Bästa nattlampan 2023 – låt barnen känna sig trygga i mörkret!


Bästa nattlampan

Bästa nattlampan – Har ditt barn precis börjat sova i eget rum, eller vaknar hen ofta upp orolig mitt i natten efter en mardröm? Då kan en nattlampa vara det ni behöver. En nattlampa ger ifrån sig ett svagt ljus som både lugnar och hjälper både dig och barnen att navigera runt i barnrummet om barnet vaknat mitt i natten.

I den här artikeln tar jag upp några av våra absoluta favoriter när det kommer till nattlampor i olika modeller, funktioner och utseenden. Med så många olika sorter av nattlampor på marknaden är vi säkra på att det finns något för alla!

Topp 5 nattlampa bäst i test

1. Cloud B Twinkling Twilight Turtle – Spelar lugnande melodier

Bästa nattlampan - Cloud B Twinkling Twilight Turtle Nattlampa

Cloud B är ett mycket populärt märke inom babyvärlden, och denna praktiska nattlampa är inget undantag!

Twinkling Twilight Turtle nattlampa är en ren liten, blå lampa i motivet av en sköldpadda. Till utseendet ser den ut som ett gosedjur och du kan själv ändra färg och bestämma om du vill ha ljuset i blått, grönt eller orange. Förutom att fungera lugnande med olika ljus, så spelar den även lugnande melodier för att se till att ditt barn känner sig så säker som möjligt under natten.

Lampan har även funktionen att den kan projicera en blinkande stjärnhimmel i taket så att ditt barn både somnar gott och sover djupt och skönt hela natten. Nattlampan stänger av sig automatiskt efter 45 minuter och fungerar med hjälp av 3 stycken AA-batterier som ingår.

Twinkling Twiligt Turtle består av 100% polyester och plast och ligger i den lite högre prisklassen, men med alla dessa funktioner så är den värd pengarna!

2. Trousselier Nattlampa Tåg Magic Lantern – Kan kopplas till dina enheter

Bästa nattlampan - magic lattern

Visste du att det finns nattlampor som är styrbara från din smartphone? Inte jag heller, förens jag fick upp ögonen för den här lilla lampan. 

Trousselier har tagit fram en smart och söt nattlampa i ett tågmotiv. Förutom att fungera som en nattlampa sitter Magic Lantern även på fler funktioner som hjälper ditt barn att somna på kvällarna. Med nattlampan kan du spela lugnande melodier som finns förinställda på lampan eller så kan du själv välja nattmusik eller sagor genom en av dina enheter som du kan koppla till.

Att kunna styra din nattlampa med hjälp av din telefon är perfekt för stressade föräldrar som vill ha tillgång till så många olika funktioner som möjligt samlade på en och samma plats. Förutom melodier kan du även projicera en stjärnhimmel på väggar eller tak i barnrummet. 

Och det bästa av allt? Om ditt barn börjar gråta på natten tänds nattlampan automatiskt tack vare dess smarta gråtsensor.

3. Zazu Katten Katie – Bästa design

För de allra yngsta barnen som är vana vid en snuttefilt eller ett tröstande gosedjur är Katten Katie från Zazu ett toppenalternativ till nattlampa. Den här lilla tröstande katten är både mjuk och har flera funktioner förutom att lysa upp under natten.

För att tända lampan och det mjuka ljuset den avger när den är påslagen så kramar du gosedjuret lätt i magen. Du kan även spela upp 3 olika melodier i två olika volymsteg om du behöver lugna eller trösta den minsta familjemedlemmen. Den här nattlampan passar alla barn från nyfödda och uppåt.

Nattlampans ljus och ljud stängs av automatiskt efter 20 minuter och den kan med fördel maskintvättas när ljudmodulen är borttagen. Katten Katie är ett utmärkt val av nattlampa för förälderar som dels vill använda de smarta funktionerna som nattlampan har, men även ha den som en snuttefilt för minstingen.

4. Pabobo Lumilove Nattlampa Blå – Laddningsbart alternativ

PABOBO Lumilove Nattlampa Blå

Den här nattlampan i trådlös design från Pabobo får en plats på vår topplista på grund av ett flertal olika anledningar. Denna lilla björn Lumilove lyser upp i natten med ett ljus i flera olika färger så ditt barn själv kan välja vilket ljus hen känner sig mest trygg med. 

Vad jag gillar lite extra är de laddningsbara batterierna med en batteritid på 8 timmar. Björnens armar och ben kan även flyttas och omplaceras så att ditt barn har en sysselsättning om hen har svårt för att sova. Björnen är 13 centimeter hög och passar barn från tre år och uppåt.

Anledningen till varför den här nattlampan från Pabobo kom med på listan är de otroligt snygga, smarta och hållbara funktionerna. Kombinationen av mångsidigheten tillsammans med den söta designen gör denna nattlampa till ett självklart val.

5. Disney Frozen Olaf Goglow Buddy  – Barnens favorit

Disney Frozen Olaf GoGlow Buddy Nattlampa

Vi kan inte ha en lista för barnprodukter utan att ha med ett alternativ från storfilmen Frost. Denna lilla nattlampa Olaf Goglow Buddy föreställer snögubben Olaf från Disneys Frost och är en favorit för många av de allra yngsta. Den här nattlampa ligger i budgetklassen och fungerar både som en nattlampa och ficklampa.

När lampan står på bordet kan du använda den som nattlampa för att lugna ner ditt barn och få hen att känna sig trygg i mörkret med dess behagliga sken. Om du istället lyfter på lampan fungerar den som en ficklampa, då ljuset kommer från botten. Perfekt om småttingen vaknar mitt i natten och behöver gå på toaletten.

Lampan slocknar automatiskt efter ungefär 10 minuter och har en höjd på 12,2 centimeter. Låt Olaf ta hand om ditt barns goda nattsömn!

Vad är en nattlampa?

En nattlampa är en liten lampa som man låter vara tänd när det är dags att gå och lägga sig och som lyser med ett svagt ljus genom hela eller delar av natten. Nattlampan är ett bra alternativ om man inte trivs med att sova i ett helmörkt rum eller om man har som vana att vakna mitt i natten för att bland annat gå på toaletten eller dricka vatten.

Nattlampan är speciellt populär för småbarnsföräldrar då den ger ett lugn och en trygghet för barnen som kan drömma mardrömmar eller ha svårt för att somna.

Tre vanliga frågor om nattlampor

✅ Är det sant att nattlampor kan vara till god hjälp vid potträning?

Ja! Genom att vänja ditt barn vid en nattlampa som står på regelbundet kan det hjälpa ert schema för potträning. Ifall barnet behöver gå på toaletten mitt i natten kan en nattlampa öka tryggheten så att barnet vågar gå till och från toaletten alldeles själv.

✅ När är en bra tid att börja använda en nattlampa?

Småbarn kan drabbas av mardrömmar så tidigt som vid ungefär tre års ålder. Genom att ha en nattlampa i närheten kan det inge en trygghet och ett lugn för ditt barn när det är dags att sova.

Det kan dock vara en bra idé att börja använda nattlampor redan tidigare än så. För nyfödda barn kan nattlampan vara till stor hjälp för föräldrar när de ska titta till sin bebis under natten.

✅ Kan nattlampan vara användningsbar för de lite äldre barnen?

Javisst kan den det! För lite äldre barn kan nattlampan vara ett perfekt ljus för nattsagan när ditt barn är stort nog att läsa själv. Om ljusstyrkan dessutom är justerbar kan barnen hitta den perfekta ljusstyrkan som gör att det varken blir för mörkt för att läsa och inte för ljust så det blir svårt att sova.

Tack för att du läste och hoppas du hittar den bästa nattlampan för dig!

Recent Posts