Bästa rutschkanan till trädgården 2023 – En underhållande investering till trädgården!


Bästa rutschkanan till trädgården

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa rutschkanan till trädgården 2023 – En rutschkana till trädgården är en utmärkt investering som dina barn verkligen kommer att älska. Utbudet är stort, så även om du har mindre plats över i trädgården kan du hitta en passande rutschkana som barnen kan leka på. Dessutom har många av modellerna på marknaden tillbyggda lekstugor, som gör upplevelsen ännu mer mångsidig.

Smoby Rutschkana Liten Med Vattenfunktion TestvinnareSmoby Rutschkana Liten Med Vattenfunktion
Lekstuga Med Rutschkana Flera inkluderade delarLekstuga Med Rutschkana
Hörby Bruk Rutschkana Fun Vattenrutschkana!Hörby Bruk Rutschkana Fun

För att du ska kunna välja en som passar dig allra bäst och slippa leta igenom marknadens utbud själv, har vi tagit fram denna topplista där vi inkluderar tre utmärkande varianter vi marknaden. Vi har utsett den mindre och prisvänliga rutschkanan från Smoby, till den bästa rutschkanan till trädgården 2023!

Topp 3 rutschkanor till trädgården bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Smoby Rutschkana Liten Med Vattenfunktion

 •  Mått: 125 x 75 x 90 centimeter
 •  Med vattenfunktion
 •  Enkel montering
 •  Passar även mindre barn

Denna rutschkana liten med vattenfunktion, är ett perfekt val för dig med mindre plats i trädgården. Smoby har designat denna praktiska lilla vattenrutschkana, för att även de allra minsta barnen ska kunna ha roligt i trädgården. Den inbyggda vattenfunktionen, gör det enkelt att koppla till vatten, vilket ger ökat glid och gör upplevelsen ännu roligare.

Rutschkanan är enkel att montera och säljs dessutom till ett mycket bra pris, som slår det mesta på marknaden. Trots detta är den säker och stabil att använda. Helt enkelt marknadens bästa val, enligt våra jämförelser!

2. Lekstuga Med Rutschkana – Flera inkluderade delar!

 •  UV-resistent material
 •  Inkluderar gungor, lekstuga och rutschkana
 •  Komplett upplevelse
 •  Mått: 516 x 450 x270 centimeter

Detta kompletta set innehåller allt som ditt barn behöver, för att kunna hålla sig sysselsatt i trädgården i timmar. Denna Lekstuga med rutschkana består också av ett set gungor, klätternät, klätterstolpe och sandlåda. Den kan enkelt anpassas efter din trädgård och konstruktionen är tillverkad av trä för att vara robust och tålig. Den är även UV-resistent för att materialet ska tåla solsken.

Lekstugan är enkel att montera med en borrmaskin. Den står därefter stadigt på plats och tål en maximal belastning på 50 kilo. Har du en större trädgård och letar efter ett komplett set, så rekommenderar vi att du kikar på denna modell.

3. Hörby Bruk Rutschkana Fun  – Kan också användas som vattenrutschkana!

 •  CE- och TUV-godkänd
 •  Mått: 245 x 120 x 228 centimeter
 •  Greppvänliga handtag
 •  Vatten kan kopplas på

Från Hörby Bruk har du denna mysiga rutschkana Fun, som även kan användas som en vattenrutschkana. Den stabila konstruktionen gör att den står stadigt på gräsmattan utan att falla omkull vid belastning. Rutschkanan är byggd för en maximal belastning på 50 kilo. Materialet är både CE- och TUV-godkänd.

Denna rutschkana kan användas även med vatten, vilket ger lite extra glid. En mycket stabil och prisvänlig modell som passar de flesta familjer.

Tre vanliga frågor om rutschkanor:

Vilka säkerhetsåtgärder behöver en rutschkana?

För att rutschkanan ska vara säker att använda är det framförallt viktigt vart den placeras. Underlaget ska vara platt för att rutschkanan ska stå stabilt under belastning. Det är även viktigt att rutschkanan är tillverkad av robusta material som gör den säker att använda.

Utöver detta är det ytterligare några saker som kommer att göra stor skillnad. Rutschkanan bör vara utrustad med stabila handtag och stegen ska vara tålig och välkonstruerad för att ditt barn ska få ett bra fotgrepp. Om rutschkanan används tillsammans med vatten, är det viktigt att du tänker på att materialet kan bli något halt och du har ett vakande öga på ditt barn.

Vad ska man tänka på vid köp av rutschkana?

Det är viktigt att storleken på rutschkanan är anpassad efter ditt barns ålder och storleken på din trädgård. Det finns även mängder av olika tillbyggnader som många rutschkanor säljs tillsammans med. Det är därför viktigt att du funderar på vilka funktioner som du prioriterar att rutschkanan ska ha för att vara skräddarsydd för dig.

Hur stor plats tar en rutschkana upp?

Detta beror lite på hur stor rutschkana du väljer att köpa. De mindre modellerna bör ha minsta måtten på 125 x75 x 90 centimeter för att vara tillräckligt stabil för att vara säker att åka på. Har du större plats i trädgården att undvara, kan du kika på en större modell med flera tillbehör.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

När vi skapade denna topplista var det några saker som vi kikade lite extra på. Det var framförallt viktigt för oss att inkludera den bästa modellen i flera olika prisklasser och att de ska vara välkonstruerade, samt kunna användas på lite olika sätt. Därför kan de rutschkanor på vår topplista användas tillsammans med vatten eller har andra inkluderade delar.

Den bästa rutschkanan för dig bör baseras på vilken maximal belastning den behöver och hur stor trädgård du har. Kika på vår topplista för att hitta din favorit!

Länkar och referenser

Alla rutschkanor hos Jollyroom

Recent Posts