Bitring bäst i test 2023 – underlätta för bebisen när tänderna tränger fram!


Bitring bäst i test
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Små barn älskar att stoppa saker i munnen för att tugga och bita på dem. Det är ett sätt för dem att utforska den okända omvärlden samt lindra kliandet i tandköttet som uppstår när tänderna växer. När en bebis är några månader gammal börjar tänderna växa och tandköttet klia. En väl utformad bitring har även en medicinsk funktion eftersom den masserar tandköttet när tänderna börjar växa. Den förhindrar också att bebisen tuggar på något ohygieniskt eller skadligt. En bra bitring är därför ett måste i alla barnfamiljer. För att hjälpa dig att hitta den bästa bitringen har jag därför gjort ett test med de bästa produkterna på den svenska marknaden. I detta bäst i test hittar du de fem bästa bitringarna.

Kids Concept Bitring Linne Testvinnare Kids Concept Bitring Linne
Mumin Bitleksak Med Naturgummiring Uppstickare Mumin Bitleksak Med Naturgummiring
Twistshake Cooler Bitring 2m Budgetvalet Twistshake Cooler Bitring 2m

Topp 5 bästa bitringarna 2023

Det finns ett stort utbud av olika bitringar och det kan vara svårt att veta hur de skiljer sig åt. Därför har jag granskat och testat många olika sorter och valt ut mina fem favoriter i tre olika prisklasser; premium, mellan och budget. I testet fokuserade jag främst på material, greppvänlighet, design och pris. Självklart är alla bitleksaker i detta test säkra att använda samt fria från kemikalier.

Bitring bäst i test - Kids Concept Bitring Linne

1. Kids Concept Bitring Linne

Den vackra bitring är testets vinnaren i premiumkategorin. Den är något dyrare än de andra produkterna i testet, men dess genomtänkta design och naturmaterial gör den till en värdig testvinnare. Själva ringen är tillverkad i obehandlat lönnträ och kaninöronen är tillverkade av lågallergent linne. Insidan av mjukiskaninen är fylld med majsfibrer och cellulosaark vilket knastrar lite när barnet biter eller skakar den. Med andra ord är denna produkt både en bitring och prasselleksak i ett. Jag var först lite tveksam till en bitring tillverkad i trä, men denna högkvalitativa produkt är både säker och greppvänlig. Naturmaterialen i denna bitleksak är dessutom smutsavvisande med antibakteriella egenskaper. Detta gör denna lyxiga bitring även passar allergiska barn.

Fördelar:

 • 100% naturmaterial
 • Passar allergiker
 • Bitring och prasselleksak i ett

Nackdelar:

 • Relativt dyr

Bitring bäst i test - Mumin Bitleksak Med Naturgummiring

2. Mumin Bitleksak Med Naturgummiring

Denna gulliga bitleksak med Mumintrollet är testets vinnare i mellankategorin. Ringen är tillverkad i naturgummi med en mönstrad yta som masserar barnets tandkött. Det är en mycket greppvänlig ring som dessutom är hygienisk. Ringen är tillverkad i ett enda stycke vilket risken för sprickor. Detta minskar i sin tur risken för att bakterier ska samlas och gro i sprickorna. Den främsta fördelen med denna bitleksak är helt klart dess gulliga och genomtänkta design. Det faktum att Mumintrollet kramar om själva bitringen gör den extra söt. Gosedjuret är tillverkat i polyesterplysch och kan tvättas för hand i 30°C. Denna ring passar dig som gillar Mumin eller vill ge bort en fin bitleksak i present till någon.

Fördelar:

 • Gullig design
 • Ring tillverkad i naturgummi
 • Hygienisk

Nackdelar:

 • Inga varierande bitytor

Bitring bäst i test - Twistshake Cooler Bitring 2m

3. Twistshake Cooler Bitring 2m

Denna färgglada bitleksak från Twistshake är ett prisvärt alternativ och vinnaren i budgetkategorin. Den är ergonomiskt utformad vilket gör det enkelt att komma åt kindtänderna. Denna bitring är mycket lätt vilket gör att även de allra minsta bebisarna kan hålla i den. Den finns i färgerna grått och rosa. Jag gillar framför allt modellen i pastellrosa eftersom den härliga färgen drar till sig barnets uppmärksamhet. Denna ring är fylld med vatten vilket gör det möjligt att kyla den i kylskåp. Kylan ger ytterligare lindring vid kliande tandkött. Sist men inte minst går det bra att tvätta denna ring i diskmaskin vilket är en otrolig lättnad för alla stressade småbarnsföräldrar. Den rekommenderas för barn från två månader och uppåt. Den rekommenderas dock inte att använda efter att barnet har fått tänder eftersom det finns risk att det går hål på ringen.

Fördelar:

 • Mycket prisvärd
 • Går att kyla
 • Kan diskas i maskin

Nackdelar:

 • Går ej att använda efter att barnet fått tänder

Bitring bäst i test - Silli Chews Bitleksak Blue Donut Bleu

4. Silli Chews Bitleksak Blue Donut Bleu

Denna fantastiskt härliga och färgglada bitring är en annan favorit i detta test. Den har en rolig design som uppskattas av både stora och små. Den är utformad som en välsmakande donut och finns i både blått och rosa. Den är tillverkad i 100% silikon och det är möjligt att lägga den i kylskåpet för extra lindring. Ytterligare en fördel med denna fina premiumprodukt är att den har en multitextur med knottror som gör det roligare för barnet att bita och greppa den. Dessutom är den knottriga ytan bra för att lugna det kliande tandköttet. Silikonet är livsmedelscertifierat och något mjukare än materialet i de andra bitringarna som vi testat. Det är svårt att på förhand veta vilket material som bebisen föredrar, men denna passar alla som vill ha en mjuk och skön bitleksak i en läcker färg.

Fördelar:

 • Härlig och färgglad design
 • Går att kyla
 • Mjuk och skön

Nackdelar:

 • Relativt dyr

Bitring bäst i test - PlayGro Bitleksak Click And Twist Rattle

5. PlayGro Bitleksak Click And Twist Rattle

Denna söta och färgglada bitring från PlayGro uppmuntrar till lek och utforskande. Olika yttexturer och färger är stimulerande för barnet. De olika ytorna är sköna att bita på samtidigt som de olika färgerna påkallar barnets uppmärksamhet. Den är mycket greppvänlig och rekommenderas för barn från 3 månader och uppåt. Även om den inte rekommenderas för de allra minsta är den ändå en av de bästa bitringarna på den svenska marknaden. Det är en produkt i mellankategorin som ger mycket för pengarna. Den är tillverkad i plast och därför enkel att tvätta. En perfekt bitring för barn som gillar färg och variation!

Fördelar:

 • Olika yttexturer
 • Härliga färger som stimulerar synen
 • Kan diskas i maskin

Nackdelar:

 • Ej lämplig för barn under 3 månader

Vanliga frågor om bitringar

För många barnfamiljer är bitringar och bitleksaker räddningen när bebisen börjar få tänder. Det finns dock vissa saker att tänka på vid köp av en biting. Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna som föräldrar har när de ska köpa bitleksaker.

1. När börjar man med bitring?

När bebisen börjar få tänder är det dags att börja med bitleksaker. När tänderna börjar komma skiljer sig såklart mellan olika barn, men oftast sker det när bebisen är ett par månader gammal eller ett halvår. Med andra ord börjar de flesta föräldrar introducera bitleksaker vid en tidig ålder. De nya tänderna gör att det kliar och gör ont i tandköttet vilket gör att bebisen vill bita på saker. En bitring är en perfekt leksak vid denna ålder eftersom den masserar tandköttet när tänderna växer.

2. Vad är en bitleksak gjord av?

Bitleksaker kan vara tillverkade i många olika material, bland annat naturgummi, trä, silikon och plast.

3. Vad är det för vätska i en bitleksak?

Vissa bitleksaker är fyllda med vatten vilket gör att leksaken kan kylas i kylskåp och således ge extra smärtlindring. Vattenfyllningen är helt ofarlig, men det är alltid viktigt att kontrollera att ringen inte är trasig eller sliten. Tänk på att stora barn med fullvuxna tänder ibland kan bita hål på bitringar med vätska. Därför bör vätskefyllda ringar endast användas på små bebisar.

4. Hur tvättar man en bitring?

Tvättråden för en bitring beror på vilket material den är tillverkad av. Vissa kan tvättas i diskmaskin medan andra måste tvättas för hand. Läs alltid skötselråden för den produkt som du köper.

Summering

Vinnare i detta bäst i test är Kids Concept Bitring Linne som är unik bitring som är tillverkad av 100% naturmaterial. Den är något dyrare än de andra produkterna i testet, men med tanke på att den passar allergiker och är en 2-i-1-produkt är den värd varenda krona. På andra plats i detta test hittar du den gulliga Muminringen i naturgummi som även är vinnaren i mellankategorin. Du som letar efter en riktigt billig bitring bör spana in vår budgetvinnare Cooler Bitring 2m från Twistshake. På fjärde och femteplats kom Silli Chews Bitleksak Blue Donut Bleu och PlayGro Bitleksak Click And Twist Rattle som är två mycket bra bitringar med unik design.

I detta test valde jag att inkludera bitringar i olika prisklasser och material för att alla ska kunna hitta en ring som passar deras budget och preferenser. Jag hoppas att detta test hjälper dig att hitta den bästa bitleksaken för just ditt barn!

Eller så gör du din egen bitring:

Recent Posts