Bästa foglossningsbältet 2023 – Hitta ett gravidbälte som fungerar för dig!


Bästa foglossningsbältet
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom.se, Babyv.se mfl

Bästa foglossningsbältet 2023 – Graviditeten är en underbar period för vissa, men för många kan det också vara en väldigt jobbig period. Längtan och förväntan varvas med en stor kroppslig förändring som kan ge smärta och utmaningar. Ryggont och foglossning är bara några av många problem som kan uppstå under graviditeten. Som tur är finns det bra hjälpmedel och produkter som minskar smärtan. Foglossningsbälten är specialtillverkade stödbälten som är särskilt avsedda för gravida med smärtsam foglossning. För att hjälpa dig att hitta det bästa foglossningsbältet har vi testat några av de populäraste produkterna som finns tillgängliga på den svenska marknaden och utsett tre modeller som vi gillar extra mycket. Längre ned hittar du även svar på vanliga frågor om denna produkt.

Belly Bandit Original NudeTestvinnareBelly Bandit Original Nude
Medela GraviditetsgördelUppstickareMedela Graviditetsgördel
Carriwell Justerbart över-magen-stödbälteBudgetvaletCarriwell Justerbart över-magen-stödbälte

Topp 3 gravidbälten bäst i test

Det finns ett stort utbud av olika bälten som kan minska smärtan i samband med foglossning. Det kan vara svårt att veta hur de olika modellerna och märkena skiljer sig åt. Därför har vi granskat och provat oss igenom ett stort antal foglossningsbälten som finns tillgängliga hos svenska återförsäljare. Vi har valt ut och recenserat tre favoriter i tre olika prisklasser; premium, mellan och budget. Dessutom inkluderade vi även en värdig utmanare i testet. Här kan du läsa mer om vinnarna.

1. Premium: Belly Bandit Original Nude

Det här foglossningsbältet från Belly Bandit är en storfavorit hos många kunder. För några hundralappar kan gravida kvinnor få sådan otroligt mycket bättre livskvalitet. Den mjuka gördeln ger ett bekvämt stöd åt tyggen, magen och bäckenbenet. Med en smidig kardborreknäppning kan du själv justera bältet så att det sittet bekvämt.

En stor fördel med detta bälte är att det kan användas både under graviditetens första månader och efter graviditeten. Under graviditeten ger den ett skönt stöd och avlastning. Efter graviditeten stödjer den magen och midjepartiet vilket gör det lättare för kroppen att återhämta sig. Det ger ett bekvämt stöd och kan användas i samband med träning. Produkter fungerar även för kvinnor som genomgått kejsarsnitt.

Ytterligare en fördel med denna produkt är att den finns i flera olika storlekar, från XS-XL. Materialet formar sig efter kroppen vilket ger en behaglig passform, Produkten är designad och utformad av mammor för mammor. Grundarna till Belly Bandit är kvinnor som saknade just den här produkten under deras graviditet. Bältet är idag en klassiker som har hjälpt tusentals kvinnor att överkomma smärtor under och efter graviditeten.

Fördelar:

 • Går att använda under och efter graviditeten
 • Flera olika storlekar
 • Mycket skön passform med bra stöd

Nackdelar:

 • Kräver mer av din budget

2. Mellan: Carriwell Stödbälte

Det här smidiga foglossningsbältet från Carriwell är en annan storsäljare som levererar vad det lovar. Det smala bältet ger magen ett försiktigt lyft vilket minskar trycket på bäckenet och ger den nedre delen av ryggen avlastning. Det är särskilt utvecklat för kvinnor med foglossningsbesvär och ryggont under graviditeten. Denna modell är en förbättrad och uppdaterad version som lanserades 2019.

Bältet säljs i flera storlekar och går enkelt att justera för att uppnå den perfekta passformen. Det är mycket smidigt att sätta på runt magen och ger en behaglig känsla. Bältet är mycket mjukt och elastiskt och du kommer knappt märka att du har på dig det. Det är tillverkat i en materialmix med 60% polyester, 20% polyamid och 20% gummi. De diskreta kardborrebanden i sidorna gör att du enkelt kan justera bältet utan att behöva ta av dig det under dagen.

Det här foglossningsbältet passar dig som vill ha ett diskret bälte med maximal effekt. Det överkomliga priset gör det till en solklar vinnare i testets mellankategori.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Diskret design
 • Bra stöd

Nackdelar:

 • Vissa personer föredrar bredare bälten

3. Budget: Medela Graviditetsgördel

Denna stretchiga gördel från Medela är testets vinnare i budget kategorin. För ett mycket billigt pris får du ett skönt stöd vid foglossning och ryggproblem i samband med graviditeten. Den diskreta designen gör att du kan bära detta stöd under dina vanliga kläder utan att det syns. Den tillverkas i svart och vitt vilket gör att du kan välja den färg som passar dig bäst. Många väljer att använda detta bälte för att täcka eller förlänga andra klädesplagg som blivit för korta när magen växt.

Denna maggördel är tillverkad av 91% polyamid och 9% elastan. Det härliga materialet sitter mycket skönt på kroppen och formar sig efter din mage. Du kan enkelt röra dig utan att bältet skaver eller byter position. En stor fördel är att detta bälte inte har några sömmar som skaver.

Denna produkt ger särskild avlastning till områden som drabbas under graviditeten, exempelvis ländryggen och nedre delen av magen. Till skillnad mot de andra produkterna i detta test ger Medela Graviditetsgördel något mindre stöd och den går inte heller att juster. Däremot är det en mycket prisvärd och bekväm produkt med flera användningsområden.

Fördelar:

 • Mycket prisvärd
 • Sömlös
 • Finns i två färger

Nackdelar:

 • Något sämre stöd än de andra modellerna
 • Går inte att justera

Utmanare: Carriwell Justerbart över-magen-stödbälte

Varumärket Carriwell har många riktigt bra foglossningsbälten och annan typ av support vid graviditet. Det här foglossningsbältet var så pass bra att vi valde att inkludera det som en utmanare i detta bäst i test i premiumkategorin. Det ger ett stadigt stöd som omedelbart avlastar ryggen. Detta bälte passar framför allt gravida med länd- och ryggont samt de som vill ha ett rejält stöd vid foglossningsbesvär.

Den snygga och praktiska designen gör att detta graviditetsbälte ger ett justerbart mottryck. Det mjuka och breda bältet ger en mycket skön passform som försiktet lyfter magen uppåt. När magen lyfts lindras trycket nedåt och du kommer omedelbart att känna en viss smärtlindring. Bältet är tillverkat i elastiskt microfiber som ger en skön känsla mot huden. Materialmixen är 75% nylon, 25% spandex för ryggdelen och 100% polyester för stretchdelen.

Ett stort plus är att du enkelt kan justera bältet i takt med att magen växer. Det gör att du kan använda det redan tidigt i graviditeten. Designen är dessutom mycket diskret och kan användas under vanliga kläder utan att den syns.

Fördelar:

 • Snygg design
 • Omedelbar smärtlindring
 • Justerbar design

Nackdelar:

 • Relativt dyr

Vanliga frågor om foglossningsbälten

Många kvinnor upplever ryggont och smärta i samband med graviditeten. Foglossning kan vara mycket smärtsamt och jobbigt. Så fort du börjar känna av foglossning kan det det vara en god idé att införskaffa dig ett foglossningsbälte. Det finns vissa saker och tänka på när du ska köpa denna produkt och därför har vi sammanställt de vanligaste frågorna och svaren om foglossningsbälten.

1. Vad är ett foglossningsbälte?

Ett foglossningsbälte är ett stödbälte som minskar smärtan under och efter graviditeten. Bältet ger ett skönt stöd för ryggen och bäckenbenet. Foglossning uppstår när lederna i kroppen blir mjukar under graviditeten. När lederna blir mjukare kan det leda till smärta samt nedsatt rörlighet. Symptomen för foglossning kan se olika ut från person till person. Vissa upplever en molande smärta och andra andra upplever att benen låser sig. Många upplever att det är svårt att böja sig och röra sig. Ett foglossningsbälte ger ett skönt stöd som minskar smärtan genom att avlasta ryggen och bäckenbenet. Bältet trollar oftast inte bort foglossningsproblem helt och hållet, men brukar ge en skön lindring.

2. När bör ett foglossningsbälte användas?

Ett foglossningsbälte kan vara bra att införskaffa så fort du känner symtom på foglossning. De flesta upplever besvär med foglossnings under de sista månaderna när magen är tung. Ett foglossningsbälte kan även användas efter förlossningen när ryggen och magen behöver extra stöd. Vissa mer avancerade och dyrare bälten kan även hjälpa kroppen att återhämta sig snabbare efter en graviditet. Även gravida kvinnor som inte har foglossning kan ha nytta av ett stödbälte för att belasta ryggen och bäckenbenet.

3. Hur används ett foglossningsbälte?

Att foglossningsbälte spänns fast runt midjan för att ge stöd. Det går ofta att justera med hjälp av ett kardborreband. Det finns olika utseenden där vissa är smala och andra täcker hela magen, men principiellt fungerar de alla på samma sätt. De flesta är mycket diskreta vilket gör att du enkelt kan använda bältet under dina vanliga kläder utan att det syns.

4. Hur tvättar man ett foglossningsbälte?

Tvättråden för en foglossningsbältet beror på vilket material den är tillverkad av. Vissa kan tvättas i tvättmaskin medan andra måste tvättas för hand. Läs alltid skötselråden för det bälte som du köper.

Summering

I detta bäst i test har vi testat foglossningsbälten och utsett vinnare i tre prisklasser. Vinnare i premiumklassen är storfavoriten Belly Bandit Original Nude. Det är ett något dyrare bälte än de andra produkterna i testet, men den går å andra sidan att använda både under och efter graviditeten. Det är en klassisk produkt som hjälpt många gravida kvinnor med deras foglossningsbesvär och ryggproblem. Vinnaren i mellankategorin är Carriwell Stödbälte som är ett diskret stödbälte som lyfter magen och avlastar nedre delen av ryggen. I budgetkategorin utsåg vi Medela Graviditetsgördel till vinnare. Denna prisvärda produkt ger ett skönt och mjukt stöd samt en viss avlastning för ryggen. Det finns många riktigt bra foglossningsbälten på den svenska marknaden och vi kunde inte motstå att inkludera ytterligare en produkt i detta bäst i test. Vi utsåg Carriwell Justerbart över-magen-stödbälte till tests utmanare. Denna snygga och praktiska design ger en omedelbar avlastning till ryggen och lindrar foglossningsbesvär. Denna utmanare är riktigt bra och klassas som en premiumprodukt.

I detta test valde vi att inkludera gravidbälten i olika prisklasser och modeller för att alla ska kunna hitta ett bälte som passar deras budget och preferenser. Vi hoppas att du haft nytta av recensionerna och informationen i detta bäst i test. Förhoppningsvis hjälper det dig att bli av med ditt ryggont och dina foglossningsbesvär!

Referenser

Återförsäljare:

BabyV
Jollyroom

Recent Posts