Bästa spjälskyddet 2023 – Det bästa skyddet för ditt barn!


Bästa spjälskyddet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa spjälskyddet – När det är dags att ta hem en bebis från BB finns det mycket att tänka på som nybliven förälder. En säng för barnet är ofta något som har största prioritet. När du själv sover är det omöjligt att ha uppsyn över ditt barn. Det därför viktigt att du har en säker sovplats för din bebis och det är här en spjälsäng och ett spjälskydd kommer in i bilden. Det kan förhindra skador som att bebisen fastnar med armar eller fötter mellan spjälorna, men även skador på huvudet.

NG Baby Mood Ruffles Spjälsängsskydd TestvinnareNG Baby Mood Ruffles Spjälsängsskydd
Filibabba spjälskydd spjälsäng EKO UppstickareFilibabba spjälskydd spjälsäng EKO
Kaxholmen Spjälskydd 25x360 cm BudgetvaletKaxholmen Spjälskydd 25×360 cm

Genom att köpa det rätta spjälskyddet kan du känna dig säker när ditt barn sover i sin spjälsäng. Är du inte helt säker på vad för spjälskydd som du behöver? Oroa dig inte, vi kommer att göra det enklare för dig att köpa det bästa spjälskyddet. Vi har jämfört olika spjälskydd för att hitta de tre bästa enligt oss.

Topp 3 bästa spjälskydden bäst i test 2023

1. Vår vinnare! NG Baby Mood Ruffles Spjälsängsskydd – För barn med känslig hy!

 • Välkänt företag
 • Svensk tillverkning
 • Naturligt linne
 • Allergivänligt material

Bebisars hy är för det mesta rätt känslig och därför är det viktigt att välja material som är allergivänligt och som är skonsamt. NG Baby Mood Ruffles Spjälsängsskydd är tillverkat med naturligt linne som är bra för barn med känslig hud.

NG är ett svensk företag som har levererat textil av hög kvalitet över 50 år, med allt material tillverkat i Sverige. Denna modell är både hållbar och stilren. Du kan välja mellan olika färger för att hitta den som är passande för dig. Spjälskyddet är fodrat med mjuk fiberstoppning som du kan tvätta i högst 40 grader. Måtten för NG Baby Mood Ruffles Spjälsängsskydd är 360 x 30 centimeter. En självklar vinnare för oss med tanke på dess skonsamma material och högkvalitativa konstruktion!

2. Filibabba spjälskydd spjälsäng EKO – Snygg design!

 • Kommer i olika roliga designer
 • 100 % ekologisk bomull
 • Tjock vaddering
 • Avtagbart yttertyg

För dig som vill ha en unik design och något lite roligare än enbart ett skydd i en färg är Filibabba spjälskydd spjälsäng EKO ett toppval. Spjälskyddet finns tillgängligt i ett flertal olika designer så det blir passande för olika sorters inredningar. För att kunna tvätta det enkelt kommer skyddet med ett yttertyg som är avtagbart, vilket är välbehövt när du har ett nyfött barn. Det bör tvättas i 30 grader i och med dess fina och känsliga material.

Filibabba spjälskydd spjälsäng EKO är tillverkat med 100 % ekologisk bomull och kommer att ge en trygg sovplats för ditt barn. Vadderingen är tjock så det skyddar både från skador på huvudet till att skydda händerna och fötterna. Med Filibabba spjälskydd spjälsäng EKO kan du sova tryggt och veta att ditt barn kommer att vara extra skyddad under natten.

3. Kaxholmen Spjälskydd 25×360 cm – Enkelt och säkert!

 • Tillverkad av bomull och polyester material
 • Mjukt tyg
 • Stabilt
 • Tillgänglig i olika storlekar

Med Kaxholmen Spjälskydd behöver du inte oroa dig för att din bebis ska vakna på natten på grund av dålig komfort. Spjälskyddet kommer även att skydda din bebis från att skada sig själv och motverkar att hen fastnar med armar eller ben i spjälorna. Du kan köpa Kaxholmen Spjälskydd i olika storlekar så det är passande för just din spjälsäng. Skyddet har en lugnande, vit färg så den kommer med all säkerhet att passa med all annan inredning i barnrummet.

Du kan enkelt fästa spjälskyddet på sängen tillsammans med de mjuka banden. Materialstoppningen är thermofixerad poyesterfiber som är både mjukt och stabilt. Spjälskyddet från Kaxholmen Spjälskydd bör tvättas i 60 grader, och det är även viktigt att du tvättar skyddet regelbundet för god hygien.

Tre vanliga frågor om ett spjälskydd:

Måste jag ha ett spjälskydd?

Det finns delade åsikter om det verkligen behövs ett spjälskydd eller inte till ditt barns säng, men bebisar är ömtåliga och ett spjälskydd är ett extra skydd för din bebis. Att ha ett extra skydd kan aldrig skada, speciellt under den första tiden med din bebis kan det vara till en stor hjälp och en trygghet.

Är det enkelt att sätta fast spjälskyddet?

Ja, det är väldigt enkelt att sätta fast spjälskyddet då de kommer med knytband. Du knyter antingen fast dessa i spjälorna eller högst uppe på sängen. Det finns även de spjälskydd som du inte behöver knyta fast alls, utan de placeras då bara i sängen.

Vad borde jag tänka på när jag väljer ett spjälskydd?

Materialet för spjälskyddet bör vara hållbart och mjukt. Om du även vill att det ska skydda barnets huvud bör du kika på en modell av ett mer tjockare material. Det finns spjälskydd i en rad olika färger och designer så du kan anpassa det med resten av din inredning.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Ett spjälskydd har ett viktigt jobb – att skydda bebisar från att skadas när de ligger i sin spjälsäng. Därför var det viktigt för oss att enbart välja spjälskydd av högsta kvalitet och hållbara samt skonsamma material för bebisar. Att välja spjälskydd i olika prisklasser var även något vi hade i åtanke när vi satte samman vår lista.

Oavsett vilken prisklass du väljer så finns det gott om fina alternativ! Designen är självklart också viktigt för att du ska kunna inreda sängen i samma stil som resten av ditt barnrum. I vår lista har du ett gott urval av modeller och färger att välja mellan för att ditt spjälskydd ska både vara säkert och snyggt!

Länkar och referenser

Vi har jämfört spjälskydd avseende kundbetyg och kundnöjdhet hos
BabyV
Baby shop
Babyland

Recent Posts