Solkräm för barn – vilken skyddar bäst?


Solkräm för barn

Solen börjar äntligen att skina utanför våra fönster. Värmen är tillräckligt hög för att man ska kunna skippa den där jobbiga jackan och de tråkiga överdragsbyxorna. På väg till förskolan går man nu med lätta steg, tunna kläder och allt känns bara så mycket bättre. Det börjar bli dags att testa solkräm för barn.

Sommaren är alltså äntligen här. Även om Sverige inte har de hetaste sommarmånaderna är det viktigt att man skyddar sig själv och främst sina barn. Barn, och speciellt små barn, har mycket känslig hud som lätt kan bli bränd eller få andra typer av skador från solen. Det bästa sättet att skydda dina barn är genom tunna, svala kläder och naturligtvis med en riktigt bra solkräm. Observera att solkräm inte bör användas på mycket små barn och bebisar, eftersom de ändå innehåller en del kemikalier. Har du ett mycket litet barn som du ska skydda från solen så satsa på enbart luftiga, heltäckande kläder och håll er så mycket i skuggan som möjligt. Glöm inte solhatten!

Det finns ett riktigt stort hav av olika typer av solkrämer att välja mellan och varje år står man inför frågan ”vilken solkräm är bäst?”. För att det ska bli lättare för dig att välja ut en solkräm som passar för ditt barn har vi gjort en bäst-i-test. Det vi har tittat på är användarvänligheten, hur smidig krämen är att applicera, vad krämen innehåller och priser.

Bäst solkräm för barn

TestvinnareAvivir Aloe Vera KIDS Sun Safe lotion
Bra valAvène Spray 50 For Children
PopulärEVY Kids
SmidigAco Kids Sun Stick

Testvinnare: Avivir Aloe Vera KIDS Sun Safe lotion


  • Fri från farlig ämnen
  • Bra pris

Aloe Vera KIDS Sun Safe lotion från märket Avivir har utsetts tills vår vinnare i denna bäst-i-test. Solkrämen innehåller mängder med vårdande oljor och hela 70 % ekologisk aloe vera. Eftersom den även innehåller E-vitamin så ser krämen till att vårda precis lika bra som den skyddar mot solens starka strålar, vilket ger ditt barn ett säkert skydd och en mjuk hud.

Aloe Vera KIDS Sun Safe lotion är helt fri från parabener, mineraloljor, färgämnen och parfymer. Det som gör att den känns som en solklar vinnare är att den också är veganmärkt och Svanenmärkt. Vi är förvånade över att krämen har så bra pris, med tanke på hur effektiv, vårdande och enkel den är att använda.

Testvinnare

Bra val: Avène Spray 50 For Children


  • Skönt med sprayform
  • Bra resistens mot vatten

Ibland är det betydligt bekvämare med en spray än med en vanlig solkräm, speciellt om du snabbt ska kunna applicera solkrämen på barnen. På plats nummer två kommer Avène Spray 50 For Children. Denna spray är specifikt framtagen för barns känsliga hud och fungerar lika bra att använda på kroppen som i ansiktet. Den annorlunda och mycket unika texturen gör att sprayen inte bara skyddar mot solen, utan även mot salt och sand, något man ser mycket av på sommaren. Sprayflaskan kan riktas i alla olika vinklar tack vare sitt 360 graders munstycke och är ordentligt resistent mot vatten.

Bra val

Populär: EVY Kids


  • Mycket vattenfast
  • Smidigt med mousse

Ytterligare ett märke som blivit väldigt populärt hos småbarnsföräldrar är EVY. EVY Kids är en solkräm med hög solskyddsfaktor och som är helt vattenfast med ett mycket effektivt skydd. Krämen skyddar mot UVA så väl som UVB och är specifikt framtagen för den skandinaviska huden, men passar naturligtvis andra hudtyper med. Ett stort plus är att denna solkräm även kan köpas i mousseform. Moussen är utmärkt för känsligare hud och är mjuk och behaglig att applicera. EVY Kids blir din för cirka 119-139 kronor beroende på storlek, solskyddsfaktor och om du väljer kräm eller mousse.

Populär

Smidig: Aco Kids Sun Stick


  • Smidigt med stift
  • Lätt att applicera i ansikte

ACO är ett märke som har blivit otroligt populärt i Sverige och speciellt när det kommer till barn.

Deras ACO Kids Sun Stick SPF 50 är ett utmärkt alternativ för barn som gärna vistas i solen under de hetaste sommardagarna. Solskyddet kommer i form av ett stift som är framtaget för just ansiktet. Stiftet gör det enkelt att applicera solskyddet på allt från näsa, kinder och öron.

Fördelarna med ACO Kids Sun Stick är att den är mycket enkel att ta med sig. Den är liten, dermatologiskt testad och vattenresistent. Stiftet passar alla hudtyper, men blir knepig om den ska appliceras på hela kroppen och behöver dessutom återappliceras ofta. Det bekväma priset på endast 59 kronor gör den dock till en stor favorit.

Smidig

Recent Posts