Bästa vinterhandskarna för barn 2023 – håll ditt barns fingrar varma!


Bästa vinterhandskarna för barn

Bästa vinterhandskarna för barn 2023 – Att investera i ett par bekväma och praktiska vinterhandskar åt ditt barn är en självklarhet för att hålla ditt barns händer varma och skydda dem från vind och regn. Barns händer är mer känsliga mot kall luft och ett par sköna vinterhandskar är därför ett måste.  

Reima Reimatec TartuTestvinnareReima Reimatec Tartu
Kombi Hoft Vante JrUppstickareKombi Hoft Vante Jr
Kombi Sherpa Animal VanteFör små barn!Kombi Sherpa Animal Vante
PO.P Weather Pro TumvantarVind- och vattentätaPO.P Weather Pro Tumvantar

Handskarna bör vara tillverkade av ett mjukt material, ha bra vattenpelare för att stöta ifrån sig regn eller snö, samt även ha en bra passform för att de inte ska åka av under lekstunderna utomhus.  

Vi har skapat en lista med de fyra olika vinterhandskar för barn som vi rekommenderar allra mest. Vi har valt att inkludera handskar för barn i lite olika åldrar, för att du ska kunna hitta din nya favorit oavsett hur stor eller litet ditt barn är.! 

Topp 4 vinterhandskar bäst i test 2023  

1. Vår vinnare! Reima Reimatec Tartu  

 • Förstärkt tumme och handflata 
 • Vattenpelare: 12 0000 
 • Skön passform 
 • Reflexdetaljer 

Vi har utsett vår vinnare! Reimatec Tartu är en handske som inte bara har en skön passform och som sitter stadigt på plats, den har dessutom tillverkats av material som är både vattenavstötande och slitstarka. 

Handskarna har en vattenpelare på 12 000 och en god andningsförmåga, vilket leder bort fukt för att ditt barns händer ska hålla sig riktigt varma. Det blir inte bättre än så!  

Vid köp kan du välja mellan 7 olika storlekar, vilket gör handskarna till ett bra val för barn från åldern 0 månader, upp till 10 år. Handskarna har en snygg design i lila med reflexdetaljer som gör ditt barn synligt i dåligt väder eller sämre ljusförhållanden.  

Se aktuellt pris hos Reima eller besök deras butik i Mall of Scandinavia

2. Kombi Hoft Vante Jr – Finns i flera olika storlekar!  

 • Syntetiskt läder för bra grepp 
 • 5 olika storlekar 
 • Slittåligt material 
 • Foder: Fleece 

Hoft Vante Jr är ett par slittåliga tumvantar från varumärket Kombi. Handskarna är tillverkade av syntetiskt läder vilket ger ditt barn ett bättre grepp, samtidigt som det håller ute fukt och vatten. Skalet är gjort av polyamid, vilket är vattenavstötande. Utöver detta har handskarna ett mjukt och skönt fleecefoder, som håller ditt barns händer varma även under mycket kalla temperaturer.  

Vid köp kan du välja mellan 5 olika storlekar, som gör Hoft Vante Jr till ett bra val för lite äldre barn mellan 6 till 14 år.  

3. Kombi Sherpa Animal Vante – För små barn!  

 •  Passar åldern 6-24 månader 
 •  2 olika storlekar 
 • Gullig design 
 • Vattenavstötande skal av polyester 

Vantarna Sherpa Animal är en riktigt mysig och gullig modell från varumärket Kombi. Dessa är designade för mindre barn och säljs i två olika storlekar. XXS är anpassade för barn i åldern 6-12 månader, medan XS passar perfekt för barn i åldern 12-24 månader.

Den fina designen gör det enklare när du ska sätta på ditt barn handskarna och de har även en mycket bra passform som gör att de sitter på plats under dagen.  

Handskarna har ett skal som består av vattenavstötande polyester och har ett WATERGUARD®-membran för att ditt barns händer ska hålla sig varma och torra oavsett väder utomhus. Ett mjukt och gosigt Sherpa-foder gör handskarna mycket bekväma att bära.  

4. PO.P Weather Pro Tumvantar – Vind- och vattentäta!   

 • Bra andningsförmåga  
 • Vattenpelare: 10 0000  
 • Foder: 100% Polyamid  
 • Skön passform 

Tumvantarna från PO.P Weather Pro har designats för att vara extra motståndståliga för olika typer av väder. Bland annat har handskarna en Primaloft Gold ECO-vaddering för att ge en god komfort och elastiska muddar har inkluderats för att de ska ha en bra passform. Utöver detta har handskarna förstärkts på handflatan, för att ditt barn ska få ett optimalt grepp.  

Skönt foder i fleece har inkluderats för att handskarna ska vara värmeisolerande. Utöver detta har de en fin design och färg i lila och säljs i fyra olika storlekar, för att du ska kunna göra ett så anpassat val som möjligt.  

Tre vanliga frågor om vinterhandskar för barn: 

Vilket material isolerar värme bäst? 

För vinterhandskar är det extra viktigt att de har ett vattenavstötande skal av till exempel polyester, samt att handskarna har bra vattenpelare på minst 10 000 för att de ska hålla ditt barns händer torra i regn eller snöslask.  

Utöver detta bör handskarna ha ett skönt foder som bevarar och isolerar värmen. Fodret ska med fördel vara tillverkat av fleece eller liknande, för att dessutom ge handskarna en skönare passform.  

Vad innebär vattenpelare på handskar? 

Handskarnas vattenpelare avgör hur mycket vatten de kan stöta ifrån sig, det vill säga hur vattentåliga de faktiskt är. Ett par bra handskar ska ha en vattenpelare på minst 10 000, men gärna mer om de kommer att användas i regn eller snö.  

Är det bättre med tum- eller fingervantar? 

Detta beror lite på hur stort ditt barn är och hur kallt det är utomhus. Tumvantar håller händerna varmare och passar därför lite kallare temperaturer. De är dessutom betydligt enklare att trilskas på små barn. Fingervantar är bättre på lite äldre barn och ger dem fördelen att det är enklare att greppa om saker eller knyta skorna, utan att behöva ta av sig handskarna.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

Ett par bra vinterhandskar för barn ska ha en bra passform, sitta på plats under dagen och vara tillverkade av slitstarka och vattenavstötande material.  

Det var därför heller inte så konstigt att det var just dessa tre punkter som vi hade i åtanke när vi jämförde och valde ut vilka handskar vi skulle inkludera till denna topplista. De fyra vinterhandskar vi slutligen valde ut har designats för att kunna användas i samtliga väder och säljs i mer än en storlek, för att du ska kunna göra ett bra val.  

Säkerställ att ditt barn inte fryser under årets kallare månader, genom att investera i ett par bekväma vinterhandskar. Vid val av rätt storlek och handske kan du hålla fukt, kall luft och vind borta från ditt barns känsliga händer!  

Länkar och referenser

Vinterhandskar hos Jollyroom, Reima

Recent Posts