Bästa syskonvagnen 2023 – Införskaffa dig en vagn för båda barnen!


Bästa syskonvagnen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa syskonvagnen 2023 – Ska ni bli en till i familjen? Grattis! Nu sitter ni kanske och funderar på hur ni bäst väljer vagn där båda syskonen kan åka tillsammans. Syskonvagnar är praktiska och multifunktionella när man har tvillingar eller två barn i nära ålder. Det kan vara svårt att veta hur man hittar den bästa för sina behov, så i denna artikel har vi samlat ihop våra favoritvagnar och tips för att välja rätt vagn.

BeeMoo Swing Tvillingvagn TestvinnareBeeMoo Swing Tvillingvagn
Baby Jogger City Mini GT 2 Double Syskonvagn För den aktiva familjen!Baby Jogger City Mini GT 2 Double Syskonvagn
Cybex Gazelle S med 2 sittdelar Bästa cityvagnen!Cybex Gazelle S med 2 sittdelar

Hur ni som familj lever är avgörande för att hitta rätt syskonvagn. Fortsätt läsa för att hitta den bästa syskonvagnen för olika livsstilar och i olika prisklasser!

Topp 3 bästa syskonvagnarna bäst i test 2023

1. Vår vinnare! BeeMoo Swing Tvillingvagn

 • Vändbara sittdelar
 • Fempunktssele
 • Mycket förvaring
 • Mycket för pengarna
 • Bäst för budget
 • 0–3 år

BeeMoo Swing är tvillingvagnen vi utser till vinnare av bäst syskonvagn! Den har allt man kan tänka sig behöva i en syskonvagn – vändbara sittdelar, justerbart handtag, fotbroms, transportlås, fempunktssele med mjuka muddar och massa, massa förvaring. Fler barn = fler saker att ta med, eller hur?

Dessutom kommer syskonvagnen till ett mycket bra pris, det är nästan för bra för att vara sant! Ofta brukar märken snåla med utrustning när de skapar en budgetvänlig vagn, men inte BeeMoo med Swing – här får du allt du behöver. Det enda vi kan tycka saknas är en mugghållare för kaffekoppen under trötta morgonpromenader.

2. Baby Jogger City Mini GT 2 Double Syskonvagn (Jet) – för den aktiva familjen!

 • Punkteringsfria hjul som klarar tuffare terränger
 • Nytt, fräscht utseende
 • UV50 skydd i suffletternas tyg
 • Låsbara framhjul
 • Enkel reglering mellan liggläge och sittläge
 • Upp till 46kg per säte

Baby Jogger skapade denna vagn City Mini GT 2 Double för aktiva föräldrar som inte låter barnen komma i vägen för motion. Ta enkelt med barnen på joggingturen med denna syskonvagn som klarar av tuffare terränger. Tack vare dess låsbara framhjul kan du enkelt navigera alla marktyper, och de punkteringsfria däcken av gummi ser till att ni inte fastnar någonstans.

Syskonvagnen är lättviktig och har en sportig, stilren design som passar både city och fritid. Sittdelarna är rymliga och kan lätt justeras mellan liggläge och sittläge. Du kan dessutom reglera varje säte för sig, så att ena barnet kan ligga samtidigt som det andra sitter. Självklart kan du även justera handtaget till din rätta längd.

En riktigt bra funktion är att vagnens tyg är skyddat med UV50 , något som är mycket viktigt om man planerar långa utedagar när det är soligt ute. Skydda enkelt barnens känsliga huvuden med suffletterna som har tittluckor med magnetfästen.

Vagnen kan enkelt fällas ihop till ett kompakt paket. Passar perfekt för aktiva familjer!

3. Cybex Gazelle S med 2 sittdelar – bästa cityvagnen!

 • Kompakt och smal
 • Ergonomiska säten
 • 20 konfigurationsmöjligheter
 • UV50 skydd
 • Sittläge och liggläge
 • Enhandsgrepp med justerbar höjd

Om ni letar efter något kompakt och lätt så behöver ni inte leta längre. Vagn Gazelle S är lika smal som en singelvagn och placerar sätena ovanpå varandra istället för bredvid varandra, och med det har Cybex löst en del föräldrars värsta mardröm med syskonvagnar. Det är ofta väldigt klumpigt att ta sig runt med en syskonvagn, som är både bred och tung. Det är svårt att få plats på kollektivtrafiken, hissar, rulltrappor och så vidare. Men med en syskonvagn som är lika smal som en singelvagn får ni alla funktioner som en syskonvagn har och kan rulla runt smidigt.

Gazelle S har ett säte vid framhjulen, och ett säte tvärs-ovanför det sätet, likt en våningssäng. Det är möjligt att ha vagnen i liggläge och sittläge, självklart anpassar du varje del precis som du behöver. Det går även att vända på sätena och sätta dem i någon av de 20 konfigurationer som är möjliga.

Tack vare den vagnens smarta design finns det möjlighet för mycket förvaring. Korgen i botten är mycket rymlig och tål last på upp till 13 kilo. Dessutom har syskonvagnens textilmaterial UV50 skydd, samt extra stora suffletter med tittluckor av nät för ventilation.

Vagnen kan enkelt fällas ihop till ett kompakt paket som får plats även i de minsta bilarna. En perfekt syskonvagn för det klassiska citylivet.

Tre vanliga frågor om syskonvagnar:

Hur vet vi vilken syskonvagn som passar bäst för oss?

Det som är avgörande för att hitta er bästa syskonvagn är livsstilen ni har som familj och barnens åldrar. Om ni är en mer aktiv familj som gillar att sporta med barnen, kika efter syskonvagnar med punkteringsfria däck, som klarar tuffa terränger och är lätta att manövrera. Jämför olika modeller och hitta de egenskaper ni tycker är viktigast. Glöm inte att provköra om det är möjligt.

Om barnen är olika åldrar är det också viktigt att hitta en syskonvagn där olika säten kan kombineras, om du till exempel behöver kunna kombinera en liggdel och en sittdel. Då kan vagnen användas när barnen växer och blir äldre.

Andra aspekter är lika de man bör tänka på med barnvagnsköp över huvud taget. Om ni behöver mycket förvaring, hitta en vagn där det är möjligt. Se till att hantagshöjden går att justera, det är viktigt för ergonomin.

Behöver vi syskonvagn eller ståbräda?

Det är inte alltid man behöver en syskonvagn. Om barnen skiljer sig betydligt i åldern kan det fungera med en ståbräda, som du enkelt fäster till den vagn du redan har. Men vi vet att äldre syskon ibland gillar att känna sig små igen när de får småsyskon, och kan därför vilja fortsätta åka vagn trots att de kan gå.

Det kan vara praktiskt att ha en syskonvagn om det äldre barnet fortfarande inte orkar gå själv under längre stunder eller om du har bråttom och ditt barn inte skulle hinna med på sina små ben. Det är också väldigt mysigt för barnen!

Frågor du bör fråga dig själv när du väljer syskonvagn:

 • I vilka förhållanden behöver jag vagnen?
 • I vilka miljöer vill jag köra vagnen?
 • Vad har jag för budget?
 • Ska vagnen ofta packas ner?
 • Behöver vi vändbara ligg- eller sittdelar?

Slutligen

Vi förstår att behoven av varje familj är olika och har försökt att skapa en lista som visar syskonvagnar som passar olika behov. Vi har tänkt på budget, funktion och livsstil främst, och tror att vi har lyckats få ihop en lista där alla familjer kan hitta en syskonvagn eller inspiration till rätt syskonvagn som passar dem.

Källor och referenser:

https://www.expressen.se/mama/mamaliv/guider-tester/sa-valjer-du-ratt-syskonvagn/

https://ombarnvagnar.com/2020/01/valja-syskonvagn/

Vi har jämfört syskonvagnar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

BabyV
Babyland
Jollyroom

mfl

Recent Posts