Bästa joggingvagnen 2021 – hjälper dig att hålla dig i form!


Bästa joggingvagnen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa joggingvagnen 2021 – Med hjälp av en joggingvagn ägna dig åt din utomhusträning, även som nybliven förälder. Med vagnens nätta vikt och greppvänliga handtag, kan du springa tillsammans med ditt barn i vagnen och på så vis kombinera både nytta med nöje. Ditt barn kommer ut och får frisk luft, samtidigt som du håller konditionen på en balanserad nivå.

En anpassad vagn som har utrustats med skräddarsydda funktioner, kommer definitivt även att göra vardagen lättare. Därför Vi har skapat en topplista med de modeller som vi tycker utmärker sig lite extra, samt har även valt att inkludera de allra bästa modellerna i flera olika prisklasser. Kika då framförallt på joggingvagnen Urban Jungle, från Mountain Buggy som vi har utsett till den bästa joggingvagnen 2021!

Topp 4 joggingvagnar bäst i test 2021

1. Vår vinnare! Mountain Buggy Urban Jungle

 • Kan användas i terräng
 • Stabila hjul
 • Vattenresistent tyg
 • Mycket hög komfort

Med denna vinnande modell Urban Jungle, från varumärket Mountain Buggy kan du springa eller promenera med vagnen på ett mycket smidigt sätt. Vagnen är konstruerad med en god viktfördelning och hög komfort för både dig och ditt barn. Den har även mycket har stabila hjul som gör att den rullar bra på samtliga underlag.

Denna modell är särskilt anpassad för dig som gillar att göra avstickare på lite snåriga skogsstigar och den robusta konstruktionen minskar vibrationer och gör att ditt barn kan se naturen från sin rätta sida. Ett mycket bra val för dig som tycker om att variera din träning och letar efter en mycket effektiv modell som är enkel att manövrera.

2. Thule Urban Glide 2 – Perfekt för promenader och löprundor!

 • Elegant design
 • God komfort
 • Viktkapacitet: 22 kilo
 • God viktfördelning

Den eleganta och väldesignade joggingvagnen Urban Glide 2, från Thule är ett bra val för dig som vill kunna ta med ditt barn på promenaden eller löprundan. Den har en maximal kapacitet på 22 kilo och är konstruerad med en mycket god komfort och viktfördelning.

Denna vagn är mycket nätt och enkel att manövrera. Perfekt för längre turer, där du inte spendera för mycket energi för att hålla vagnen i balans och ditt barn bekväm. I Urban Glide 2, sitter ditt barn skönt och säkert tillrätta.

3. Thule Urban Double Glide 2 – Plats för två barn!

 • Sportbarnvagn
 • Lätt konstruktion
 • Större bakhjul för bättre balans
 • Viktkapacitet: 44 kilo

Har du tvillingar eller fler barn som behöver hänga med på löprundan? Då kommer Urban Glide 2 Double att vara ett perfekt alternativ. Den har en lätt konstruktion och är en sportbarnvagn, som passar perfekt för både promenader och löpning.

För att ge vagnen rätt kapacitet och en god stabilitet, har den försetts med större bakhjul. De rullar optimalt på samtliga underlag och vagnen är trots sin lite större konstruktion, mycket enkel att manövrera. För att hålla ditt barn i gott mod, har vagnen en utmärkt komfort och ger även en bättre synlighet.

4. Bumbleride Speed  – Kan användas i regnväder!

 • Vattenavstötande tyg
 • Lufthjul för god komfort
 • Stabil men nätt konstruktion
 • Bekväm

Speed är en joggingvagn från Bumbleride, som är praktisk och mycket mångsidig. Den passar perfekt för löpning och promenader, samt har en design med inkluderade lufthjul för att ge vagnen en god komfort och stötdämpning.

Vagnen är tillverkad med robusta tyger som har en god hållbarhet. Inkluderad sufflett skyddar ditt barn från vind, sol och regn. Detta är perfekt om ni skulle överraskas av dåligt väder under träningspasset. Med Speed kommer ingenting längre att stå i vägen för din träning.

Tre vanliga frågor om joggingvagnar:

Varför bör man investera i en joggingvagn?

En joggingvagn är,  till skillnad från en klassisk barnvagn, enklare att manövrerar och passar därför perfekt när du tränar. Vagnen har dessutom en lättare vikt och hjul som är särskilt anpassade för lite tuffare miljöer och underlag.

Kan en joggingvagn användas när man inte tränar?

En joggingvagn är nättare och passar utmärkt att använda när du ska gå till affären eller uträtta ärenden. Den är dock inte menad att användas för tupplurar, vilket är värt att ha i åtanke. Det är även viktigt att vagnen har rätt kapacitet för att passa ditt barn.

Vilka funktioner underlättar under löpningen?

Det allra viktigaste är att vagnen är anpassad efter dig och ditt barn, samt att den är enkel att manövrera, har stadiga hjul som kan användas på flera olika underlag, greppvänliga handtag och såklart även att vagnen är tillverkad av tåliga och robusta material, som tål att användas i olika väder.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

För att kunna göra ett bra val och välja rätt joggingvagn, bör du ha dess material, kapacitet och konstruktion särskilt i åtanke. Den ska vara tillräckligt stor för att rymma ditt barn och även vara lätt och smidig att manövrera när du springer eller promenader. Vi har därför haft dessa funktioner och egenskaper särskilt i åtanke, för att topplistan ska innehålla det bästa marknaden har att erbjuda.

En joggingvagn är ett perfekt inköp för dig som gillar att vara aktiv och spendera längre timmar utomhus. Med denna nätta vagn kan du fokusera på träning, samtidigt som du inte behöver leta barnvagn för att kunna ge dig ut på dina efterlängtande löprundor.

Gör ett personligt val och du kan springa och promenera med ditt barn. Förutom att kan träna, får ditt barn även en underhållande och intressant utblick över terrängen och får rejält med friskluft. Ett perfekt sätt att kombinera nytta med nöje!

Länkar och referenser

Alla joggingvagnar hos Babyland, BabyV

Instruktionsvideo om Mountain Buggy Urban Jungle

Recent Posts