Bästa muslinfilten för barn – Hitta den bästa snuttefilten för ditt barn!


Bästa muslinfilten

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa muslinfilten för barn 2023 – Muslinfiltar har blivit allt trendigare de senaste åren, både som snuttefiltar för barn och som inredningsdetalj för hemmet. Men vad är det som gör dem så populära? En viktig anledning är muslinfiltens unika vävnad. Muslin är vävt i flera lager och blir mjukare för varje tvätt, därför är den så bra som snuttefilt.

Dessutom är muslin mycket luftigt och därför andningsbart. Det betyder att du på ett säkert sätt kan hänga en muslinfilt över barnvagnen när det är dags för en sovstund, utan att behöva oroa dig för hur din bebis andas eller om bebisen blir för varm.

Vinter & Bloom Soft Grid EKO TestvinnareVinter & Bloom Soft Grid EKO
Pippi 8-pack muslinfiltar Bästa muslinfilten att ge i present!Pippi 8-pack muslinfiltar
Liewood 2-pack Lewis Muslinfilt BudgetvaletLiewood 2-pack Lewis Muslinfilt

I denna artikel har vi rundat upp tre favoritfiltar som är utmärkta val till snuttefiltar och muslinfiltar för barn, vare sig till din egen bebis eller som present. Fortsätt läsa för att även få mer information om materialet muslin och dess fördelar.

Topp tre bästa muslinfiltar för barn bäst i test 2023

1. Vårt toppval – Vinter & Bloom Soft Grid EKO 2-pack ekologisk muslinfilt

 • GOTS-certifierad ekologisk bomull
 • Set om två
 • Filt till barnvagnen snuttefilt
 • Neutrala färger
 • Bra för känslig hud
 • Perfekt som gåva

Från Vinter & Bloom får vi ett vackert set på två stycken muslinfiltar Soft Grid EKO gjord på ekologisk bomull. Setet är perfekt att ge i present eller att köpa till sin egen småtting. I setet får du en gallerfilt att hänga över barnvagnen som är 100 x 75 centimeter, och en muslinfilt  på 120 x 120 centimeter.

Båda filtarna är gjorda av GOTS-certifierad ringspunnen bomull. Det är extra viktigt att välja mjuka och rena material för bebisar, inte minst när de är nyfödda. Dessa ekologiska filtar är därför extra bra för våra känsliga småttingar.

Setet kommer i grön och vit och ger precis rätt värme för att hålla bebis bekväm och sval.

2. Pippi 8-pack muslinfiltar – Bästa muslinfilten att ge i present!

 • Set om 8 filtar
 • Pippi-inspirerade illustrationer
 • Kan användas till vad som helst
 • Finns i många färger
 • Ekologiska alternativ
 • Ultimata gåvan!

Föräldrar kan aldrig ha för många filtar. Därför är detta supersöta set Pippi 8-pack muslinfiltar med Pippi-inspirerade mönster en perfekt gåva!

Filtarna är små, mjuka och nätta och kan användas till praktiskt taget allt. Vare sig de blir snuttefiltar, torkfiltar, tygblöja eller för att torka upp dregel. Alla föräldrar lär uppskatta denna praktiska och söta gåva, Pippi-illustrationerna gör dem bara ännu mer speciella.

Är du såld på filtarna med vill ha ett ekologiskt alternativ så finns även det – de kommer i set om fyra i en massa ultrasöta pastellfärger här!

3. Liewood 2-pack Lewis Muslinfilt – Mest prisvärda muslinfilten!

 • Lyxigt set från proffsmärket Liewood
 • Set om två
 • GOTS-certifierad bomull
 • Sött rymdtema
 • Multifunktionella
 • Prisvärda

Från Liewood får vi ett set om två muslinfiltar Lewis, gjorda på ekologiskt bomull. Liewood är ett baby-märke som är känt för sina högkvalitativa produkter med fokus på allt som har med nyfödda till äldre barn att göra.

Liewood-setet är ett mycket fint och lyxigt, men prisvärt muslinset med rymd-tema. Filtarna pryds med olika illustrationer såsom planeter, månar, stjärnor, rymdraketer och UFO:n i senapsfärgade och mörkblåa färger mot en ljusbeige bakgrund – hur mysiga som helst!

Självklart är bomullet GOTS-certifierat, precis som allt annat från märket, och går att använda till precis vad som helst.

Tre vanliga frågor om muslinfiltar:

Vad är muslin?

Muslin är ett bomullsmaterial som vävs. Det kommer ursprungligen från Bangladesh och är flera århundraden gammalt. Muslin är tunt vävt och därför lättviktigt och andningsbart. Idag används det till allt från heminredning till fotografiska bakgrunder och på sjukhus.

Det finns flera olika typer av muslin. De vanligaste är:

 • Gauze: Gauze är ultralättviktig muslin som är väldigt tunn. Oftast används denna typ i kök, kläder eller för att linda sår.
 • Mull: Mull är också lättviktigt och är oftast gjort på bomull och silke, men ibland även viskos. Oftast används denna typ för underkläder eller foder.
 • Sheeting: Sheeting är en tjockare form muslin som ofta används i kläder eller heminredning.

Hur använder man muslinfiltar för barn?

Muslinfiltar är otroligt mångsidiga och kan användas till precis vad du vill och behöver. Exempelvis kan du använda muslinfilten som amningsfilt, snuttefilt, torkfilt, för skugga, på skötbordet eller över axeln för att skydda dina kläder.

Oftast kommer muslinfiltar även i neutrala färger som beige eller brun, och är därför könsneutrala och perfekta som gåvor till alla barn. De kan följa med barnet från sina första månader upp till sina första steg och längre. När barnet inte behöver filten längre kan du slänga den i tvätten och använda den som kökshandduk – kvaliteten blir bara bättre med tiden!

Hur tar man hand om muslin?

Tar man hand om muslin på rätt sätt så håller det länge, riktigt länge. Muslin ska tvättas försiktigt, och helst för hand. Använd annars ett skonsamt tvättprogram med kallt vatten och skonsamt tvättmedel.

Händ sedan muslinfilten eller lägg den plant för torkning. Du kan också maskintorka filten på låg värme, men ta ut filten innan den har torkar helt.

Hur vi tänkt när vi valde vår topplista

Vi ville verkligen ta fram alla fördelar som finns med muslinfiltar och hur mångsidiga de är. De är perfekta som massinköp när man bli förälder eller som gåva, och vi ville ge olika alternativ som passar olika ändamål.

Vi tipsade om set som är perfekta som gåvor, lyxiga men prisvärda och filtar som lägger fokus på skonsamt och miljövänligt material.

Vi hoppas att ni har fått upp ögonen för muslinfiltar och älskar dem lika mycket som vi gör!

Källor och referenser:

https://www.masterclass.com/articles/fabric-101-what-is-muslin-how-to-use-and-care-for-muslin#what-is-muslin-used-for

https://en.wikipedia.org/wiki/Muslin

https://www.muslinfilt.se/filtarna-vi-rekommenderar/

Vi har jämfört muslinfiltar avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Åhlens
Jollyroom
Babyland

Recent Posts