Bästa amningslinnet 2023 – gör amningen mer bekväm för dig och ditt barn!


Bästa amningslinnet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa amningslinnet 2023 – Med ett amningslinne kan du inte bara amma hemma och utanför bostaden på ett lättare sätt. På grund av amningslinnets passform och design, främjar den även uppbyggnaden av dina magmuskler och gör att din mage kan återgå till sin naturliga form snabbare efter förlossningen. Ett anpassat amningslinne ger även lite extra stöd när din kropp läker.  

Milki AmningslinneTestvinnareMilki Amningslinne
Carriwell AmningslinneGer extra stöd för magpartietCarriwell Amningslinne
Boob Classic AmningslinneEkologisk bomullBoob Classic Amningslinne
Boob Simone AmningstoppPassar flera tillfällenBoob Simone Amningstopp

För att amningslinnet ska vara så praktisk som den är designad för att vara, är det viktigt att du väljer rätt modell och att linnet har en bra passform. För att göra ditt val enklare har vi skapat en topplista med våra fyra favoriter av amningslinnen 2023!  

Topp 4 amningslinnen bäst i test 2023  

1. Vår vinnare! Milki Amningslinne 2-pack – Prisvänlig och praktisk design! 

 • Knäppning för lättare amning 
 • Resårkant nedtill 
 • Justerbara axelband 
 • Skön passform 

Milki har skapat detta väldesignade och lättanvända amningslinne, som dessutom säljs i ett 2-pack för att ge dig fler valmöjligheter. Detta gör denna modell väldigt prisvänlig och är konstruerad med flera praktiska funktioner som gör linnet väldigt enkelt att använda.  

Amningslinnet är tillverkat av mjuk ekologisk bomull och elastan, för att ligga skönt mot huden och inte strama åt för mycket. På linnet finns en knäppning som gör det enklare för dig att amma. Linnet har även justerbara axelband och en resårkant nedtill vilket gör att linnet sitter som en smäck.  

2. Carriwell Amningslinne  – Ger extra stöd för magpartiet! 

 • Hjälper magen att återfå normal storlek 
 • Tillverkningsmaterial: Polyamid och elastan 
 • Bröstparti som är fri från sömmar 
 • Ger bra stöd för magpartiet 

Detta amningslinne från Carriwell ger din mage extra stöd och hjälper till att stärka musklerna i magen för att den ska återgå till normal storlek snabbare efter förlossningen. Amningslinnet är tillverkat av en blandning av polyamid och elastan för att sitta skönt, utan att strama åt för mycket. Bröstpartiet är även tillverkat utan sömmar för att du lättar ska kunna justera linnet när du ska amma.  

Carriwells amningslinne har en diskret design och en mycket bra passform. Du kan vid köp välja mellan flera olika storlekar, för att linnet ska sitta nära kroppen och vara praktisk att använda.  

3. Boob Classic Amningslinne – Tillverkad av ekologisk bomull!  

 • Tvättråd: 40 grader 
 • Omlottlösning 
 • För både graviditet och amning 
 • Tillverkningsmaterial: Ekologisk bomull och elastan 

Amningslinnet Classic från varumärket Boob är tillverkad i en omlott design som gör det enklare att amma mer diskret, vart du än befinner dig. Linnet är tillverkad av sköna material som ekologisk bomull och elastan. Detta innebär också att linnet behåller sin passform efter tvätt och upprepat användande.  

Classic är designad för att underlätta både amning, graviditeten och tiden efter förlossning. Det ger skönt stöd åt magmusklerna och hjälper din kropp att läka.  

4. Boob Simone Amningstopp – Skönt material som passar flera tillfällen!  

 • Tillverkad av ekologisk bomull 
 • GOTS- certifierad 
 • Fin design 
 • Underlättar amning och graviditet 

Amningstoppen Simone från Boob har en design som gör att den ser ut som ett vanligt linne. Fördelen är att den kan justeras för att underlätta amning, även när du befinner dig utanför hemmet.  

Förutom en fin design har amningslinnet tillverkats av sköna material som sitter nära kroppen utan att strama åt. Linnet är tillverkad av ekologisk bomull som även gör Simone till ett mer miljösmart val. Toppen är även GOTS-certifierad. En fantastisk hjälp som underlättar amning och graviditet.  

Tre vanliga frågor om amningslinnen: 

Vilka fördelar ger ett amningslinne? 

Ett amningslinne underlättar markant både när du ska amma och för att dina magmuskler ska läka och magen ska återfå sin naturliga form snabbare. Amningslinnet har en skön passform och är tillverkad av material som ger dig extra stöd. När det är dags för att amma kan du enkelt justera linnets knäppning för att kunna komma åt. Ett amningslinne underlättar därför amning för både dig och ditt barn.  

När kan man börja använda ett amningslinne? 

Ett amningslinne kan börja användas redan innan förlossningen. Den har en skön passform som formar sig efter din kropp. Efter förlossningen hjälper amningslinnet till att ge din mage lite extra stöd för att dina magmuskler ska kunna läka lättare.  

Vad ska man tänka på vid amning med ett amningslinne? 

När du använder ett amningslinne är det viktigt att du investerar i en modell som har en optimal passform. Materialet ska sitta nära kroppen, utan att strama åt och kännas obekväm att bära. Det är även viktigt att linnet kan justeras för att göra det enkelt att ta ner axelbanden eller vika undan linnet när du ska amma.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

När vi valde ut vilka modeller vi skulle inkludera valde vi att jämföra recensioner, kolla på olika produkternas popularitet och sedan säkerställa att de är designade med sköna material som ger dig bra stöd. Både runt bröstpartiet och runt magen för att underlätta graviditeten, tiden efter förlossning samt när du ammar.  

Men det är också viktigt att du vid köp gör ett val som baseras på hur du ska använda linnet och även väljer en storlek som gör att den sitter nära kroppen utan att strama åt för mycket. Att investera i ett amningslinne kommer att underlätta amning både i och utanför hemmet!  

Tack för att du läst och jag hoppas du hittat vägen till det bästa amningslinnet för dig!

Länkar och referenser

Amningslinnen hos Jollyroom, Babyland och BabyV

Amningstips

Recent Posts