Bästa leksaksköket 2023 – inspirerande och kreativ leksak!


Bästa leksaksköket

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa leksaksköket 2023 – Barn börjar redan i väldigt tidig ålder att uppskatta sortering och använda kreativitet under lekarna. Att investera i ett leksakskök kommer därför att ge ditt barn fördelar på flera punkter och förutom att leksaken gör ditt barn mer kreativ, är det även bevisat att det främjar till en bättre kosthållning.  

Leksakskök finns i en mängd olika storlekar och former, vilket gör att du kan välja en design som passar ditt barn perfekt. Då de flesta leksakskök kommer med flera smådelar, bör denna leksak inte användas av barn under tre år. Du även själv köpa till mängder av spännande tillbehör, som håller leken mer intressant och kreativ.  

Kidkraft Modern Country TestvinnareKidkraft Modern Country
Micki leksakskök Valbara kökstillbehörMicki leksakskök
Kidkraft Vintage Realistisk känslaKidkraft Vintage
Tidlo Barnkök Neutrala nyanserTidlo Barnkök

För att du ska kunna göra ett bra val har vi genomsökt marknaden efter det bästa leksaksköket 2023. Detta resulterade i en topplista, med de fyra olika kök som vi finner mer utmärkande. Det enda du behöver göra är att välja ett kök som passar ditt barn.  

Topp 4 leksakskök bäst i test 2023  

1. Kidkraft Modern Country – Robust design! 

 • Material: Plast, trä  
 • Pittoresk design 
 • Robust 
 • Rekommenderad ålder: 3 år 

Det fina köket Modern Country från varumärket Kidkraft är en väldesignad modell, som är ser väldigt inbjudande ut. Den pittoreska utformningen är tillverkad av robusta material som kompositträ och gjuten plast, gör att den står emot barns något oömma handlag.  

Modern Country rekommenderas för barn i åldern tre år och uppåt, vilket även gör att barnen kan få ut det mesta av barnköket. Köket är designat för att verka väldigt realistiskt och har försetts med fina verklighetstrogna detaljer. En mycket väl värd investering för barn som uppskattar kreativa lekar!  

2. Micki leksakskök – Flera valbara kökstillbehör! 

 •  Mängder av kökstillbehör kan köpas till 
 •  Klassisk design 
 •  Fina illustrationer 
 •  Rekommenderad ålder: 3 år 

Leksaksköket från Micki har en väldigt klassisk design som gör att den enkelt kan anpassas efter samtliga barn i åldern 3 år. Köket är designat med en väldigt realistisk form som inkluderar två plattor, kran, tre vred, ugn och disko. Detta öppnar då upp för mängder av roliga och kreativa lekar.  

Tack vare leksakskökets form kan det användas av fler än ett barn åt gången. Fina illustrationer runt om hela köket, ger den ett väldigt inspirerande helhetsintryck. Du kan själv sedan välja till passande tillbehör, eller kombinera leksaken med köksföremål du har hemma.  

3. Kidkraft Vintage – Realistisk känsla! 

 • Avtagbar disko 
 • Realistisk känsla 
 • Material: MDF-plast 
 • Finns i två färger 

Detta leksakskök Vintage, från varumärket Kidkraft har en väldigt fin design och färgnyanser som är inbjudande. Vid köp kan du antingen välja ett kök i rosa och vitt, eller helvit om du letar efter en mer diskret leksak som även passar din övriga inredning.  

Köket har utformats för att ge en väldigt realistisk användning, med luckor som kan öppnas och stängas, klickbara handtag och köket har även mer utrymme för att ditt barn inte ska känna sig begränsad under leken. Tillverkningsmaterial är MDF-plast, vilket gör leksaken väldigt robust och enkel att rengöra efter användning.  

4. Tidlo Barnkök  – Neutrala nyanser! 

 • Stilren design 
 • Kan användas av flera barn 
 • Certifiering: EN71-del-1,2,3 
 • Skandinavisk design 

Tidlos barnkök har utformats med väldigt neutrala nyanser och detaljer som ger köket en väldigt stilren konstruktion som blandas med moderna detaljer. Köket är tillverkat i Danmark, vilket ger leksaken en väldigt skandinavisk prägel.  

Barnköket har även certifierats med EN71-del-1,2,3 för att vara en säker och robust investering till ditt barn. För att öka lekvärdet och göra denna modell till en bra investering säljs den komplett med tillbehör. En mycket inspirerande modell som gör ditt barn till hushållets nya mästerkock.  

Tre vanliga frågor om leksakskök: 

Vilka fördelar ger ett leksakskök ditt barn? 

Barn gillar att imitera sina föräldrar och redan vid en tidig ålder, uppskattar även mindre barn att utföra sysslor och bestyr i hemmet.  

Ett leksakskök eller barnkök som det även kallas kommer därför att uppmuntra ditt barn till lek och håller ditt barn väldigt kreativ. En annan stor fördel är att du redan i tidig ålder kan lära ditt barn hur man beter sig i köket, vilket är bevisat kan främja ditt barns kosthållning senare i livet.  

Vad ska man tänka på vid köp av ett leksakskök? 

När du väljer ut vilket leksakskök du ska överraska ditt barn med, är det några saker som du ska tänka lite extra på. Framförallt är det viktigt att köket är tillverkat av robusta material som verkligen håller och som står stadigt på plats.  

Storleken har även stor betydelse, då det är viktigt att den är anpassad för det rum som du planerar att förvara den i. Slutligen är säkerheten A och O, vilket innebär att köket måste vara anpassat för ditt barns ålder. Då de allra flesta modeller har avtagbara delar som är något mindre, bör köket inte användas av barn som är under tre år.  

Vad bör man komplettera ett leksakskök med? 

När du köper ett leksakskök medföljer vanligtvis inte särskilt många tillbehör. Men fördelen är att du själv kan anpassa köket för att passa just ditt barn. Köp gärna till förkläde, grytor och konstgjord mat som gör att leken kan bli ännu mer kreativ.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

När vi skapade denna topplista, baserades våra val och recensioner på framförallt två punkter. Detta var stabilitet och design.  

För att ett leksakskök ska vara inbjudande och inspirerande att leka i, är det viktigt att den har en realistisk konstruktion som gör den till en kreativ leksak för ditt barn att använda. Stabiliteten har avgörande betydelse. Då barn inte alltid är särskilt uppmärksammade under lekens gång, är det viktigt att konstruktionen och leksakskökets delar inte  är ömtåliga.  

Uppmuntra ditt barn till mer kreativa lekstunder med ett passande leksakskök. Du kan själv välja en design som faller dig i smaken och som passar hushållets övriga inredning. Kika på vår topplista för att hitta din favorit!  

Länkar och referenser

Alla leksakskök hos Jollyroom, Lekia

Demovideo Kidkraft Modern Country köket

Recent Posts