Skidresorter för barnens vinteräventyr


Skidresorter för barnens vinteräventyr

När hela familjen vill åka skidor tillsammans finns det många olika norska skidresorter att välja mellan. Oavsett om det är pulkabacken, de lätta backarna eller skidskolan som lockar finns det något som passar de flesta åldrar. Norska skidresorter är ofta särskilt barnvänliga eftersom skidåkning är en riktig familjeaktivitet i vårt grannland.

Att organisera skidresor för barn kan vara utmanande, men genom att välja de bästa resmålen för skidresa och skidåkning med barn i Norge är det enkelt att åka på en härlig vintersemester. Här tipsar vi om tre norska skidresorter för barn i alla åldrar:

Norefjell har massvis med barnaktiviteter

Härliga Norefjell ligger endast två timmar från Oslo och cirka fyra timmar från Göteborg. Skidresorten är inbäddad i vacker natur och stora berg som erbjuder åkning för alla i hela familjen. Det finns tre barnområden, två terrängparker, skicross och 220 kilometer längdåkningsspår som går över fjäll och skog. För barnen finns det massvis med lättare backar och barnområdet med tillhörande skidskola ligger precis utanför hotellet. Barnens favorit är vanligtvis “Gamleveien” som går från mellanstationen ner till dalen. Backen är även fylld med småhopp längs kanterna och mindre skogsvägar. Det finns normalt mycket goda snöförhållanden från december till april och i mellantiden finns det konstsnö. Norefjell har även en maskot, Nore Rein, som åker skidor med barnen och är med på andra roliga aktiviteter.

Den ständiga favoriten Hafjell

Cirka 2,5 timmar från Oslo ligger härliga Hafjell som är ett skideldorado för barn. Här finns det tre barnområden; ett på bottenstationen, ett på toppen av gondolen och ett vid toppen nära Gaiastova. Alla tre områden har unika skidrelaterade teman och det finns även eldrivna grillar som gör matlagningen enkel. KIDS Knerten är familjeområdet som ligger längst ner på Hafjell och det har ett slalomtema. Där möts även skidskolan. KIDS Mosetertoppen ligger bredvid gondolen och det finns lätta backar för skidåkning, slädåkning och allt man behöver för en friluftsdag med familjen. Det finns även ett separat område som är en terrängpark och det är även öppet på natten. KIDS Gaia ligger bredvid Gaiastova på toppen av Hafjell. Här finns ett slalomlopp, barnens skicrossbana och en pulkabacke.

Mysiga Geilo är aldrig fel Geilo som ligger mitt emellan Oslo och Bergen är en traditionell fjällby med många skidmöjligheter för barn i alla åldrar. Det är ett perfekt resmål för familjen som vill kombinera utförs- och längdskidåkning med andra vinteraktiviteter. De fyra barnområdena i Vestlia, Kikut, Havsdalen och Slaatta Skisenter har alla rullband och är fyllda med roliga figurer. Skidskolan har kurser, träning och aktiviteter för barn från 2 års ålder, samt för tonåringar och vuxna. Det finns flera olika barnbackar för olika färdigheter och det går även att åka hundsläde, traditionell toboggan och vara med på flera andra vinteraktiviteter.

Recent Posts