Bästa pusslet för barn 2023 – köp ett pussel som både är lärorikt och roligt!


Bästa pusslet för barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa pusslet för barn – Pussel för barn är något som ska vara både underhållande och lärorikt för ditt barn. Att lägga pussel är främjande för lärande då det hjälper till att utveckla viktiga egenskaper för ditt barn som koordination och problemlösning. De tränar även på att tänka logiskt för att kunna lösa deras pussel. På marknaden finns det idag en hel del pussel speciellt anpassade för olika åldrar och intressen. I vår topp 3 lista har vi valt ut tre underhållande och snygga pussel i jakten på det bästa pusslet för barn 2023.

Wrebbit 3D Puzzle Hogwarts Express TestvinnareWrebbit 3D Puzzle Hogwarts Express
DJECO 200 delar Space Pussel Lär ditt barn allt om rymden!DJECO 200 delar Space Pussel
Pusselmatta med siffror Lär ditt barn att räkna och färgernaPusselmatta med siffror

Topp 3 pussel för barn bäst i test 2023

1. Wrebbit 3D Puzzle Hogwarts Express – Kul för hela familjen!

 • 3D pussel
 • Går att leka med efteråt
 • Utmanande
 • Tillkommer en serie

Harry Potter är en karaktär som är en storfavorit hos barn världen över. Historien om pojken som får reda på att han är en trollkarl öppnar upp till fantasi och en värld full av överraskningar och utmaningar. Tillsammans med Wrebbit 3D Puzzle Hogwarts Express kan du själv bygga tåget som Harry tar för första gången till Hogwarts. Pusslet kommer med hela 450 bitar att bygga med och blir en rolig och utmanande sysselsättning för hela familjen. För att lägga pusslet krävs en hel del koncentration och logik för att det ska bli rätt.

Pusslet är ett 3D pussel, vilket betyder att du faktiskt bygger tåget från grunden. Efter att ni har byggt det tillsammans blir det som en leksak av Hogwarts Express som barnen kan leka med. Pusslet kommer också i en serie så du kan bygga upp andra delar av magivärlden tillsammans.

2. DJECO 200 delar Space Pussel – Lär ditt barn allt om rymden!

 • 200 pusselbitar
 • Affisch
 • Faktahäfte
 • Uppmuntrar kreativitet

Rymden är något som är fascinerande för många barn. Att lära ditt barn mer om rymden kommer därför att bli enkelt med DJECO 200 delar Space Pussel. Pusslet har hela 200 bitar, vilket gör det passande för hela familjen att ha som en sysselsättning tillsammans. När ditt barn lägger pusslet kan de samtidigt kolla igenom det matchande faktahäftet om rymden som medföljer.

DJECO 200 delar Space Pussel uppmuntrar dina barn till kreativitet, hjälper till att utveckla deras fantasi och ger barnen en riktig utmaning. Pusslet är även bra för att hjälpa till med utvecklingen av motoriken. Pusslet har dessutom en medföljande affisch som ditt barn kan sätta upp på väggen.

3. Pusselmatta med siffror – Lär ditt barn att räkna och färgerna

 • Lärorikt
 • Mjuk matta
 • Skyddande matta
 • Från 12 månader

För mindre barn är Lekia pusselmatta med siffror ett perfekt val av pussel att investera i. Du kan lära dina barn att räkna tillsammans med detta pussel som blir till en matta. Pusselmattan är även skyddande och kan användas för barnet att leka på. Mattan kommer i 10-bitar med sifforna från 0-9. Det är därför perfekt för barn att lära sig siffrorna på både ett roligt och lärorikt sätt.

Materialet av mattan är i skumgummi och siffrorna är enkla att plocka in och ut. Du kan även testa på lite enkel matematik med detta pussel ör ditt barn. Pusselmattan är rekommenderad för barn från 12 månader och uppåt. Roligt är också att alla siffror är i olika färger, vilket är optimalt för ditt barn att kombinera att lära sig färger på en och samma gång.

Tre vanliga frågor om pussel för barn:

Varför är pussel för barn bra?

Pussel är ofta sett som ett underhållande tidsfördriv, men idag finns det oändligt många olika pussel som även är lärorika, speciellt för barn. Med pussel får barnet lära sig mer om problemlösning och de behöver även koncentrera sig på den uppgift som finns. Det är en aktivitet som dessutom skapar ett roligt lärande, där barnet bland annat kan lära sig mer kring koordination, motorik och matematik.

Vad för pussel borde jag välja för mitt barn?

Det bästa med pussel är att det är något som passar barn i alla åldrar, och även vuxna. När du väljer ett pussel är det viktigt att tänka på att det inte är för avancerat, men heller inte för enkelt för ditt barn. Det handlar inte heller enbart om antalet bitar som det har, men hur formerna är på pusslet. Försök även att välja ett pussel med rätt motiv som passar ditt barns intresse vilket gör det mer underhållande. Tänk dock på att inte lägga pussel med små pusselbitar kring barn under tre år.

Vad borde jag tänka på när jag väljer pussel för barn?

När du väljer ut pussel för mindre barn är det alltid pussel med större bitar som gäller. Var alltid försiktig med pussel med mindre bitar runt små barn under tre år, då de kan sätta små pusselbitar i halsen. Materialet på pusslet och dess hållbarhet är också viktiga punkter när du väljer ut pussel för barn. För mindre barn är pussel i trä det som är mest passande, då det är både hållbart och enklare att använda.

Slutligen

Alla lägga pussel är en sysselsättning för hela familjen. Pussel på förskolor och skolor används dessutom ofta för att kombinera lek och lärande. Vi hoppas att vår topp tre lista har gett dig lite inspiration och valmöjligheter kring pussel passande för ditt barn. Att lära sig ska trots allt vara roligt, och med rätt pussel blir det både kul och lärorikt!

Länkar och referenser:

Alla pussel hos Webhallen, Baby Shop och Lekia

Recent Posts