Bästa lekstugan 2023 – Många busiga stunder för barnen!


Bästa lekstugan

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa lekstugan 2023 – En lekstuga eller lekhus som det även kallas av många är verkligen en klassisk leksak som du ser frekvent i trädgårdarna runt om i landet. Det är en kreativ plats där ditt barn kan bjuda in till lek med sina vänner, men även där hela familjen kan samlas och leka tillsammans.

Axi Marc Lekstuga TestvinnareAxi Marc Lekstuga
Smoby Lekhus Prisvänlig!Smoby Lekhus
BYD Spring Cottage Playhouse Fin designBYD Spring Cottage Playhouse

Den allra bästa lekstugan för dig beror helt och hållet på hur många barn du har, deras ålder och såklart också hur din trädgård ser ut. Eftersom lekstugor är så populära så finns det ett stort utbud och många komplexa modeller med flera rum. Vilken är din favorit och hur ser din budget ut?

Topp 3 lekstugor bäst i test 2023

1. Vår Vinnare – Axi Marc Lekstuga

 • Med rutschkana
 • Färdiga paneler
 • Enkel att montera
 • Material: Cederträ

Denna kompletta lekstuga Marc från varumärket Axi kommer verkligen bli en central punkt för alla kvarterets barn. Förutom sin mer robusta och större konstruktion, är denna lekstuga även utrustad med både rutschkana och sandlåda undertill. Mer plats för lek och skoj helt enkelt!

Lekstugan är tillverkad av behandlad cederträ där panelerna säljs kompletta för att lekstugan ska vara enkel att montera upp. Stugans fina detaljer och väldesignade form gör denna till ett utmärkt val för dig som har en något högre budget och även mer utrymme i trädgården att placera den på.

2. Smoby Lekhus – Prisvänlig!

 • Färgglada kulörer
 • Passar ålder: Från 2 år
 • UV-behandlade material
 • Lättplacerad

Lekhuset från varumärket Smoby är ett mycket trevligt val för dig som vill ha en mer färgglad modell som piffar upp trädgården och som inspirerar till lite extra kreativitet. Smoby har designat denna särskilt för barn från 2 års ålder och lekhuset är lättplacerat och lagom stort att användas av mindre barn.

En stor fördel är också att du kan ha lekhuset ute året om. Materialet är UV-behandlat och robust för tåla samtliga väder under året. Dessutom är denna modell mer prisvänlig och passar därför även dig som har en budget att hålla dig till.

3. BYD Spring Cottage Playhouse – Fin design!

 • Höjd: 221 centimeter
 • Blomsterlåda vid fönstret
 • Passar ålder: 2-10 år
 • Material: Trä

Denna gulliga lekstuga Spring Cottage Playhouse är ett lika praktiskt val som lekstugan är fin att titta på. BYD har designat denna modell med fina detaljer och robust trä som ger lekstugan en lång hållbarhet. Blomsterlåda vid fönstret och ett användbart picknicbord har inkluderats för att göra lekstugan mer multifunktionell för olika typer av lekar.

Lekstugan har en höjd på 221 centimeter och en ganska gedigen vikt på 221 kilo. Fördelen med detta är kombinationen av höjd och vikt, som gör att den står stabilt på gräsmattan och klarar lite olika typer av väder. Ett mycket funktionellt val som också enkelt kan målas om till önskade färger.

Tre vanliga frågor om lekstugor:  

Vad ska man tänka på vid köp av lekstugor?

Beroende på hur stor trädgård du har så kan du välja mellan lite olika modeller. En större lekstuga ger såklart mer utrymme för ditt barn, där du även kan välja tillbehör och om det är några extra delar som du vill välja till och som ditt barn kommer att uppskatta. Ett populärt tillval är antingen en tillhörande sandlåda eller rutschkana, men här gäller det att du gör ett personligt val.

Är det svårt att bygga sin egen lekstuga?

Även fast det är väldigt praktiskt att köpa en redan konstruerad lekstuga, så är det också många som tycker om att bygga sin egen. Om du inte har tummen mitt i handen, kan detta vara väldigt kul att testa på och med lite kreativitet, enklare verktyg och vilja så kommer du att komma långt. Det finns väldigt många olika ritningar av lekstugor som du kan hitta online. Sedan är det bara att göra samtliga inköp och börja själva bygget.

Ska lekstugan har behandlat eller obehandlat trä?

Fördelen med att köpa en lekstuga som är gjord av behandlat trä är att du inte själv behöver utföra denna sysslan. Det är alltid bra om träet är behandlat, då detta ger materialet mer väderbeständigt och även säkerställer att träet håller längre. Det är också en bonus om träet är UV-beständigt, då detta kommer att slita mindre på färgen och göra så lekstugan kan stå ute året om.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

De flesta barn älskar att leka i en lekstuga och vi förstår varför. Det är ditt barns alldeles egna krypin och inspirerar till mer kreativa lekar som kan involvera kompisar eller hela familjen. Vi har därför valt att leta fram de modeller av lekstugor som vi finner mer utmärkande och har även fokuserat på att inkludera lekstugor i lite olika prisklasser, storlekar och material.

För att kunna inkludera passande och hjälpsam information har vi läst flera olika artiklar inom detta ämne och även gjort andra jämförelser av lekstugor på marknaden. Ge dina barn en present som de sent ska glömma och välj en lekstuga som faller dig i smaken!

Källor och referenser:

https: //hemfakta.se/lekstuga/

https: //hantverksproffset.se/lekstuga/

Vi har jämfört lekstugor och lekhus avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Litenleker
Babyland

Med flera…

Recent Posts