Bästa UV-tältet 2023 – Skydda ditt barn från solens farliga strålar!


Bästa UV-tältet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa UV-tältet 2023 – Långa dagar på stranden eller lek i trädgården kan vara skadligt för ditt barn, framförallt om vädret är varmare och solen bränner på ditt barns känsliga hud. Solkräm är inte alltid tillräckligt och för att skydda ditt barn från solens skadliga strålar är ett UV-tält den perfekta lösningen. I kombination med solkräm är det minimalt med risk för att ditt barn bränner sig.

Lifeventure Compact UV-tält TestvinnareLifeventure Compact UV-tält
Deryan Pop Up Tält Enkel monteringDeryan Pop Up Tält
UV-tält Lekia UV-filter 30 UV-tält Lekia

För att du ska kunna göra ett riktigt bra val, har vi satt samman en topplista med marknadens bästa val av UV-tält. Oavsett vad du letar efter kan du hitta din nya favorit. Men letar du efter ett tält som ger ett maximalt UV-skydd och som är enkel att montera, tycker vi att du ska kika lite extra på det bästa UV-tältet, Compact från Lifeventure som vi har utsett som det vinnande valet!

Topp 3 bästa UV-tältet bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Lifeventure Compact UV-tält!

 • Maximalt solsskydd
 • Vikt: 1,4 kilo
 • Med dragkedjestängning
 • Rejäl konstruktion

Detta större och rejälare UV-tält Compact från varumärket Lifeventure kommer att bli en räddare i nöden när du planerar att spendera flera timmar ute i solen. Den skyddande tältduken är försedd med ett maximalt UV-filter på 50 , som gör att ditt barn kan njuta av vädret utomhus, utan det finns risk för brännskador.

Tältet är även försett med en dragkedjestängning, som gör att ditt barn kan ta en tupplur eller hålla blåst och sand ur vägen. Letar du efter ett mer stabilt tält som du kan använda både på stranden och i trädgården, rekommenderar vi att du kikar lite extra på denna modell!

2. Deryan Pop Up Tält – Enkel montering!

 • Vikt: Under 1 kilo
 • UV-filter: 50
 • Rekommenderad ålder: Upp till 3,5 år
 • Mått utfälld: 120 x 70 x 80

Tältet Pop Up från varumärket Deryan är enkelt att ta med och passar därför utmärkt för flera olika utomhusaktiviteter. Dessutom är tältduken försedd med UV-filter 50 , som skyddar ditt barn från solens starka och skadliga strålar. Tältets design är mycket genomtänkt men en silverfärg och ett smart rymligt fönster som ditt barn kan titta ut i, och ta del av omgivningen utanför.

Pop up har måtten 120 x 70 x 80 centimeter när tältet är helt utfällt. Detta gör den till ett perfekt val för barn upp till 3,5 år. Ett mycket bra val om du letar efter ett tält som du kan ta med överallt!

3. UV-tält Lekia – Med UV-filter 30 !

 • Inkluderad bärväska
 • Enkel att montera
 • Ger skön skugga
 • Perfekt för trädgården

Detta UV-tält från Lekia är något enklare, men utmärkt när du vill ha ett lite lättar skydd från solens skadliga strålar. Duken har tillverkats med ett UV-filter på 30 , men bör precis som med alla UV-tält ändå kombineras med ett rejält lager solkräm. Tältets konstruktion och snygga blå färg gör att det snabbt kommer bli ditt barns nya favoritställe att vistas på.

Tältduken ger skön skugga och är väldigt trevlig att leka på i trädgården eller på stranden. Tack vare dukens material är tältet enkelt att borsta rent från sand eller gräs. Detta bidrar till att tältet håller sig fräscht längre och att inga kvarvarande stenar repar sönder duken när den monteras ner.

Tre vanliga frågor om UV-tält:

Vilka fördelar ger användning av ett UV-tält?

Ett UV-tält är konstruerat för att skydda ditt barn från solens skadliga strålar. Barnets hud är lite extra känslig och ibland räcker det inte med solkräm för att ditt barns hud inte ska brännas eller bli irriterad av solen.

Hur stort tält behöver man investera i?

Detta beror lite på hur stort ditt barn är och vart du planerar att använda tältet. Ju större mått tältet har, desto mer utrymme för lek. Men ha också i åtanke och tältet blir svårare att transportera och kommer också att väga mer. Så letar du efter ett tält som kan användas både på stranden och i trädgården bör du ha måtten, tillverkningsmaterialet och tältets totala vikt i åtanke.

När bör man använda ett UV-tält?

Ett UV-tält är ett perfekt komplement till solskydd och då tältduken är försedd med et UV-filter, kommer ditt barns känsliga hud att skyddas lite extra från den starka solen.

Tältet är därför ett mycket bra inköp om du planerar att spendera långa dagar på stranden eller ditt barn älskar att leka I trädgården. Med ett UV-tält behöver du inte oroa dig för att ditt barn sitter I direkt solljus och därmed kan skadas av solens UV-strålar.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

För att kunna skapa en inkluderande och rättvis topplista, där vi inkluderar de bästa UV-tältet på marknaden har vi valt att fokusera på att jämföra olika hemsidors utbud med varandra. Valet har också baserats på flera olika faktorer, där vi haft tältets UV-filter, konstruktion och användning I åtanke.

Oavsett om du letar efter ett UV-tält för långa dagar på stranden eller lek I trädgården, kan du hitta din favorit på vår topplista. Ha din budget i åtanke och trots att tältet ger skydd mot solens skadliga strålar, glöm heller inte att använda solkräm!

Länkar och referenser:

https://xn--bst-i-test-q5a.co/basta-uv-taltet-for-barn/

https://hemfakta.se/uv-talt/

https://mittbarn.nu/basta-uv-taltet/

Vi har jämfört UV-tält avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Lekia
Babyland
Litenleker
Jollyroom

Recent Posts