Pippi kläder och andra Pippi leksaker till ditt barn


pippi kläder

Pippi Långstrump är en av Astrid Lindgrens mest älskade figurer. Den första boken kom ut år 1945 och sedan dess har barn över hela världen älskat allt som har med Pippi att göra. Därför ska jag kika lite närmare på vad det finns för pippi kläder och pippi leksaker.

Astrid Lindgren är en av Sveriges mest folkkära och hyllade författare. Hennes fantasi och kreativitet skapade många fantastiska och unika litterära figurer. Av dessa är Pippi Långstrump nog den som gjort störst avtryck.

Pippi, som egentligen har det spektakulärt långa namnet Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är världens starkaste. Hennes unika utseende med orangeröda flätor som står rakt ut och karaktäristiska fräknar gör att många barn vill klä ut sig till henne. De flesta känner till Pippis egendomliga liv. Hon bor ensam i ett stort hus, Villa Villekulla, tillsammans med hennes häst Lilla Gubben och apan Herr Nilsson. Hon är mycket rik och har en kappsäck full med guldpengar. Hennes mamma är i himlen och hennes pappa är kung i Söderhavet.

Barn i alla åldrar älskar Pippis särskilda personlighet som är en blandning av nyfikenhet, snällhet och frågvishet. Pippi har inga föräldrar som säger åt henne vad hon får och inte får göra. Därför kommer hon ständigt på nya finurliga upptåg och äventyr. Trädet där det växer sockerdricka och hennes ”krumelurpiller” är två utmärkta exempel på Pippis märkligheter. Det är alla dessa små finurligheter och udda egenskaper som gör att barn älskar allt som har att göra med Pippi. Jag har testat sex olika leksaker med Pippi Långstrump-tema som du kan läsa mer om här nedan.

Top 6 – Pippi kläder och Pippi leksaker

pippi leksakshus villa villerkulla

Pippi Långstrump leksak – Dockskåp Villa Villekulla med Lekmatta

 • Kvalitativt dockhus i bra material
 • Lättskött och mycket lätt att göra rent
 • Kul för barnen att kunna dekorera med olika klistermärken och skapa sin egna Pippi-värld

Detta fantastiska dockskåp är en dröm för alla barn som älskar Pippi. I dockskåpet som föreställer Villa Villekulla får barnen skapa sin egna finurliga värld. Huset är tillverkat i trämaterial och kommer med en lekmatta i papp som utgör trädgården och en hamn. Ett ark med klistermärken föreställande gardiner, guldpengar, tavlor och mycket annat följer också med.

Tack vare dessa klistermärken kan barnen själva dekorera huset som de vill. Dockhuset passar för barn från 3 år och uppåt och kostar 349 kronor. Figurer och möbler måste dock köpas separat.

pippi kläder och pippi peruk

Pippi kläder – Peruk

 • Smidig och mycket lättanvänd peruk som räddar maskeraden
 • Prisvärd
 • Passar barn i alla åldrar tack vare resårbandet i peruken

Alla barn som älskar Pippi Långstrump drömmer om att ha flätor som står rakt ut med matchande Pippi kläder. Alla föräldrar som förgäves försökt göra dessa flätor med ståltråd på sina barn vet hur svårt det är. Att dessutom försöka få till Pippis orangeröda hårfärg gör inte saken lättare. Tack och lov finns denna smarta Pippi-peruk som snabbt löser problemet med den karaktäristiska frisyren.

Ditt barn kommer att känna sig precis som Pippi Långstrump och du som förälder slipper kämpa med den omöjliga frisyren. Med några prickar på näsan och denna peruk förvandlas barnet till en Pippi Långstrump-kopia på bara någon minut. Peruken finns endast i en storlek och kostar 129 kronor.

pippi apa herr nilsson

Pippi Långstrump – Herr Nilsson

 • Mycket mjuk och gosig
 • Säker utan några lösa delar
 • Fem kronor per såld apa går till SOS Bullerbyn i Bossangoa för att hjälpa föräldralösa barn med utbildning och ett tryggt hem

Många barn drömmer om att vara som Pippi och det inkluderar även att ha hennes husdjur Herr Nilsson. Detta söta lilla mjukisdjur är en perfekt imitation av Pippis apa. Herr Nilsson är känd för att vara en apa med kläder och detta gosedjur kommer såklart med avtagbara kläder.

Ansiktet är broderat, vilket är viktigt ur säkerhetssynpunkt. Inga lösa knappar eller delar kan lossna från apan, vilket gör att denna leksak passar även för mycket små barn. Apan är 16 centimeter lång och kostar 99 kronor.

pippi häst

Pippi leksak – Lilla Gubben Käpphäst

 • Praktisk och lättskött
 • Fin hästman, vilket ger ett verklighetstroget intryck
 • Prisvärd

Pippis prickiga häst Lilla Gubben är en annan favorit hos många barn. Du som förälder behöver dock inte ta med ditt barn till ett stall eller en djurpark för att barnen ska få rida. Denna käpphäst gör att barnen kan leka Pippi Långstrump hemma. En käpphäst är en leksakshäst som består av en käpp i trä och överst ett hästhuvud.

Denna leksak kan anses vara gammalmodig, men många barn älskar enkelheten. Käppen är 75 centimeter lång och tillverkad av trä. Hästhuvudet är mjukt och detaljerat. För att kunna leka med denna käpphäst krävs det dock att barnet kan gå. Den passar för barn över 18 månader och kostar 199 kronor.

pippi lektält

Pippi Långstrump leksak – Lektält

 • Enkelt att sätta upp och ta ned
 • Rymligt med plats för flera barn
 • 100 % tillverkat av tyg utan några hårda delar

Detta lektält är ett måste för alla barn som vill busa som Pippi. Här får barnen möjlighet att leva ut sina fantasier och gå in i rollen som Pippi. Tälten har en tygdörr som kan rullas upp och fästas med band. Detta uppskattas av många föräldrar som vill kunna ha koll på barnen när de leker. Även gardinerna till fönsterna går att rulla upp, vilket ger en känsla av ett riktigt hus. Huset är mjukt och helt och hållet gjort av tyg, även golvet.

Det passar för inomhusbruk såväl som utomhusbruk. Detta lektält kan även passa för en mysig sagostund på kvällen. Det är lämpligt för barn från tre år och uppåt. Det kostar 299 kronor.

pippi väska

Pippi Långstrump Resväska

 • Mycket prisvärd
 • Färgglad och fin
 • Lätt, men med plats för de viktigaste sakerna

Denna lilla resväska passar perfekt till leken hemma såväl som till resan. Matchar perfekt med ditt barns Pippi kläder, men även utan. Väskan är gjord i papp med detaljer i nickelfritt stål. Väskan är 25 centimeter och tack vare materialet är väskan mycket lätt och även små barn kan bära den utan problem.

Utsidan utgörs av en färgglad bild på Pippi och Herr Nilsson. Inuti finns en liten etikett där barnets namn kan skrivas. Denna väska är perfekt som första resväska och kan även följa med till förskolan. Den passar utmärkt till lek hemma och innehåller inga komplicerade eller farliga spännen. Om du vill ge ditt barn en extra överraskning kan du fylla denna väska med guldpengar, förslagsvis i choklad eller plast.

Barnet kommer garanterat att vara sysselsatt under lång tid tack vare sin kappsäck full med pengar. Väskan kostar 109 kronor.Väskan är gjord i papp med detaljer i nickelfritt stål. Väskan är 25 centimeter och tack vare materialet är väskan mycket lätt och även små barn kan bära den utan problem. Utsidan utgörs av en färgglad bild på Pippi och Herr Nilsson. Inuti finns en liten etikett där barnets namn kan skrivas. Denna väska är perfekt som första resväska och kan även följa med till förskolan.

Den passar utmärkt till lek hemma och innehåller inga komplicerade eller farliga spännen. Om du vill ge ditt barn en extra överraskning kan du fylla denna väska med guldpengar, förslagsvis i choklad eller plast. Barnet kommer garanterat att vara sysselsatt under lång tid tack vare sin kappsäck full med pengar. Väskan kostar 109 kronor.

Summering av pippi kläder och pippi leksaker

Många av dessa leksaker passar utmärkt tillsammans. Peruken i kombination med gosedjursapan eller käpphästen förvandlar barnet till Pippi Långstrump. Lektältet är pricken över i:et för barnen som gillar att leka att de är Pippi. Den största fördelen med Pippi Långstrump-leksakerna är att de triggar igång fantasin hos barn och uppmuntrar till lek. I en tid när allt fler barn fastnar framför digitala skärmar är det viktigt att uppmuntra till nyfikenhet, kreativitet och äventyr. Pippi Långstrump är nog den bästa förebilden för detta!

Hos Kalasplanering.se hittar du hur du kan planera ett Pippi Långstrump-kalas

Recent Posts