Bästa lektältet 2023 – förvandla ditt barns rum till en spännande lekhörna!


Bästa lektältet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa lektältet 2023 – Ett lektält kan fylla många funktioner i ett barnrum. Delvis bidrar den till den mysiga atmosfären, men den kan även vara en spännande lekplats eller en mysig koja för ditt barn.  

Hobie & Bear Lektält Tipi TestvinnareHobie & Bear Lektält Tipi
Kids Concept TipitältUppstickareKids Concept Tipitält
Cloudberry Castle Lektält 3-in-1 MultitältCloudberry Castle Lektält 3-in-1
Classic World Litet TipitältBudgetvaletClassic World Litet Tipitält

Det finns dock flera olika tälttyper på marknaden, och ett stort utbud. Då kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. Här ger vi dig våra 4 favoriter och svaren på ett par vanliga frågor om lektält! 
 

Topp 4 lektält bäst i test 2023 

1. Hobie & Bear Lektält Tipi 

 Varumärket Hobie & Bear är en tillverkare av barnleksaker som är roliga, högkvalitativa och snyggt designade. De tillverkar bland annat träleksaker, gosedjur, lära-gå-vagnar och tipitält! Deras tält Hobie & Bear Lektält Tipi är en storsäljare bland lektält.  

Lektältet är i tipiformat, och det lyckas med att se snyggt, modernt och mysigt ut på samma gång. Duken är gjord av 100% bomull och kommer i ett fint mönster. Tältet är i den färgglada färgen teal, med ett vitt mönster som är både diskret och uppfriskande. Tältpinnarna är i furu.  

Tältet från Hobie & Bear har ett fönster på en av sidorna som kan täckas av en gardin. Gardinen fästs över med hjälp av kardborrband, vilket är säkert och lätt att hantera även för yngre barn. Den rekommenderade åldern är från tre år och uppåt. Ett perfekt tält att ta en tupplur i eller att läsa tillsammans i.  


 

2. Kids Concept Tipitält 

Vårt nästa tips gäller Kids Concept Tipitält, ett riktigt fint och stilrent lektält som ger en mysig atmosfär i barnets rum. Kids Concept grundades 2007 och prioriterar kvalitet, säkerhet och ansvar. Det är viktigt för dem att deras produkter kan stimulera barnen till att leka och lära, samt att barnen kan utveckla både motorik och fantasi. Du kan alltså lita på att du får ett högkvalitativt tält som följer företagets höga kvalitetsstandarder.  

Det vi tycker om mest om tipi-tältet är den oerhört enkla, stilrena, och fina designen. Denna modell är i naturvitt, vilket dessutom gör det oerhört enkelt att placera det i barnrummet och vara säker på att den kommer matcha med allt. Din barn får utöva sin fantasi och inreda den själv utefter vad barnet tycker om.  

Lektältet är lätt att sätta upp och fälla ihop, vilket uppskattas när tältet behöver flyttas runt.  Tältpinnarna är i furu och tyget är i bomull.  Alla föräldrar kommer säkert också att uppskatta att tyget är avtagbart och kan tvättas i fintvätt med ett milt program. Ett superfint tipitält som du kan sätta vart som helst.  


 

3. Cloudberry Castle Lektält 3-in-1 

Det här är lektältet för dig som letar efter något riktigt extra! Denna spännande produkt kommer från Cloudberry Castle som tillverkar fräscha och roliga leksaker och barnrumsinredning i trendiga färger. Cloudberry Castle Lektält 3-in-1 är ett fint exempel som bevisar detta.  

Detta lektält består av tre delar; ett indian-inspirerat tält, ett igloo-inspirerat tält och en lektunnel. Du kan antingen använda delarna individuellt, eller sätta ihop tälten med tunneln och använda de tre delarna som ett imponerande partytält för ditt barn.  

Resultatet blir ett stort tältslott i färgerna lila, orange, blått och grönt. Utan tvekan något som livar upp vilket rum eller område som helst. Tältet blir en spännande lekplats för barnet att ha i ett rymligare barnrum, eller varför inte ta ut det och använda det i trädgården? Kundomdömen är nöjda med de lättanvända delarna och prisar produkten för att vara perfekt för både inne- och utelek.  


 

4. Classic World Litet Tipitält 

Sist och faktiskt också minst är Classic World Litet Tipitält. Detta riktigt söta och fina tält från Classic World är tipiformat och kan bli ett väldigt mysigt krypin för barnet och gosedjuren.  

Dock är det viktigt att vara medveten om den lilla storleken på produkten. Produktens höjd är 75 centimeter, med bredden och djupet på 60 centimeter. Mindre än de flesta lektält på marknaden, men perfekt för de allra minsta. Dessutom innebär den mindre storleken att den är mycket smidig att flytta runt.  

Det söta tältet har en dörröppning som kan knytas upp eller stängas. Tältet är i vit bomull, med tältpinnarna i furu. Modellen är väldigt stilren, med små detaljer som gör den en fin del i barnrummet. En mysig plats för ditt barn att leka runt, eller lyssna på sagor.  


 

3 vanliga frågor om lektält: 

1. Kan jag tvätta lektältet? 

När det gäller att tvätta lektältet kan tvättråd variera från produkt till produkt. Med vissa tält är tyget avtagbart och kan sedan tvättas i fintvätt med ett milt tvättprogram. Detta gäller till exempel Kids Concept Tipitält i vår topplista här ovan.  

Andra modeller kan handtvättas, medan andra är tillverkade av speciella material för att du enkelt ska kunna torka av dem. Det viktiga är att du kollar upp vad som gäller för den produkt du köpt. Om enkel tvätt är viktigt för dig kan du ha det i åtanke innan du bestämmer dig för ett tält. 

2. Är lektält svåra att montera? 

Lektält är i princip mycket lätta att montera. Ofta är de också enkla när det gäller att flytta runt tältet. Skillnader kan dock förekomma mellan olika modeller. Därför är det bra att kolla upp vad kundomdömen säger innan du köper ett tält.  

Vissa sätts upp med pinnar, liknande ett vanligt tält, medan andra har en popup-funktion som gör dem mycket lätta att montera.   

3. Hur kan jag inreda lektältet? 

Många undviker att ha för många filtar och detaljer i tältet när barnet är väldigt litet. Då finns det nämligen en chans att barnet fastnar eller trasslar in sig i något.  

När barnet är lite större skulle vi rekommendera att inreda tältet tillsammans med barnet. Då kan barnet känna att det är deras plats och tycka mer om att vistas i tältet. Vad ni inreder med beror på om barnet vill använda tältet mer som ett lekhörna eller en mysig koja. Populära val är små madrasser, kuddar, filtar och leksaker.  

Länkar och referenser:

Alla lektält hos Jollyroom, Babyland

Play tent review

Recent Posts