Bästa allvädersstövlarna 2023 – håll barnens fötter varma och torra med en allvädersstövel!


Bästa Allväderstövlarna
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa allvädersstövlarna – Allvädersstövlarna är ett måste för lek i ur och skur. De ska vara lätta att sätta på sig samt skydda barnens ömtåliga små fötter mot både kyla och regn. Det finns ett stort utbud alltväderstövlar och för att göra det lättare för småbarnsföräldrar att välja har vi testat oss igenom utbudet på marknaden. I detta bäst-i-test har vi valt ut tre modeller som vi gillar extra mycket.

Vilken allvädersstövlar är bäst i test 2023?

Kavat Gimo WP Fodrade GummistövlarTestvinnareKavat Gimo WP Fodrade Gummistövlar
Viking Ultra 2.0 VinterstövelMellanViking Ultra 2.0 Vinterstövel
PAX Inso Ullfodrade AllvädersstövlarBudgetvaletPAX Inso Ullfodrade Allvädersstövlar

Så genomfördes testet

Det finns många bra märken och modeller att välja bland när det kommer till allvädersstövlar för barn. Dels måste passformen vara skön så att barnet kan leka och busa obehindrat. Det är självklart viktigt att stöveln håller tätt och är tillräckligt varm i alla väder. Alla småbarnsföräldrar vet hur kinkiga barn kan bli om de fryser om fötterna. För att alla familjer ska hitta allvädersstövlar som passar deras budget har vi utsett vinnare olika prisklasser; premium, mellan och budget.

För att utse de vinnande modellerna har testpanelen utgått från följande faktorer:

 • Kvalitet. Hur väl står modellen emot slitage?
 • Prisvärdhet. Hur är stövelns pris i förhållande till funktion?
 • Form. Är den bekväm? Är den halksäker?
 • Vattentät. Hur länge håller stöveln innan sprickor uppstår?
 • Användarvänlighet. Hur enkel är stöveln att rengöra? Hur enkel är den att sätta på och ta av?
 • Kundbetyg. Vad säger andra konsumenter om produkten?
 • Design & färg. Är stöveln snygg och funktionell?

Samtliga allvädersstövlar i detta bäst-i-test kommer från populära varumärken från väletablerade återförsäljare i Sverige. Med andra ord kan du kan känna dig helt trygg när du handlar.

Topp 3 Bästa Allväderstövlarna 2023

1. Vinnare Premium: Kavat Gimo WP Fodrade Gummistövlar Gul

Dessa härligt gula fodrade allvädersstövlar Gimo WP från det svenska varumärket Kavat är testets premiumvinnare. Dessa söta stövlar håller barnets fötter torra i ur och skur under hela året.

Stövlarna är tillverkat av SEBS-gjutet gummi som både är lätt och hållbart. Den grova sulan är tillverkad av gummi och bidrar till en säker gång. Det avtagbara fodret är tillverkat av ull som värmer skönt när det är kallt ute. Precis som alla skor från varumärket Kavat är de fria från PVC, teflon, PTFE och andra fluorerade kolväten.

Tack vare det formsydda utbytbara fodret passar denna allvädersstövel i alla väder, även under slaskiga vinterdagar. Fodret hålls på plats tack vare att kanten viks över stövelskaftet. Modellen är mycket tålig och vattentät. Det kan vara bra att veta att stöveln är relativt liten i storleken. Välj därför alltid en eller två storlekar större till ditt barn. En större storlek ger även möjlighet att stoppa i extra socker för riktigt kyliga vinterdagar.

Trots att det är den dyraste modellen i testet är dessa stövlar mycket prisvärda eftersom de kan användas både under varma och kalla årstider. En fantastisk allvädersstövel som uppskattas både av barn och föräldrar!

Fördelar:

 • Uttagbart ullfoder som gör att stövlarna kan användas hela året
 • Mycket slittålig
 • Snygg design
 • Halksäker

Nackdelar:

 • Kräver en större budget
 • Små i storlekarna

2. Vinnare Mellan: Viking Ultra 2.0 Vinterstövel

Viking Ultra 2.0 är en otroligt populär stövelmodell. Det är en perfekt allvädersstövel som klarar även riktigt kalla temperaturer. Det är en varmare och mer greppvänlig uppföljare till den populära modellen Cherrox. Dessutom finns den i två olika färgval; svart/grå och rosa.

Stöveln är tillverkad av 100% PVC-fritt material. Det unika materialet har en mycket bra isolering tack vare de miljontals luftbubblorna i gummit. Sulan är mycket stabil med ett bra grepp på hala och slaskiga underlag. Testpanelen gillar framför allt att modellen lämnar stort utrymme för barnets tår vilket gör att det enkelt går att ha extra sockor i. Framför allt är det en väldigt skön stövel som uppmuntrar till lek och skoj.

Viking Ultra 2.0 är en högkvalitativ stövel som passar utmärkt i Sveriges kyliga klimat. Stöveln är fodrad med en ullblandning som håller värme till -20 grader. En mycket prisvärd stövel som passar alla väder!

Fördelar:

 • Varmfodrad till -20 grader
 • Två färger
 • Stabil sula
 • Stort utrymme för barnets tår

Nackdelar:

 • Ej uttagbart foder vilket gör att stövlarna kan bli för varma ibland

3. Vinnare Budget: PAX Inso Ullfodrade Allvädersstövlar

Dessa härliga ullfodrade allvädersstövlar från PAX är testets budgetvinnare. De finns i flera olika färger vilket gör det extra roligt att välja. Dessutom är de mycket bekväma vilket uppmuntrar till lek i alla väder.

Stöveln är tillverkad av återvunnen gummiblandad EVA som isolerar mot kyla. Den stabila greppsulan är gjord av TPE-gummi och gör att barnet kan leka säkert även på halt underlag. Det värmande ullfodret är tillverkat av 50% ull och 50% polyester. Stöveln har dessutom en uttagbar innesula i filt som ger extra värme när det behövs. Precis som andra skor från PAX är denna modell fri från PVC, teflon, sexvärt krom, PTFE och andra fluorerande kolväten.

Det är en mycket prisvärd modell som finns i färgerna svart, gul, blå och brun/grön. Modellen är mycket lätt och smidig vilket underlättar vid lek.

Fördelar:

 • Flera färger
 • Uttagbar innersula
 • Mycket lätt
 • Bra grepp

Nackdelar:

 • Ej uttagbart foder

Vanliga frågor om allvädersstövlar

Barn älskar att vara ute och leka, men de blir lätt griniga om de blir blöta om fötterna. Ett par allvädersstövlar underlättar för lek i alla väder. Det är dock inte helt enkelt att veta vilken modell som är bäst. Därför har vi sammanställt de vanligaste frågorna och svaren om allvädersstövlar för barn här nedan.

1. Vad är en allväderstövlar?

Allvädersstövlar är stövlar som passar för aktiviteter i alla väder. Det är en gummistövel för barn som lämpar sig för lek utomhus i regn, kyla och sol. Tanken med denna typ av stövel är att du som förälder inte ska behöva köpa många olika sorts stövlar till ditt barn. Med en bra allvädersstövel behöver barnet bara en stövel för större delen av året.

2. Vilka allväderstövlar för barn är bäst?

Det finns många olika modeller och de bästa stövlarna är de som gör att barnet kan springa och leka som vanligt samtidigt som de skyddar mot regn och rusk. Klumpiga och kalla stövlar har vi valt att utesluta från vår topplista. Vinnarna i detta bäst-i-test klarar av lek i stora vattenpölar samtidigt som de är lätta och sköna.

3. Vad bör jag tänka på när jag ska köpa allväderstövlar till mitt barn?

Det finns mycket att tänka på, men det allra viktigaste är att du tänker på hur stövlarna ska användas. För barn som älskar att leka utomhus och hoppa i pölar bör ha ett par allväderstövlar med relativt högt skaft. Om de ska användas även i vinterslask behöver de vara fodrade och ha ett bra grepp.

4. Hur sköter man allvädersstövlar?

Stövlarna är gjorda för att tåla lek i vatten och lera, men det är viktigt att regelbundet rengöra dem för att öka dess hållbarhet. De flesta stövlar mår bäst av att torkas av med en trasa med ljummet vatten. Vissa modeller klarar även av att tvättas i maskin. Om stövlarna är blöta inuti är det bäst att låta dem torka upp och ned i rumstemperatur. Om du stoppar tidningspapper i stövlarna snabbar du på processen. Undvik helst att ställa dem vid ett element eller i ett torkskåp eftersom temperaturförändringarna kan göra att gummit spricker. Förvara inte heller stövlarna i direkt solljus.

Summering

En allvädersstövel är ett måste för att hålla barnens fötter torra när de är ute och leker. I detta bäst i test har vår testpanel provat sig igenom ett sort utbud av stövlar för att utse tre favoriter i olika prisklasser. Testets premiumvinnare är härliga Kavat Gimo WP Fodrade Gummistövlar Gul med uttagbart ullfoder. Mellanklassvinnaren blev den omåttligt populära modellen Viking Ultra 2.0 Vinterstövel tack vare dess stabila sula och sköna passform. Budgetvinnaren PAX Inso Ullfodrade Allvädersstövlar är en mycket lätt och prisvärd stövel som finns i många olika färger. Genom att utse vinnare i olika prisklasser hoppas vi att alla barnfamiljer hittar en allvädersstövel som passar deras behov och budget bäst.

Lycka till med ditt köp av de bästa allvädersstövlarna för er!

Referenser och länkar:
1. Kavat Gimo WP Fodrade Gummistövlar Gul – Premium
2. Viking Ultra 2.0 Vinterstövel – Mellan
3. PAX Inso Ullfodrade Allvädersstövlar – Budget

Recent Posts