5 finaste sängmobilerna – få ditt barn att känna sig lugn och trygg i sängen.


5 Finaste sängmobilerna

En riktigt fin sängmobil ökar inte bara myshetskfaktorn i ditt barns rum, utan den är ett viktigt verktyg för föräldrar! En sängmobil kan nämligen ge tröst till ditt barn och hjälpa ditt barn att somna lättare. Dessutom kan en sängmobil stimulera ditt barns utveckling. Ja, för många föräldrar är en fin sängmobil ett självklart köp.

Vi har tagit fram 5 fina sängmobiler för att hjälpa dig hitta rätt!

1. Tiny Love Into the Forest Musikmobil

Tiny Love musikmobil Into the Forest

Denna fina sängmobil med motiv av skogsdjur från Tiny Love är inte bara riktigt söt, utan spelar dessutom musik! Musikmobilen Into the Forest har hela 18 olika melodier som kan spelas för att hjälpa ditt barn att känna sig lugn och somna snabbare.

Det är denna variation med många olika melodier som gör mobilen lite extra unik. För om vi ska vara ärliga, är det ju inte bara ditt barn som kommer lyssna på dessa melodier, utan ni föräldrar också! Du kommer helt klart uppskatta att ha möjligheten att inte lyssna på samma melodi 20 gånger i rad när det är sovdags för ditt barn.

Något som ytterligare ökar stimulansen hos denna mobil är att den har knappar som barnet själv kan trycka på, vilket främjar ditt barns finmotorik. Dessutom hjälper de svarta spiralerna på mobilens design till med ditt barns synutveckling.

Ja, musikmobilen Into the Forest från Tiny Love är riktigt genomtänkt och perfekt för dig som är redo att betala lite extra för en komplett och underbar sängmobil med musik.

2. Tiny Love Take Along Musikmobil

Finaste sängmobilerna - Tiny Love - Meadow Days Take Along Musikmobil

Ännu en söt musikspelande sängmobil från Tiny Love är deras Take Along Musikmobil. Den stora fördelen med denna mobil är att den enkelt kan transporteras och användas var du än är!

Mobilen funkar utmärkt att använda hemma, men kan också med fördel tas med på resor, eller till och med hängas fast i barnvagnen under promenader. Den kan också sättas fast i resesängar och vaggor. Denna sängmobil är alltså riktigt smidig och flexibel.

Musikmobilen är riktigt färgglad och kul, och ger dig kontinuerlig musik som spelar 5 olika melodier i 30 minuter.

3. Rätt Start Musikmobil Baby Owls

Finaste sängmobilerna - Rätt Start Baby Owls Sängmobil

Den här mysiga sängmobilen är även den en musikmobil som spelar melodin “I månens sken”/“Au Clair de la Lune” när det är dags att sova. Musikmobilen Baby Owls från Rätt Start har fyra små ugglor som kan öka ditt barns sensoriska och motoriska utveckling.

Den säkerhetstestade mobilen passar med alla typer av barnsängar som har spjälor. Den stadiga medkommande fästarmen är lätt att fästa på olika platser. Både den avtagbara klädseln och de små uggle-figurerna kan tvättas i 40 grader, vilket underlättar att hålla mobilen ren och hygienisk.

4. Djeco Mobil Fjäril

Finaste sängmobilerna - Djeco Mobil (Fjäril)

Här kommer en stor och riktigt vacker mobil med färgglada och eleganta fjärilar i papp. Fjärilsmobilen från Djeco är riktigt fin att fästa i barnrumstaket, för att ge sovrummet känslan av att vackra fjärilar flyger omkring i taket bland blommor. En enklare mobil som är mer budgetvänlig och kan bli en underbar utsikt för ditt barn att titta på och njuta av.

Mobilen kommer från franska Djeco som är världskända för sina barnartiklar som är hållbara, lärorika och har fantastisk design. Det franska familjeföretaget fokuserar på pedagogik och kvalitet när de utvecklar sin a produkter.

5. Kikadu PomPom Mobil Stjärnor

Finaste sängmobilerna - Kikadu PomPom Mobil Stjärnor

Vårt sista tips är om denna stilrena mobil från Kikadu. Kikadus sängmobil med pompoms och stjärnor som motiv är riktigt vacker och passar perfekt att hänga över ditt barns säng eller vagga.

En stor fördel med denna mobil är att den är tillverkad i ekologisk bomull, vilket gör mobilen ett underbart val ur miljösynpunkt. Sängmobilen känns minimalistisk och lyxig och är perfekt för dig som gärna vill ha extra koll på hur miljövänliga ditt barns leksaker är.

3 vanliga frågor om sängmobiler:

✅ Varför köpa en sängmobil?

En av de vanligaste anledningarna till att köpa en sängmobil är för att det kan hjälpa ditt barn att somna lättare. Bättre nattsömn för ditt barn är dock inte den enda anledningen. En bra sängmobil kan nämligen också stimulera och förbättra den emotionella och kognitiva förmågan hos ditt barn.

Naturligtvis är många sängmobiler också riktigt fina att ha och agerar på så sätt också som dekoration. Sängmobiler kan alltså ha en positiv effekt på ditt barn och ökar också mysighetsfaktorn i barnets rum.

✅ Under vilken ålder ska ett barn ha en sängmobil?

Självklart finns det ingen regel för när ett barn ska börja eller sluta ha en sängmobil. De flesta sängmobiler är dock utvecklade med barn i åldern 0 till 24 månader i åtanke.

Det finns dock ingen anledning att sluta använda en sängmobil bara för att ditt barn är över 24 månader. Det viktiga är att ditt barn trivs med sängmobilen och tycker om att ha den.

En bra sak att komma ihåg är dock att vissa mobiler ska användas innan barnet är stort nog att resa sig upp i sängen. Anledningen är att barnet i så fall kan trassla in sig i sängmobilen. För vissa få mobiler är det alltså viktigt att montera den där mobilen kan ses men inte röras!

✅ Hur väljer jag rätt sängmobil?

När det gäller vilken sängmobil man ska välja är smaken som barnbaken! Delvis beror troligtvis valet främst på utseende, där du väljer en sängmobil du själv tycker om, eller som du tycker ditt barn kommer att tycka om.

Dock finns det också en del sängmobiler som har fler funktioner, till exempel sängmobiler som spelar musik eller snurrar. Dessa sängmobiler kan underlätta att få ditt barn att somna, och kostar i princip lite mer än en mobil utan musik. Fundera därför på om du är intresserad av en mobil med musik eller om du främst vill ha den som dekoration.

Läs mer om sömn:
Sovpåse – Vi testar om det är bra eller dåligt för din baby

Recent Posts