Bästa sparkcykeln 2023 – bäst sparkcykel till barnen!


Bästa sparkcykeln
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Är det dags för ditt barn att glida fram på hjul istället för att springa omkring? Sparkcyklar har blivit allt vanligare, och det är få barnfamiljer idag som inte har minst en sparkcykel i förrådet. Men vid vilken ålder är det säkert att köpa en sparkcykel åt sitt barn? Hur ser du till att barnet kan leka fritt på sin sparkcykel och samtidigt vara säker?

Sammanfattning test av sparkcyklar

Stiga Air Scooter 12”TestvinnareStiga Air Scooter 12”
Micro Sparkcykel ClassicUppstickareMicro Sparkcykel Classic
Skids Control Hopfällbar SparkcykelTredje platsSkids Control Hopfällbar Sparkcykel
Stiga Kick Scooter Comet 120-SBudgetvaletStiga Kick Scooter Comet 120-S

I denna artikel hjälper vid dig med dessa frågor och tipsar om våra absoluta favoriter när det gäller sparkcyklar!

Topp 4 sparkcyklar bäst i test 2023

1. Stiga Air Scooter 12” – Inget underlag är ett hinder

Det svenska företaget Stiga har tagit sparkcykeln till en helt ny standard. Förut var sparkcyklar något man bara använde över slät asfalt. Det gäller definitivt inte längre. Med Stigas Air Scooter 12” kan man rulla över nästan vilket underlag som helst utan problem!

Ditt barn kommer att älska hur inga underlag är ett hinder för denna sparkcykel. Gräs, grus och oslät asfalt inkluderat. Det är den robusta konstruktionen, dess starka hjul och effektiva bromsar som gör Air Scooter riktigt speciell och säker. Att sparkcykeln är så stabil och robust bådar väl för livslängden. Air Scooter tål en del smällar, och om vi känner våra barn rätt kommer den nog behöva det.

Som förälder vill du såklart att ditt barn ska kunna leka fritt, samtidigt som de är säkra. Denna modell har två bromsar, en för varje hjul. Att sparkcykeln bromsar både fram och bak gör den lättmanövrerad. Kvaliteten på ramen, hjulen och styret är imponerande och ser också till att den är så säker som möjligt.

Pålitlig, trygg och tålig – ett perfekt val för dig som vill låta ditt barn leka vilt men samtidigt vara säker!

2. Micro Sparkcykel Classic – Passar barn och vuxna

Micro Sparkcykel Classic är en av de mest flexibla sparkcyklarna på marknaden, och kan användas både av barn och vuxna. Denna sparkcykel är alltså en sparkcykel som kan användas av hela familjen!

En stor fördel hos modellen är att den enkelt går att vika ihop och tas med. Det betyder att du bland annat kan packa ihop den och ta med den på resor med familjen. För vuxna som använder sparkcykeln är den också ett populärt val för pendlare, då de kan fälla ihop den och lagra den uppe på kontoret under arbetstid.

Micros sparkcykel är utvecklad för att vara ergonomisk och bekväm. Dess större hjul leder till snabb och härlig körning. Hjulen är hårda, släta och högkvalitativa. Kvaliteten på konstruktionen har blivit mycket uppmärksammad och är en av anledningarna till att modellen är så populär.

Designen på sparkcykeln är också stilren och inte barnslig, vilket gör den ett perfekt val för vuxna och barn som tröttnat på överdrivet färgglada barnprodukter. Modellen är en premiumprodukt, vilket också innebär att du betalar mer, men för den som är villig att investera i en sparkcykel som håller så är det ett fantastiskt alternativ!

3. Skids Control Hopfällbar Sparkcykel – För säkrare trick och hopp

Skids Control Hopfällbar Sparkcykel är en tuff och tålig sparkcykel med hårda däck i plast och kullager. Det gör modellen ett jättebra val för barn som vill prova på en del hopp eller trick.

Om ditt barn provar tricks för första gången är det inte konstigt om du som förälder är lite orolig för ditt barns säkerhet. Och ja, glöm inte att köpa skyddsutrustning! Men denna sparkcykel hjälper också till lite, med bland annat dubbel stötdämpning. Modellens stålplatta kommer helt täckt i halkskydd och erbjuder maximalt grepp. Det gör sparkcykeln till ett bra val för nybörjare som fortfarande försöker lära sig tekniken.

Det fullt roterbara styret med bekväma TPR-handtag främjar både komfort och säkerhet. Styret går också att höja och sänka, så att sparkcykeln kan passa ditt barn igenom ett par åldrar utan att du behöver köpa en ny.

Något som också uppskattas är att sparkcykeln är hopfällbar, vilket innebär att du kan vika ihop den och ta med den på bland annat resor. Ett jättebra alternativ för varje familj!

4. Stiga Kick Scooter Comet 120-S – Vikbar budgetmodell

Låt oss säga att du vill ha en högkvalitativ sparkcykel från ett pålitligt företag som Stiga. Betyder det att det måste kosta skjortan? Svaret är nej. Kick Scooter Comet 120-S från Stiga är ett väldigt fint budgetalternativ för dig som inte vill spendera för mycket på sparkcykeln.

Kick Scooter Comet 120-S är en snygg, enkel och stilren sparkcykel som klarar av max 50 kilo. Den har en justerbar höjd på 72-82 centimeter, vilket betyder att den kan följa med ditt barn i ett par olika åldrar. Sparkcykeln är lätt men ändå stabil, med mycket stabila handtag. Fälgarna och handbromshandtagen är i aluminium medan ramen och bromsarna är i stål.

Trots dess billiga pris kan dessutom sparkcykeln vikas ihop. Modellen fälls ihop enkelt och snabbt, vilket betyder att förvaringen blir väldigt smidig. Det underlättar också transport av sparkcykeln inför resor.

Modellen är riktigt prisvärd och perfekt för nybörjaren som vill prova på sin första sparkcykel!

Tre vanliga frågor om sparkcyklar:

1. När kan mitt barn börja använda en sparkcykel?

Det går inte att nämna en specifik ålder eller en viss längd då ditt barn är redo för en sparkcykel. Det handlar istället mer om hur fysiskt utvecklat ditt barn är.

I princip kan man säga att ett barn kan använda en sparkcykel så fort de kan gå stadigt. Många anser att barn kan använda en sparkcykel redan från 2-3 års ålder.

2. Behöver mitt barn hjälm för att åka sparkcykel?

Det är inte lagstadgat att barn eller vuxna måsta ha hjälm på när de åker sparkcykel. Naturligtvis är det dock alltid säkrast att ha hjälm, speciellt om ditt barn vill prova på tricks eller hopp med sparkcykeln.

Förutom sparkcykel kan andra skydd såsom knäskydd och handledsskydd också vara relevanta.

3. Ska vi köpa en sparkcykel med två eller tre hjul?

När det gäller hur många hjul sparkcykeln har handlar detta mest om barnets ålder och säkerhet. Naturligtvis är en sparkcykel med tre hjul säkrare, men troligtvis kommer barnet att ledsna på det förr eller senare.

Om det är barnets första sparkcykel eller om barnet är under 3 år så kan det vara bäst att välja en sparkcykel med tre hjul. Sedan kan ni sakta prova att låta barnet åka själv med en på två hjul med skyddsutrustning.

Tack för att du har läst och vi hoppas ni hittar den bästa sparkcykeln för er och era barn!

Länkar och referenser:

Montering av Stiga Air Scooter 12″

Sparkcyklar hos Lekia

Recent Posts