Bästa sittvagn 2023 – Ge ditt barn en bättre koll på omgivningen!


Bästa sittvagn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa sittvagn 2023 – En sittvagn är ett perfekt komplement till liggvagnen, som gör att ditt barn kan få en bättre överblick på omgivningen. För lite äldre barn så kommer det att ge dig fler fördelar om du investerar i en passande sittvagn, och här finns både singel och duovagnar som du kan välja mellan. Ditt barn kommer också tycka det är roligare att följa med på promenaden, när hen kan sitta upp i vagnen. 

Men vilken sittvagn bör du då investera i och hur gör du det allra bästa valet för dig och din vardag? Detta ska vi kika lite närmare på i denna artikel, där vi även listar marknadens tre bästa val enligt våra jämförelser! 

Topp 3 sittvagnar bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! Cybex Balios S Lux 

 • Flera olika färgval 
 • Enkel att justera 
 • Vinnare av Red Dot Design Award 
 • Robusta terränghjul 

Med sittvagnen Balios S Lux från varumärket Cybex, är du garanterad en justerbar modell som håller måttet i flera olika typer av terränger och vardagliga bestyr. De robusta hjulen ger dig en god stötdämpning oavsett underlag och den justerbara designen gör att du enkelt kan anpassa vagnen beroende på förare och barnet som sitter i. 

Denna modell från Cybex har tilldelats Red Dot Design Award, vilket indikerar ytterligare på att sittvagnens form och funktioner är lite extra genomtänkta. Om du letar efter en rejäl vagn, som kan användas för både promenader och ärenden i stan så kan vi inte rekommendera Balios S Lux nog.  

2. Joolz Hub – Bästa kompakta modellen! 

 • Justerbart fotstöd 
 • Rymlig korg 
 • Handtag som kan anpassas 
 • Ergonomisk sittdel 

Från Joolz har du denna sittvagn Hub, en modell som snabbt har blivit ett väldigt populärt val bland föräldrar och vi förstår varför. Vagnen besitter flera egenskaper som gör den väldigt utmärkande. Priset på Hub är något högre än andra val som vi har jämfört denna med men om du letar efter en justerbar vagn med en ergonomisk sittdel så är det framförallt denna som du bör kika lite extra på! 

Vagnen har försetts med en fempunktssele, där både handtag och fotstöd enkelt kan justeras för att anpassas efter föraren och även underlaget. En stor bonus är också att Hub har en större korg, vilket lämpar sig utmärkt när du behöver handla eller planerar en shoppingrunda i stan. Med 5 kilos kapacitet har du dessutom mer förvaringsutrymme att använda! 

3. Emmaljunga NXT90F – Snyggast design! 

 • Skandinavisk design 
 • Miljövänligt material 
 • Punkteringsfria hjul 
 • Justerbar sitt- och liggdel 

Emmaljunga har designat denna robusta och justerbara sittvagn NXT90F. Ett mycket bra val för dig som letar efter en mer miljövänlig modell, där både produktion och valet av material ger mycket låga utsläpp. Vagnen har även försetts med robusta punkteringsfria hjul, som gör att du kan promenera överallt utan risk för att du får punktering och blir strandsatt. 

Sittdelen är utformad för att ge ditt barn mer utrymme, men kan även enkelt justeras i liggande läge. Om ditt barn behöver en liten tupplur så kommer denna multifunktionella vagn att vara ett mycket bra val! 

3 vanliga frågor om sittvagnar: 

Vilka fördelar ger användning av en sittvagn? 

Att använda en sittvagn när ditt barn är gammal nog kommer att vara betydligt enklare än att dra runt på en klassisk liggvagn som oftast är tyngre och svårare att fälla ihop. En sittvagn kommer också att ge ditt barn mer utrymme och frihet att röra på benen, samt även kunna följa med i vad som händer i omgivningen.  

Från vilken ålder kan en sittvagn börja användas? 

En sittvagn kan börja användas när ditt barn lärt sig sitta, vilket vanligtvis sker runt 6-8 månaders ålder. Sittvagnen kan sedan med fördel användas fram tills ditt barn är runt 3 år gammal, eftersom sittvagnar är enkla att justera och även ta med sig för olika vardagliga bestyr.  

Vad ska man tänka på vid köp av sittvagn? 

Alla föräldrar behöver lite olika typer av vagnar, beroende på när vagnen ska användas och även hur många barn som ska följa med under aktiviteten. Kommer det till exempel vara mer praktiskt att köpa en duovagn? Dessutom är det viktigt att du tar punkter som förvaring, justeringsmöjligheter, material och pris i åtanke för att kunna göra det allra bästa valet för dig! 

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

Enligt vår mening så behöver alla föräldrar uppgradera den klassiska liggvagnen till en sittmodell vid något tillfälle. Sittvagnen är vanligtvis mer kompakt, enkel att fälla ihop om du behöver ta bussen eller tåget för att nå slutdestinationen och ger även ditt barn en bättre överblick.  

Fördelarna är helt enkelt många och vi har jämfört marknadens utbud, för att slutligen kunna välja ut de tre som står ut från mängden lite extra.  

Under processen och skrivandet av denna artikel så fokuserade vi framförallt på att ta med sittvagnar som är enkla att köpa in och som är tillverkade av etablerade företag. Detta för att säkerställa att vagnarna som vi inkluderar uppfyller samtliga säkerhetskrav, men också för att du ska kunna göra ett pålitligt val.  

Vi har dessutom läst igenom flertalet tester som har gjorts på olika sittvagnar, jämfört modellernas funktioner och egenskaper och även kikat på vad tidigare kunder har att säga om de olika modellerna. Resultatet är en topplista som innehåller vagnar i lite olika prisnivåer och för olika ändamål, så att du sedan kan göra ett skräddarsytt val. Vilken vagn är din favorit? 

Källor: 

https://www.xn--bst-i-test-q5a.se/vandbar-sittvagn

https://www.prisjakt.nu/topplistor/topplista-basta-sittvagnen

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa sittvagn
Babyland
Prisjakt
Pricerunner
Bonti

Recent Posts