Bästa el scootern för barn 2023 – Ett roligt och lärorikt färdmedel!


Bästa el scootern för barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa el scootern 2023 – El scootrar har tagit världen med storm! Och det är inte bara barn som kör runt på dem, vuxna i alla åldrar har hoppat på trenden. Men i denna artikel ska vi fokusera på vilka marknadens bästa el scootrar för barn är – vi har nämligen hittat några riktigt intressanta.

Impulse Carbon Fiber TestvinnareImpulse Carbon Fiber
Impulse El Scooter Drifting Trike Cool designImpulse El Scooter Drifting Trike
Denver SCK-5400 Elektrisk Scooter BudgetvaletDenver SCK-5400 Elektrisk Scooter

Detta är dels ett transportmedel, dels en leksak och lär också ditt barn trafikreglerna. En mångsidig uppfinning som barnet kan njuta av i många år. Trenden har blivit så stor och produkten har utvecklats så mycket att det nu finns många olika modeller och typer att välja mellan.

Topp 3 el scootrar för barn bäst i test 2023

1. Vår favorit! Impulse Carbon Fiber Elektrisk Sparkcykel!

 • Enkel att transportera
 • Hopfällbar
 • Med inbyggd farthållare
 • Snygg design

Carbon Fiber är en elektrisk scooter för barn från 16 år. Denna modell har försetts med en cool design och smarta funktioner som gör att den kammar hem förstaplaceringen på topplistan. Framförallt har den byggts med flera säkerhetsfunktioner och bra bromsar, där både en elektromagnetisk broms och mekanisk broms har inkluderats.

Denna el scooter är också ett perfekt val om du letar efter en transportvänlig modell. Scootern kan vikas ihop och är därmed enkel att förvara i bilen eller på skolområdet. Ett toppenval för dig som prioriterar stabilitet och design i ett!

2. Impulse El Scooter Drifting Trike  – Cool design! 

 • Bromshandtag och gasknapp 
 • Tre hjul 
 • Säker hantering 
 • Rekommenderad ålder: Från 8 år 

Denna stilrena och snygga el scooter Drifting Trike rekommenderas för barn från 8 år och uppåt. El scootern är försedd med tre hjul och är speciellt anpassad för barn som gillar när det går fort. Motorn har en kapacitet på 100W och har en körtid på cirka 40 minuter. El scootern har dessutom bromshantag och gasknapp direkt på styret som ger dig en lättare hantering. Kombinationen ger dig en säker scooter som du kan lita på i alla lägen. 

En extra funktion som Impulse har adderat är att du sitter på denna el scooter som på en bil. Längst bak har du en flagga i liknelse med en go kart bil för den där extra racerkänslan. Ett mycket bra val för lite yngre barn! 

3. Denver SCK-5400 Elektrisk Scooter – Snygga LED-effekter!

 • Maximal hastighet: 6 km/h
 • Räckvidd: cirka 5-6 kilometer
 • Effekt: 80 watt
 • Rekommenderad ålder: Från 6 år

Denna snygga el scooter SCK-5400 är helt elektrisk och kommer vid full laddning att räcka för en åktur på mellan 5-6 kilometer. Distansen beror helt och hållet på ditt barns vikt och hur underlaget ser ut. Motorns effekt ligger på 80 Watt, vilket ger en maximal hastighet på 6 kilometer i timmen. Ni kan därför susa fram på asfaltgatorna och ditt barn kan hålla en god takt bredvid dig när du cyklar.

För att scootern ska kunna anpassas efter ditt barn kan dels styras justeras och en manuell fotbroms på bakhjulet ger ditt barn full kontroll under användning. Ett prisvänligt val som vi tycker du ska kika lite extra på om du letar efter en scooter med snygga detaljer och en stark motor. El scootern är anpassad för barn från 6 års ålder!

Tre vanliga frågor om el scootrar:

Är de lagliga och vilken fordonsklass tillhör de?

Visst är el scootrar lagliga, men det är viktigt att du håller koll på hastigheten för att veta i vilken fordonsklass den tillhör. Vanliga el scootrar som har en maximal hastighet som understiger 20 kilometer i timmen kan köras på samtliga cykelbanor eller liknande. Men om den har en starkare motor än så, klassas den istället som en moped av klass 2.

El scootrar som är tillverkade för barn uppgår dock aldrig i dessa nivåer, utan kan säkert och enligt svensk lag användas precis som en vanlig cykel.

Är det säkert för barn att köra el scooter?

Det är lika säkert för barn att använda en el scooter som det är att använda en cykel. Såklart krävs det alltid en hjälm och det är också viktigt att den modell av el scooter som du köper är stabil och att den är utrustad med bra bromsar. Gå också igenom trafikreglerna med ditt barn och ha alltid uppsikt om ditt barn är i en lägre ålder.

Vad kan man tänka på för att hitta en bra el scooter?

Säkerhet är A och O när du väljer el scooter till ditt barn. Den ska vara stabil, utrustad med bra funktioner och vara enkel att manövrera. Det är också viktigt att du köper en el scooter som är anpassad för ditt barns ålder. Rätt modell kommer att göra åkturen mer säker och därmed roligare!

Vad vi hade i åtanke när vi valde ut produkter till topplistan

Ditt barns säkerhet var såklart prioritet när vi letade oss igenom marknadens utbud av el scootrar. De modeller vi valde ut är därför stabila, enkla att använda och har funktioner som gör att ditt barn kan färdas på ett säkert sätt. För att kunna välja ut rätt modeller har vi läst andra utlåtanden om el scootrar för barn, kikat på tester och såklart också läst på vilka krav som ställs på el scootrar enligt transportsstyrelsen.

Glöm dock inte bort att ditt barn alltid ska ha hjälm på sig, en el scooter ses faktiskt som ett färdmedel och bör betraktas på samma sätt som en cykel. Så välj en scooter som passar ditt barns ålder och sedan kan ni ge er ut på gatorna och ha roligt tillsammans!

Källor och referenser:

https://www.tomsguide.com/best-picks/best-electric-scooters-for-kids

https://www.fatherly.com/gear/electric-scooters-for-kids/

https://www.transportstyrelsen.se/elsparkcykel

https://www.xn--bst-i-test-q5a.se/elscooter

Vi har jämfört elscooters och sparkcyklar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Jollyroom

Recent Posts