Bästa studsmattan 2023 – Perfekt för att hålla ditt barn aktivt!


Bästa studsmattan

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa studsmattan 2023 – Att hoppa studsmatta är både roligt och väldigt energikrävande, perfekt för att ditt barn ska kunna kombinera nytta med nöje. Det är dock viktigt att den studsmatta som du investerar i, faktiskt är anpassad för barn och uppfyller samtliga säkerhetskrav som gör att ditt barn kan hoppa säkert.  

Salta Bouncers Studsmatta Comfort Edition TestvinnareSalta Bouncers Studsmatta Comfort Edition
Game On Sport Jumpline PrisvänligGame On Sport Jumpline
Berg Studsmatta Champion PremiumvaletBerg Studsmatta Champion
Liten Leker studsmatta Lägre höjdLiten Leker studsmatta

Vi har tagit fram en topplista med marknadens bästa val av studsmattor 2023. Hitta din nya favorit och överraska ditt barn med en ny leksak som även håller ditt barn aktivt!  

Topp 4 studsmattor bäst i test 2023  

1.Vår vinnare! Salta Bouncers Studsmatta Comfort Edition 

 • Rymlig modell 
 • Ingen fallhöjd 
 • Monteras direkt på marken 
 • Mått: 244 x 366  centimeter 

Om du letar efter en kvalitetsstudsmatta som är enkel att montera, samt är riktigt säker att använda för samtliga barn så kommer du att uppskatta Salta Bouncers modell Comfort Edition. Denna studsmatta monteras direkt på marken och har därför ingen fallhöjd, samtidigt som den är enkel att ta sig upp på.  

Vid köp inkluderas även ett nät som monteras runt studsmattan för att skydda ditt barn lite extra vid en felstudsning. Studsmattan rekommenderas för barn från åldern 3 år och är en extremt stabil modell som håller vad den lovar!  

2. Game On Sport Jumpline – Prisvänlig modell! 

 • Maximal vikt: 50 kilo 
 • Rekommenderad ålder: 6 år 
 • Rektangulär form 
 • Mått: 163 x 215 centimeter 

Jumpline från varumärket Game On Sport har en något annorlunda rektangulär form som gör att flera barn kan studsa samtidigt, dock med en maximal totalvikt på 50 kilo. Studsytan uppgår till 163 gånger 215 centimeter, vilket ger ditt barn gott med utrymme att studsa och utföra volter.  

Kantskyddet har tillverkats av ett extra kraftfullt material som gör studsmattan mycket stabil. Kantskyddet säkerställer också att studsmattans fjädringar inte kan skada ditt barn, i händelse av en felstudsning. Ett utmärkt val för dig som letar efter en säker modell som inte har en traditionell form och som lämpar sig ypperligt för barn som älskar att träna på volter!  

3. Berg Studsmatta Champion – Premiumvalet!  

 •  Maximal vikt: 100 kilo 
 •  Fjädrar: Twinspin Gold 
 •  Enkel att montera 
 •  Inkluderat skyddsnät 

Om du inte vill spara på krutet och överraska ditt barn med en stabil premiummodell som verkligen håller måttet, så kommer studsmattan Champion från Berg att vara ett passande val. Den är väldigt enkel att montera och är konstruerad med fjädringarna Twinspin Gold. Detta ger en förbättrad upplevelse och bidrar även till att studsmattan håller längre.  

Vid köp inkluderas ett skyddsnät och studsmattan kan användas av barn med en maximal totalvikt på 100 kilo. Detta gör då att flera barn kan använda studsmattan samtidigt, vilket gör att den passar de flesta familjer. 

 

4. Liten Leker studsmatta – Lägre höjd för att passa små barn!  

 • Storlek: 90 centimeter 
 • Maximal vikt: 100 kilo 
 • Vikt: 6 kilo 
 • Passar barn i åldern 2-8 år 

Studsmattan från Liten Leker har en mindre form och storlek på 90 centimeter, vilket gör placeringen av studsmattan enklare. Modellen kan med fördel användas för både inom- och utomhuslekar och tål en maximal användarvikt på 100 kilo.  

Denna studsmatta är även en passande investering för barn i de flesta åldrar och kan även användas av dig själv för lättare träning inomhus. Att hoppa studsmatta bidrar till en bättre muskelbildning och tränar även på konditionen. Ett utmärkt val om du har ett aktivt barn som gärna kombinerar motion med lek.  

Tre vanliga frågor om studsmattor: 

Vad kan man göra för att studsmattan ska vara mer säker? 

Först och främst måste studsmattan vara anpassad för barn. En anpassad höjd, stabil konstruktion och ram och inkluderat skyddsnät kommer att göra användningen mer säker.  

Skyddsnätet förhindrar också att ditt barn studsar ur vid en felstudsning, som oftast förekommer när flera personer använder studsmattan samtidigt.  

Rektangulär eller rund studsmatta? 

Detta beror på hur din trädgård ser ut och hur stort utrymme du har att undvara för studsmattan. Båda modellerna ger lite olika för- och nackdelar, men det är viktigt att du oavsett val säkerställer att studsmattan har en stabil konstruktion.  

Rektangulära studsmattor passar bättre om ditt barn vill kunna träna på att göra volter eller liknande. En rund studsmatta är mer mångsidig och kan användas av flera olika personer samtidigt.  

Hur ska en stabil studsmatta vara konstruerad? 

Det är framförallt två faktorer som avgör hur stabil studsmattan kommer att vara efter montering. Detta är då vilka fjädrar som studsmattan hålls uppe av och hur själva ramen är byggd. Tillverkningsmaterialet har även det stor betydelse och avgör vilken maxbelastning studsmattan har.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

Vi har efter att ha utforskat utbudet av studsmattor på marknaden valt ut fyra olika modeller som vi finner mer utmärkande. Då framförallt vad gäller tillverkningsmaterial, storlek och säkerhet. Det är viktigt att studsmattan är stabil och enkel att montera, samtidigt som den har utrustats med funktioner som gör att ditt barn kan hoppa riktigt säkert.  

För att hitta information till artikeln och topplistan, har vi valt att läsa recensioner, kundutlåtanden och artiklar från framstående hemsidor. Detta för att vi ska kunna skapa en topplista som baseras på rättvis fakta och korrekt information.  

Överraska ditt barn med en studsmatta som bidrar till att hålla ditt barn mer aktivt. En underhållande leksak som kombinerar nytta med nöje! 

Tack för att du har läst och vi hoppa att ni hittar bästa studsmattan lite enklare med hjälp av oss!

Länkar och referenser

Studsmattor hos Jollyroom, Coolshop

Monteringsvideo Dalta Bouncers studsmatta Comfort

Recent Posts