Bästa hörselkåpor till bebis 2023 – Skydda ditt barns hörselgångar!


Bästa hörselkåpor till bebis 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa hörselkåpor till bebis 2023 – Om du ska befinna dig i en högljudd miljö med din bebis, är det bra om ni använder hörselkåpor. Barn har väldigt känsliga öron och det är viktigt att skydda deras hörsel mot oönskade ljud. 

Alpine Muffy Baby Hörselskydd TestvinnareAlpine Muffy Baby Hörselskydd
2B Baby Babblarna hörselskydd Uppstickare2B Baby Babblarna hörselskydd
SwedSafe Barnpropp BudgetvaletSwedSafe Barnpropp

Det finns väldigt många olika modeller på hörselkåpor till små barn, vilket gör att det kan vara svårt att välja rätt modell. Vi hjälper dig att hitta rätt bland hörselkåpor till bebis och vad du behöver tänka på när det kommer till funktioner och anpassning. Här nedan listar vi våra favoriter! 

Topp 3 hörselkåpor till bebis bäst i test 2023 

1.Vår vinnare! Alpine Muffy Baby Hörselskydd 

 • Nyfödd – 36 månader 
 • Bekväm passform 
 • Mjuk och justerbar 
 • Skyddar från skadligt ljud 

Alpine Muffy Baby Hörselskydd är den modell som tar förstaplatsen på vår topplista på grund av flera anledningar. Dessa hörselkåpor är perfekta för att skydda ditt barns hörsel mot skadligt ljud som exempelvis buller eller hög musik.  

Alpine Muffy Baby kan dessutom komma till god användning vid flygresor, nöjesparker eller andra tillställningar. Förutom att bara skydda ditt barns hörsel, sitter de även mycket bekvämt över barnets öron. Skydden på insidan av kåporna är väldigt mjuka och gör att det knappt känns för ditt barn att hen har dem på sig. 

Utöver den sköna komforten kan du även justera bandet runt huvudet för att få den perfekta passformen. Just denna modell kommer i en snygg vit och beige design och de går utmärkt att använda från när barnet är nyfött upp till 36 månader.  

2. 2B Baby Babblarna hörselskydd – Bekväm passform! 

 • Skydd mot högfrekvent buller 
 • Bekväm passform 
 • Justerbar 
 • Enkel rengöring 

2B Baby Babblarna hörselskydd är ett par smidiga och skyddande hörselkåpor som skyddar ditt barns öron emot det mesta, då det har ett SNR värde på 25,8 db. Du kan med andra ord ta med ditt barn till konserter, nöjesparker och andra högljudda och bullriga områden utan att hen störs av ljudet omkring.  

Bygeln på hörselkåpan går utmärkt att justera och detta gör att du då enkelt kan justera så de sitter skönt på ditt barns huvud i och med att barnet växer.  

Hörselkåporna har även en trevlig design med babblarna-motiv som gör att ditt barn kommer att finna dessa roliga att titta på. Hörselkåporna är även smidiga att tvätta. Det enda du behöver göra är att rengöra med varmt vatten och låta dem torka för att sedan kunna använda dem igen. 

3. SwedSafe Barnpropp – För barn med extra känslig hörsel! 

 • Lämplig för barn med extra känslig hörsel 
 • Silikon 
 • Kan återanvändas 
 • Fungerar bra i vatten 

Om du hellre önskar att köpa ett par öronproppar med lika bra ljuddämpning som en hörselkåpa, kan SwedSafe Barnpropp vara någonting för dig. Dessa öronproppar kan du använda i bullriga miljöer, men du kan även använda dem när barnet simmar eller duschar/badar. Öronpropparna sitter verkligen tätt och förhindrar vatten från att komma in.  

De är gjorda av skönt silikonmaterial och vid köp av dessa får du ett 2-pack. De går utmärkt att återanvända om du ser till att de torkas av efter användning. Vid användning bör du se till att öronpropparna inte placeras inuti hörselgången, utan över hörselgångens öppning. Detta är ett perfekt alternativ för barn med extra känslig hörsel.  

3 vanliga frågor om hörselkåpor till bebis: 

När ska min bebis använda hörselkåpor? 

Hörselkåpor går att använda vid flera olika tillfällen där du vet att ljudnivån kan vara hög. Det kan bland annat vara om ni är på en nöjespark eller om ni klipper gräsmattan hemma.  

Det är därför bra att alltid ha ett par hemma nära till hands. Då ditt barns hörselgångar är mycket känsligare än en vuxens kan det vara svårt att veta exakt när dessa bör användas. Vår rekommendation är att allt störande ljud kan vara bra att avleda, vare sig det är någon som borrar i lägenheten bredvid eller om ni ska fika på ett café med mycket hög musik i bakgrunden. 

Hur fungerar hörselkåpor? 

Hörselkåpor hjälper till att dämpa höga ljudnivåer och buller, de är alltså en form av ljuddämpning. Höga ljud och buller är inte bra för dina öron och kan lämna permanenta skador. Alla hörselkåpor dämpar dock olika mycket så det är viktigt att du tittar på just den modell du tänkt köpa hur pass mycket ljud de kan isolera.  

Om du ska köpa hörselkåpor för en viss aktivitet bör du kolla på SNR-värdet. Där kan du se hur mycket decibel som kommer dämpas med hjälp av dina hörselkåpor. De flesta hörselkåpor brukar minst ligga på 30 decibel, och kommer därmed skydda ditt barns hörsel avsevärt. Om du exempelvis befinner dig i en miljö där ljudnivån ligger på 110 decibel, kommer du med hörselkåpor uppleva det som 80 decibel.  

Borde mitt barn använda öronproppar eller hörselkåpor? 

Det valet är upp till dig och vad du känner dig bekvämast med att ditt barn använder. En del öronproppar fungerar nästan lika bra som en del hörselkåpor. Ett par vanliga hörselkåpor för barn ger vanligtvis upp till 30 decibel i dämpning av all slags ljud.  

Om du ska befinna dig i en mycket högljudd miljö så rekommenderar vi därför att du använder dig av ett par hörselkåpor. De har oftast mycket bättre ljuddämpning och är även mycket smidigare att använda.

Källor: 

https://barnlandet.nu\basta-horselkaporna/

https://test-vergleiche.com/sv/baby-gehoerschutz-test/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa hörselkåpor till bebis

Jollyroom
Apohem
Adlibris
Prisjakt
Pricerunner

Recent Posts