – och vindtätt! 

Här kommer en favorit bland mammor: Didriksons Boardman Fodrat Regnställ. Detta set är vattentätt och vindtätt och dessutom riktigt slitstarkt. Det innebär att du som förälder kan lita på att regnstället är en bra investering som kommer att hålla ett bra tag.  

Regnstället har svetsade sömmar och har en vattenpelare på 8,000 millimeter. Inuti har du dock mjukt och skönt fleecefoder som håller värmen i alla väder. Regnjackan har en avtagbar huva vars storlek kan justeras med kardborre, och regnbyxorna har extra förstärkning vid knäna. Regnstället är tillverkat i Galon, vilket gör setet lätt att hålla rent.  

Något som alla föräldrar kan uppskatta är också att regnstället har synliga reflexdetaljer i 360 grader. Så ditt barn är också lite säkrare när hen är ute på äventyr. Detta och mer gör Didriksons regnställ till en favorit bland föräldrar! 

4. Helly Hansen Bergen Fodrat Regnställ – justerbart och funktionellt! 

En annan favorit bland mammor är Helly Hansen Bergen Fodrat Regnställ. Det etablerade företaget Helly Hansen grundades redan 1877 av en norsk sjökapten. Idag producerar de kvalitetsprodukter för utomhusbruk och deras regnställ för barn är inget undantag.  

Helly Hansen Bergen är ett klassiskt fodrat regnställ som är både fint och funktionellt. Modellen är tillverkad av vatten- och vindtätt PU-material och är konstruerad med Helox-teknik. Med svetsade sömmar och snabbtorkande fleecefoder, hålls ditt barn både torrt och varmt oavsett kyla.  

Regnbyxorna är utrustade med elastiska fothällor och justerbara hängslen så både byxor och skor hålls på plats. Jackans huva är avtagbar och elastisk, och har en YKK-dragkedja med stormflik.  

Även detta regnställ har flera reflexer runt setet, för att öka ditt barns synlighet när hen är ute och leker i regnet.  

Läs också: Bästa allvädersstövlarna

3 vanliga frågor om fleecefodrade regnställ: 

1. Hur tvättar man regnkläder? 

Regnkläder ska helst tvättas så sällan som möjligt. Om regnsetet har smuts eller lera på sig, är det bästa sättet att bara skölja plagget i duschen eller under en kran.  

Om det är nödvändigt att tvätta plagget ordentligare, är det viktigt att ha koll på regnsetets material. Till exempel kan Galon i princip maskintvättas i 40 grader, men kan inte torkas i torkskåp eller torktumlare. Kolla därför upp vad som gäller för materialet ditt barns regnställ är tillverkad i. 

2. Vad betyder vattenpelare? 

Om du kollat specifikationerna för regnkläder har du säkert stött på uttrycket vattenpelare. Vattenpelare är ett mått för hur mycket vatten en kvadratcentimeter klarar av innan vatten trängs igenom.  

Till exempel är regnkläder med vattenpelare på 2000 millimeter vattenavvisande, men inte vattentäta. Regnkläder för barn ska helst ha en högre vattenpelare på minst 8000 millimeter, då barn kan leka mycket i vatten. Kom ihåg att plaggets vattentålighet försämras ju mer det tvättas eller slits.  

3. Vilka för- och nackdelar finns med fodrade regnkläder? 

Det finns både för- och nackdelar med fodrade regnkläder. Nackdelen är att fodrade kläder lätt kan kännas varmt och svettigt. Om det inte är särskilt kallt ute kan därför ofodrade regnkläder passa bättre.  

Fördelen är dock att du med fodrade regnkläder får både värme och vattentålighet. Det betyder att du bara behöver sätta på ditt barn ett plagg istället för fler. Då många barn inte brukar tycka om att sätta på sig extra lager med kläder kan detta därför vara en rätt stor fördel.  

Tack för att ni läst och vi hoppas att ni hittar det bästa fleecefodrade regnstället för er!

Länkar och referenser:
Alla regnställ hos Baby shop, Jollyroom, Babyland

Recent Posts