Bästa taklampa till barnrummet 2023 – För ett mysigare barnrum!


Bästa taklampa till barnrummet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa taklampa till barnrummet 2023 – För att göra barnrummet lite extra fint så kommer belysningen som du investerar i ha stor betydelse. Här har du flera olika val att göra, där du antingen kan investera i ett lite mer personligt val eller kika på en taklampa som är stilren och därmed kan användas under flera år, även när ditt barn har vuxit lite. 

Umage Eos Lampa TestvinnareUmage Eos Lampa
Little Dutch Rainbow Gullig design!Little Dutch Rainbow
Konges Slöjd Passar hela hemmet!Konges Slöjd

Det bästa valet för dig bör därför baseras på ditt barns ålder, din budget och även vilket helhetsintryck du vill ge rummet. 

Topp tre taklampor till barnrummet bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! Umage Eos Lampa

 • Multifunktionell 
 • Mysig design 
 • Tillverkad av biprodukter 
 • Enkel att rengöra 

Efter att ha jämfört marknadens utbud av taklampor som är särskilt designade för barnrum så hittade vi Umage modell Eos. Denna taklampa är tillverkad av biprodukter och fjädrar, som enkelt kan fluffas till och dammas av för att lampan ska bevara sin puffiga design. Dessutom ger designen rummet ett väldigt trevligt intryck. 

En annan stor fördel med taklampan Eos är att den enkelt kan omvandlas till en golvlampa och därmed kan användas på flera olika sätt. Lampan har ett mått på 65 centimeter i diameter och skapar ett fint sken som du också kan anpassa beroende på vilken typ av glödlampa som du väljer. Om du letar efter en riktigt fin taklampa, så kika på Eos från Umage lite extra. 

2. Little Dutch Rainbow – Gullig design! 

 • Kabellängd: 60 centimeter 
 • Ljusstyrka: 40 Watt 
 • Enkel att hänga upp 
 • Fin design 

Men även taklampan Rainbow från varumärket Little Dutch är väldigt fin att hänga upp i barnkammaren. Utöver denna fina design med små regnbågar, så har varumärket också flera andra mönster som du kan välja mellan.  

En stor fördel är att denna taklampa är mycket lättplacerad och enkel att hänga upp. Lampans robusta skärm är tillverkad av polyester och bevarar sin form längre, samtidigt som materialet inte riskerar att bli varmt och orsaka risker. Ett bra val för flera olika barnrum och där du kan välja en design som passar ditt barns ålder! 

3. Konges Slöjd – Passar hela hemmet! 

 • Fin design med blommor 
 • Material: 100 % bomull 
 • Lättplacerad 
 • Ger ett fint sken 

Om du letar efter ett mer prisvänligt val av taklampa till barnkammaren så rekommenderar vi att du kikar på Konges Slöjd. Tack vare sin mer neutrala design och mönster så kommer den även kunna användas i hemmets andra rum.  

Lampans material i 100% bomull skapar ett väldigt behagligt sken och kan därför även stå på under natten, om ditt barn har svårt att sova när det är mörkt. Detta utan att ljuset är för starkt. Ett bra val som är multifunktionellt och lätt att installera! 

3 vanliga frågor om taklampor till barnrummet: 

Hur starka lampor behövs i barnrummet? 

När du letar efter en taklampa så är det viktigt att skenet som den ger är både behagligt, men också tillräckligt starkt för att ditt barn ska kunna leka i rummet utan att det påverkar ögonen negativt. Dessutom är detta väldigt fördelaktigt om du kommer använda rummet för lite andra bestyr, framförallt under barnets första år då det kan behövas både blöjbyte och amning. 

Dessutom beror valet av lampa också på hur stort rummet är, vilken annan typ av belysning som du kombinerar den med och vilket helhetsintryck som du eftersträvar att rummet ska ge. 

Vad är skillnaden mellan tak- och väggbelysning? 

Takbelysning bör vara försedd med en starkare glödlampa och faller därmed inom kategorin direkt belysning, medan väggbelysning eller spots istället faller inom indirekt belysning eftersom de endast belyser nedåt. Taklampor kommer istället att belysa en större del av rummet och är därför ett mer populärt val.  

Gör därför ett val som passar dig och barnrummet. En fördel är också om du investerar i belysning som också går att använda i andra rum eller anpassas till golvbelysning istället. 

Vilka andra lampor kan man komplettera med till barnrummet? 

För att ge barnrummet det rätta skenet så kan det också vara trevligt att kombinera taklampan med annan typ av belysning, men då av det lite mer indirekta slaget. Antingen kan du installera spots i taket eller under listerna för att ge lite extra sken. Alternativt finns det många gulliga bordslampor som du kan köpa! 

Hur vi valde ut produkterna till topplistan 

Det är mycket som man bör ha i åtanke när det kommer till valet av belysning i hemmet. Men din smak och inredningsstil bör såklart vara av högsta prioritet. Vill du att rummet ska bestå av ett särskilt tema eller färgval? Beroende på din budget kommer du också att ha lite olika val att stå mellan, så fundera på vilka egenskaper taklampan ska ha för att kunna göra ett bättre val. 

När vi jämförde olika val av taklampor till barnrum på marknaden så var det särskilt viktigt att inkludera lampor med en söt design, som är enkla att montera och som såklart också uppfyller samtliga säkerhetskrav som ställs. Det ska inte finnas någon risk för att lampan blir för varm och innebär risker för dig eller ditt barn. Därför var material och form en viktig faktor när vi valde ut produkter till topplistan.  

Men utöver detta var det också viktigt för oss att inkludera de bästa modellerna inom lite olika prisnivåer, så att du sedan kan göra ett val som passar dig. Till vår hjälp tog vi både topplistor och recensioner. Vilken är din favorit? 

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa taklampa till barnrummet

Jollyroom
Babyland
Prisjakt
Pricerunner

Recent Posts