Bästa skrindan 2023 – Perfekt för barnfamiljen!  


Bästa skrinda

En skrinda är en lättare vagn med fyra hjul som du själv drar framtill med hjälp av ett längre handtag. De kan användas till en hel del olika saker i hemmet, och är ett perfekt redskap för barnfamiljen som vill transportera packning på ett smart och effektivt sätt. Men vad bör du tänka på när du ska investera i en skrinda och vilka funktioner bör du kika lite extra efter? 

I denna artikel har vi valt ut tre skrindor som är utmärkta för att förflytta saker med eller att ha med under en längre dagsutflykt!  

Topp tre bästa skrindor bäst i test 2023  

1. Vårt toppval – North 13.5 Light Skrinda, Black  

 • Låg vikt 
 • Stabil 
 • Hopfällbar 
 • Lätt att manövrera 

Vår absoluta favorit av skrinda är North 13.5 Light Skrinda av ett flertal olika anledningar. Med en vikt på endast 11.5 kilo har du en lättviktig skrinda som är lätt att manövrera. Skrindan är gjort av stål, vilket gör den otroligt stabil och robust för utflykter och transportering.  

Med en maxvikt på hela 75 kilo har du nog med plats för förvaring och kan även dra barn i vagnen utan problem. Med stadiga gummihjul kan du dra vagnen även på ojämnt underlag och med det stora lastutrymmet kan du med fördel förvara allt ifrån kläder till mat och andra nödvändigheter för dina utflykter med barnen.  

2. Sunny Skrinda beachwagon Billy – Traditionell design! 

 • Maxvikt på 100 kg 
 • Klassisk trädesign 
 • Vikt 18 kg  
 • Med lufthjul 

Beachwagon Billy från Sunny är en traditionell och klassisk skrinda i trämaterial och röd färg för hela familjen vid utflykter och transportering av föremål. Med en maximumvikt på hela 10 kilo har du en stabil och robust vagn som du kan dra ut på olika utflykter som bland annat picknick, till stranden eller om du vill slippa bära hem matkassar från matbutiken.  

Nylonhjulen är luftfyllda vilket gör skrindan mycket robust och perfekt att färda barn i. Om du är ute efter en kvalitativ skrinda där du kan förvara en hel del, och samtidigt färda dina trötta barn i kan Sunny Beachwagen Billy vara ett perfekt alternativ!  

3. Axi Dragvagn Skottkärra på 4 hjul – För många tillfällen! 

 • Mycket manövrerbar 
 • Kapacitet på 75 liter  
 • Bärvikt på 250 kilo 
 • Handtag med mjukt grepp  

På tredjeplats har vi Axi Dragvagn som är en enormt bra på att transportera varor och har en bärvikt på hela 250 kilo. Skrindan har en dubbel axel och stora gummidäck som gör vagnen mycket manövrerbar och stabil. Med de robusta hjulen blir den även stabil på ojämna underlag, vilket gör den perfekt att ha med på utflykter med hela familjen.  

Kapaciteten på vagnen ligger på cirka 75 liter och det gör att du enkelt får plats med allt du behöver för din utflykt samt att bära barn i den. Vagnen är perfekt att ha med på semestern när du antingen behöver transportera material eller förflytta föremål i ditt hem.  

Tre vanliga frågor om skrindor:  

Vad är en skrinda?  

En skrinda är en enklare vagn med fyra hjul med ett längre draghandtag på framsidan av vagnen. De har höga kanter likt spjäll och kan användas till en hel del olika saker. De passar perfekt för barnfamiljen som exempelvis ska ut på utflykt i skogen eller till stranden då du kan få med dig en hel del packning i vagnen, samtidigt som dina barn kan vila i vagnen om de blir trötta av att gå.  

Det är ett smart sätt att förflytta saker på och om du tänkt använda skrindan på asfalt nära ditt hem kan det räcka med en billigare modell. Om du däremot vill ha med den på utflykter med ojämnt underlag är det en fördel om du investerar i en mer robust modell med kvalitativa luftfyllda hjul och ett gott förvaringsutrymme.  

Vilka material är skrindor gjorda av? 

Skrindor är ofta tillverkade av trämaterial, men det finns även de modeller som är gjorda av stål och tyg. Många som väljer en skrinda i antingen trä eller stål gör detta på grund av att den känns mer stabil och är mer robust för de utflykter där du vill ha med dig mer packning. Fördelen med en skrinda i tygmaterial är att de är mycket lättare till vikten. 

Vad bör du ha i åtanke när du ska köpa en skrinda? 

När du ska köpa en skrinda är det viktigt att du först funderar ut vad du kommer vilja använda den till. Utifrån detta kan du sedan bestämma dig för vilka slags funktioner du kommer behöva för ditt köp. Alla skrindor kommer i olika modeller, storlekar och maxvikt. Här är det därför viktigt att du ser över hur stor skrinda du kommer behöva.  

En kvalitativ skrinda bör vara enkel att styra och manövrera oavsett om du har barn som sitter i den eller inte. Se till att den är så pass stor så du får med dig all den packning du behöver för din utflykt och om du vill spara på förvaringsutrymme, välj då en modell som är hopfällbar.  

Maxvikten är även otroligt viktig ifall du tänkt dra ett eller flera barn i vagnen för att se till att den håller. Hjulen på skrindan bör även vara stabila och robusta om du planerar att använda den till barn. Tänk på att en skrinda i trä är mer stabil, men kan vara svårare att manövrera. 

Recent Posts