Test: Bästa elektriska bröstpumpen 2023 – Lista på 8 bästa bröstpumparna!


Bästa elektriska bröstpumpen

Bästa elektriska bröstpumpen – Utbudet på bröstpumpar är väldigt stort nu – mammor har många val. Det finns handpumpar, elektriska pumpar, singulära pumpar och dubbla pumpar, i massa olika variationer. Det kan dock kännas svårt att veta vad man ska ha.

Beemoo Care Touch BröstpumpTestvinnareBeemoo Care Touch Bröstpump
Medela Swing Maxi FlexUppstickareMedela Swing Maxi Flex
Elvie Dubbel Elektrisk BröstpumpExtra alltElvie Dubbel Elektrisk Bröstpump

I denna artikel fokuserar vi på elektriska bröstpumpar, som jag tycker är det självklara valet för de som pumpar ofta. Jag ska visa er några bröstpumpar som jag tycker särskilt mycket om och svara på några frågor om bröstpumpar här nedan!

Topp 8 bäst i test elektriska bröstpumpar

1. Bröstpump Basic – Beemoo Care Touch Bröstpump

Bästa elektriska bröstpumpen - Beemoo Care Touch Elektrisk Bröstpump

Denna elektriska bröstpump från Beemoo skulle jag säga är en ganska basic bröstpump som alla mammor kan få nytta av. I paketet får man en bröstpump, slangar, tutte och en kontroll där man själv kan ställa in hur man vill pumpa från de nio tillgängliga inställningarna.

Med kontrollen blir bröstpumpen lätt att använda, då den har en smart LED-pekskärm där du enkelt får överblick och kan välja mellan inställningarna.

Själva bröstpumpen har ett mjukt silikonmembran, vilket ger dig ökad komfort vid pumpning. Denna kan även tas bort väldigt enkelt när du vill rengöra pumpen. Jag gillar också att bröstpumpen har ett anti-returflöde som ser till att luft och bröstmjölk inte kommer i kontakt med varandra – mycket hygieniskt.

2. Kompakt dubbelbröstpump – Carena Dubbel Elektrisk Bröstpump

Bästa elektriska bröstpumpen - Carena Dubbel Elektrisk Bröstpump

När du har börjat pumpa kommer du antagligen snart inse att när du väl pumpar ett bröst är det lika bra att pumpa det andra. Därför gillar jag dessa kompakta pumpar från Carena, där du får två bröstpumpar som hålls igång av samma motor.

Vissa bröstpumpar tenderar att vara skrymmande och ta mycket plats, men inte denna. Jag tycker den är superbra att ha i väskan om man ska på en liten resa över dagen eller i någon vecka. Storleken är precis sådär perfekt!

Självklart är pumpen BPA-fri, gjord i mjukt silikon, och enkel att montera och rengöra – vad mer letar vi mammor efter?

3. Stor dubbelpump – Medela Swing Maxi Flex

Bästa elektriska bröstpumpen - Medela Swing Maxi Flex elektrisk dubbelbröstpump

När man är hemma är det lugnt om bröstpumpen är lite större. Ju större flaskor, ju mer mjölk kan du pumpa ut – effektivt, eller hur? Därför är även denna dubbelbröstpump, som liknar den från Carena med på listan, då jag gillar idén av att alltid ha lite mjölk redo.

Genom att pumpa båda brösten samtidigt får du ut mer mjölk och då kanske du inte behöver pumpa lika ofta betyder mer tid med din lilla älskling. Dubbelpumpning ger också högre energiinnehåll än pumpning från ett bröst i taget!

4. Kraftig mini – Tommee Tippee CTN

Bästa elektriska bröstpumpen - Tommee Tippee CTN

Denna singulära minipump från Tommee Tippee gillar jag särskilt för hur effektiv den är och hur stilren design den har. Denna mjölkpump har tre olika hastigheter och imiterar hur en baby naturligt suger. Detta är en funktion som inte alltid får så mycket uppmärksamhet, men som jag tycker är oerhört viktig då det ger mycket mer komfort för mamman.

Medföljer gör steriliseringslåda, nappflaska och två mjölkbehållare. Går lätt att diska i maskin och kan värmas i mikro.

5. Smart bröstpump – NUK Nature Sense

NUK Nature Sense

Designmässigt kanske den ser ut som vilken bröstpump som helst, men kika närmare på detaljerna så förstår du nog varför jag gillar denna pump så mycket.

Denna pump har 16 individuella inställningar, och en stor och användbar display på kontrollen som visar pumpens status. Dessutom anpassar sig skärmen ljus till hur ljust det är i rummet, så att du alltid tydligt kan se vad som står.

En favoritfunktion på denna är minnesfunktionen. Bröstpumpen minns alltså alla dina favoritinställningar så att du enkelt kan klicka dig till dem – smart, eller hur?!

Men bäst av allt kanske är hur tyst den är trots att den är kraftfull!

6. 2-i-1 – MAM 2-i-1 Elektrisk och Manuell

Det bästa av båda världarna kanske är att ha en versatil pump som kan användas både som en tyst manuell pump och som en kraftfull elektrisk pump. MAM har hört oss och skapat en elektrisk bröstpump som också kan användas manuellt!

Detta ger dig som mamma, stor flexibilitet då du kan välja när du vill använda en kraftfull elektrisk pump och när du vill använda en tyst, handhållen pump.

Tratten till denna bröstpump är utformad för att passa alla bröststorlekar, den är ergonomisk och har ett mjukt, avtagbart silikonskydd för komfort. Dessutom är den framtagen i samarbete med barnmorskor. Heja MAM!

7. Den perfekta gåvan – Petite Chérie Amningspaket medium

Jag bara var tvungen att inkludera denna i min lista! Jag älskar detta set från Petit Chérie som du antingen kan köpa för dig själv eller som en supermysig gåva!

I setet får du en Beemoo Care elektrisk bröstpump som efterliknar babyn naturliga sug, samt har den 9 andra inställningar att välja mellan så att du kan fortsätta anpassa upplevelsen. Sedan får du även en grå amningskudde från Milki, som är praktisk och jätteskön att ha vid amningar, till det får du en riktigt snygg skötväska med massa fack för allt du behöver. Sist får du kompletterande amningsinlägg som är perfekta att ha under kläderna.

8. Bröstpump luxe – Elvie Dubbel Elektrisk Bröstpump

Bästa elektriska bröstpumpen - Elvie Dubbel Elektrisk Bröstpump

Denna lista skulle inte vara komplett utan denna nya, fantastiska bröstpump från Elvie. På marknaden finns det just nu ingen bröstpump som denna. Denna bröstpump är helt hands-free, utan några extra sladdar eller rör.

I detta paket får du två bröstpumpar, men man kan också köpa bara en. Bröstpumpen placeras bekvämt i en amnings-BH och gör jobbet åt dig. Pumpen växlar mellan olika lägen för stimulering och pumpning, samt stänger av sig själv automatiskt när hubben upptäcker att den är full.

Denna är också en av marknadens mest tysta elektriska pumpar!

Tre vanliga frågor om elektriska bröstpumpar

✅ Är elektriska pumpar högljudda?

Generellt sett så är elektriska pumpar mer högljudda än manuella pumpar, då maskinen låter lite. Däremot har tekniken utvecklats och numera finns det många tysta och sofistikerade elektriska bröstpumpar på marknaden!

✅ Ska man ha en eller två bröstpumpar?

En är tillräcklig om du pumpar någon gång ibland men två är bra för dig som pumpar ofta. Du halverar pumpningstiden då, och ger dessutom mjölken mer energi!

✅ Om mitt barn inte vill amma från bröstet – fungerar då bröstpump?

Svar – ja! Det fungerar fint och är ett superbra val för er mammor som har svårt med amning.

Slutligen om bästa elektriska bröstpumpen

Världen av bröstpumpar är större än man anar. Med våra favoriter har du en hel del olika bröstpumpar att välja mellan, beroende på vad du själv föredrar.  Allt från singulära pumpar till dubbla, handhållna och hands-free. Hoppas du hittat något du gillar!

Populära elektriska bröstpumpar hos Pricerunner

Recent Posts