Plus-Plus – Skapa mosaik med dessa 3D-modeller! 


Köpguide Plus Plus

Plus-Plus är byggbitarna i 3D-modeller som har tagit marknaden för leksaker med storm. Plus- Plus är någonting som de flesta barn i alla åldrar älskar att leka med. Barnen får använda sig väldigt mycket av sin fantasi och sin kreativitet. Du kan bygga exakt vad du vill och det finns en mängd olika färger som kommer låta dig att skapa mosaiker och 3D-figurer i timmar.  

Har du fortfarande inte förstått storheten med Plus-Plus och vill veta mer? Lugn, vi listar alla fördelar med denna leksak! 

Vad är plus-plus? 

Plus-plus är roliga byggbitar gjorda av plast där varje bit ser ut som ihopsatta plustecken. Med dessa små byggbitar kan man bygga oändligt med olika saker. Bland annat så kan du både bygga 3D- och 2D-figurer. Du kan följa instruktioner om det finns något speciellt som du vill bygga, annars kan du även bygga helt fritt och låta din fantasi leda dig.  

Varför är Plus-Plus bra för barn? 

Med Plus-Plus får ditt barn tänka till vad de kan och vill skapa med byggbitarna. Det går att bygga i både 3D och 2D och med hjälp av denna uppskattade leksak kan ditt barn verkligen öva på sin kreativitet. Det ger ditt barn timmar av rolig lek utan att spendera tid framför paddan eller en film. Att leka med Plus-Plus är en nyttig aktivitet som hen uppskattar samtidigt som det stimulerar barnens fantasi och kreativitet.  

Passar Plus-Plus verkligen barn i alla åldrar? 

Plus-Plus passar från ditt minsta barn och till det största. De finns tillgängliga i två olika storlekar. Den vanligaste storleken är 20 millimeter som passar de större barnen och den andra heter Plus-Plus BIG och är 50 millimeter som passar till yngre barn.  

Plus-Plus BIG är godkänd för barn under tre år och rekommenderas för barn från ett år, vilket gör det möjligt för de allra minsta att även få bygga med dessa roliga bitar. 

Vad kan man skapa? 

Som sagt så kan du skapa exakt vad du än vill med dessa byggbitar. Många väljer att börja bygga 2D bilder och sedan gå över till 3D. Plus-Plus BIG har även mosaik kit med färdiga mönster som du sedan kan bygga ovanpå, nästan som ett pussel.  

Om du inte råkar ha någon aning om vart du ska börja eller vilken bit du ska plocka upp först så finns det färdiga instruktioner som du kan bygga efter. De visar på hur du kan bygga dina byggbitar tillsammans, och ger även en hel del idéer på hur du ska tänka när det kommer till ditt byggande.

De instruktionerna brukar finnas i förpackningen men det finns även en mängd av olika alternativ som du kan hitta på nätet. För att göra det så enkelt som möjligt i början är det bra att börja med enkla motiv och sedan gå över till lite svårare byggobjekt.

Det lättaste är då att börja med ett Plus-Plus start set. När 2D-konstruktionerna blivit lätt som en plätt så kan du gå över till att bygga i 3D. Det är självklart lite svårare men fortfarande extremt roligt. Byggbitarna går ihop med varandra på 90-graders vinkel så du har ett stort utbad av möjligheter framför dig.

Det är nog bäst att börja bygga en enkel kub eller en byggnad, när du väl fått färdigheten kan du gå över till lite mer avancerade saker som exempelvis brandbilar och dinosaurier. Plus-Plus finns även tillgängliga i exempelvis smycken som ditt barn kan göra själv.  

Enkelt sagt så kan du bygga exakt vad din fantasi än låter dig bygga. Allt behöver verkligen inte heller vara kvadratiskt, du kan sätta ihop bitarna på vilket udda sätt som helst!  

Är Plus-Plus säkert? 

Om ditt barn skulle få för sig att stoppa en Plus-Plus i munnen så behöver du inte oroa dig för att plasten ska vara giftig. De är tillverkade av plast som är helt fri från ftalater, PVC och BPA. Plasten är även samma plast som används för att tillverka bland annat matburkar, vattenflaskor och bestick. Ett stort plus med Plus-Plus är även att de går att diskas i diskmaskin om det är något som skulle behövas.  

En miljövänlig inställning 

Även om Plus-Plus är gjorda av plast så har tillverkarna fortfarande ett stort fokus på miljön. Ingenting går till spillo vid tillverkningen av denna produkt, allt material som blir över används om igen i produktionen. Elkraften i fabriken där Plus-Plus tillverkas kommer från ungefär 50 % vindkraft.  

Ett mål med Plus- Plus är även att de ska vara en så kallad “attic toy” det vill säga en leksak som kommer förvaras på vinden eller i källaren tills nästa generation. När dina barn känner att de har lekt klart med Plus-Plus och inte tycker det är speciellt roligt längre så kan du spara det till exempel till dina barnbarn.  

Plus-Plus kan rengöras på ett mycket enkelt sätt 

Om dina byggbitar blivit lite kladdiga eller om det spillts något över dem så kan du vara lugn. Plus-Plus är både lätta att rengöra för hand och i maskin. Detsamma gäller om du vill rengöra dem en gång innan du ställer upp bitarna på vinden tills nästa person får användning av dem.  

De kan tvättas på ett mycket smidigt sätt. De går att tvättas i en tvättmaskin (i en tvättpåse) på max 90 grader, i en diskmaskin (i en tvättpåse) eller för hand med diskmedel eller tvål och vatten. 

Recent Posts