Bästa flaskvärmaren 2023 – värm vällingen och maten enkelt med dessa flaskvärmare!


Bästa flaskvärmaren
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Bästa flaskvärmaren – Alla småbarnsföräldrar vet vikten av att få en perfekt temperatur på barnmaten, som varken får vara för varm eller för kall. Att lyckas få till rumstempererad välling, ersättning, mjölk eller mat mitt i natten på egen hand kan däremot vara en svår uppgift. Där kan en flaskvärmare göra jobbet åt dig. Flaskvärmare både förenklar matningen av din bebis avsevärt och sparar dig tid då flaskan får en jämn uppvärmning utan varma delar. 

Thermobaby flaskvärmareTestvinnareThermobaby flaskvärmare
BabyDan Chicco FlaskvärmareUppstickareBabyDan Chicco Flaskvärmare
Tommee Tippee Elektrisk FlaskvärmareBudgetvaletTommee Tippee Elektrisk Flaskvärmare
Topcom Flaskvärmare KF-4301BudgetvaletTopcom Flaskvärmare KF-4301

I denna artikel tar vi upp några av våra absoluta toppval av flaskvärmare med olika utseenden, storlekar och funktioner. Vi är säkra på att du kommer hitta någon modell som passar dig i smaken i jakten på den bästa flaskvärmaren!

Topp 4 flaskvärmare som är bäst i test 2023!

1. Thermobaby flaskvärmare – Biladapter för uppvärmning i bilen

Det franska märket Thermobaby är en mycket populär tillverkare av flaskvärmare och deras värmare med biladapter är inget undantag!

Thermobaby flaskvärmare är en rosa/vit flaskvärmare som får mjölken att nå rätt temperatur snabbt och enkelt. Vad som skiljer Thermobaby från många andra flaskvärmare är att den passar till de flesta nappflaskor, även till flaskor med vid hals. Majoriteten av flaskvärmarna på marknaden fungerar endast ihop med en viss typ av nappflaska, men här ligger Thermobaby i framkant.  

Värmaren är utrustad med en indikationslampa som visar när flaskan är klar. Den har även ett smidigt vred där du kan ändra temperaturen på barnmaten eller mjölken efter behov. Alla barnföräldrar vet att flexibilitet är någonting som uppskattas och detta har Thermobaby verkligen tänkt på. Deras flaskvärmare kommer med en biladapter så du till och med kan värma mjölken i bilen.

Thermobaby flaskvärmare har ett mått på 15,5 x 15,5 x 16 centimeter och är därför även mycket behändig att ha med i väskan vid behov!

2. BabyDan Chicco Flaskvärmare – Perfekt för resan

Denna flaskvärmare från BabyDan är en praktisk värmare som passar minst lika bra att ha med på resan som den gör att ha stående hemma. Chicco flaskvärmare passar för dina flaskor och till de flesta av de vanligaste barnmatsburkarna.

Värmaren har en enkel och stilren design i vit färg. När du använder värmaren hemma kan du med fördel ställa den i basen som medföljer för att hålla en god stabilitet när den värmer mjölken. Flaskvärmaren signalerar när uppvärmningen av mjölken eller maten är klar genom en ljudsignal och den kan behålla matens temperatur i en timme.

Medföljer gör även en smart adapter som du kan koppla in i cigarettuttaget i bilen, så du kan ha med dig Chicco på resan. Har du mindre nappflaskor eller burkar som du vill värma upp är detta inget problem för Chicco då den har ett integrerat stöd för de mindre modellerna. Superbra är det också att flaskvärmaren stänger av sig själv automatiskt för en ökad säkerhet.

3. Tommee Tippee Elektrisk Flaskvärmare – Bäst design

Tommee Tipee är kända för sina kvalitativa och hållbara nappflaskor och nu har de även en flaskvärmare som passar dem! Tommee Tippee Elektrisk Nappflaskvärmare värmer både mat och mjölk på ett snabbt och säkert sätt. På värmaren har du en indikator där du kan välja och justera temperaturen efter dina behov och ser tydligt när maten är uppvärmd.

Tommee Tippee nappflaskvärmare gör det möjligt för dig att värma upp bröstmjölk eller välling på ett sätt som gör att alla näringsämnen i mjölken bevaras. Med mikrovågsugn kan mjölken både brännas vid och tappa alla viktiga näringsämnen för din bebis, men detta behöver du inte oroa dig för med Tommee Tippee.

Du värmer mjölken genom att placera flaskan i värmaren och justera temperaturen. Tiden för din uppvärmning beror på starttemperaturen av vätskan och vad det är som ska värmas upp. För en rumstempererad 150 milliliters portion mjölk tar det cirka 4 minuter för Tommee Tippee att värma upp flaskan. Tommee Tippee nappflaskvärmare är dock endast avsedd för deras Wideneck flaskor.

4. Topcom Flaskvärmare KF-4301  – Bästa budgetvalet

För den som inte vill lägga ner alltför mycket på en flaskvärmare har Topcom tagit fram en flaskvärmare som passar de flesta plånböcker. Denna Vit/lila flaskvärmare är en 3-i-1 värmare som förutom själva flaskvärmaren även består av en juicemaskin, en juicemugg och ett vattenmått.

Vad vi gillar lite extra med denna flaskvärmare är att den steriliserar nappflaskan innan användning, som gör det säkert för ditt barn att dricka. Den inbyggda termostaten håller nappflaskan varm och vill du värma upp en lite större flaska på 200 milliliter ligger uppvärmningstiden på cirka 20 minuter. 

Med inställningsknappen kan du justera önskad temperatur och med en ljusindikator ser du när flaskan är klar. Denna flaskvärmare är inte den absolut snabbaste på marknaden, men för sitt pris är den definitivt en god kandidat som värmer upp mjölken till önskad temperatur.

Vad är en flaskvärmare?

En flaskvärmare är ett starkt rekommenderat alternativ för alla småbarnsföräldrar att värma upp mjölk eller barnmat snabbt och enkelt till en perfekt rumstemperatur. För matning under natten glänser flaskvärmaren lite extra. Dels för att du slipper slösa tid på att gå upp och värma upp mjölken gång på gång, men även för att du med en flaskvärmare får till en jämn temperatur. Då slipper du oroa dig för att ditt barn ska bränna sig på maten.

Med många olika modeller och funktioner på marknaden är det möjligt att hitta en flaskvärmare som både är effektiv och flexibel att ha med sig om du inte är hemma.

Tre vanliga frågor om flaskvärmare

✅ Vad kan en flaskvärmare värma upp?

Många har missuppfattningen om att en flaskvärmare endast kan värma upp nappflaskor med vätska i, och att de därför endast är fördelaktiga för nyfödda. En flaskvärmare kan dock värma upp barnmatsburkar minst lika bra som den värmer upp välling, ersättning och annan vätska.

✅ Varför bör man inte värma upp barnmat och mjölk i mikrovågsugn?

Det är inte rekommenderat att värma upp barnmat och vätska till din bebis i mikrovågsugn eftersom det kan skapa ojämna ytor där en del av maten fortfarande kan vara kall, medan en annan del kan bli riktigt varm och ditt barn kan bränna sig.

✅ Hur snabb är en flaskvärmare?

Flaskvärmarens hastighet är en viktig aspekt, då en gråtande bebis mitt i natten är något de flesta vill undvika. Alla flaskvärmare har inte samma hasighet så det är en god idé att du tittar lite extra på just hur snabbt din modell kan värma upp mjölken. En del flaskvärmare kan värma upp vätska på endast 90 sekunder, medan andra tar flera minuter på sig.

Så här fungerar det att värma i en av våra rekommenderade flaskvärmare!

Tack för att du tog dig tid att läsa mitt test! Hoppas det hjälper dig att hitta den bästa flaskvärmaren för dina behov! Lycka till!

Återförsäljare av ovanstående flaskvärmare:
Baby shop
Jollyroom
Babyland

Recent Posts