Bästa eltandborsten för barn 2023 – Glänsande rena tänder på barnen!


Bästa eltandborsten för barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa eltandborsten för barn 2023 – Det är alltid en fördel om du lär ditt barn tidigt hur de ska ta hand om sina tänder för att de ska hålla sig friska och starka. Med en eltandborste för barn, kan du motivera ditt barn till en god munhygien. Och det bästa av allt? Eltandborstar finns framtagna i en mängd storlekar för att passa olika stora barn!

Oral-B Vitality Kids FrozenTestvinnareOral-B Vitality Kids Frozen
Oral-B JuniorUppstickareOral-B Junior
Philips Sonicare HX6322/04BudgetvaletPhilips Sonicare HX6322/04
Playbrush Smart Sonic IntelligentHigh-tech valetPlaybrush Smart Sonic Intelligent

Vi har listat några eltandborstar för barn som vi tycker du ska kika lite extra på, med motiv som gör ditt barn mer intresserad av tandborstningen!

Topp 4 eltandborste för barn bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Oral-B Vitality Kids Frozen

 •  Timer för borsttid
 •  Fin och rolig design
 •  Från år 3
 •  Rengör tänderna varsamt

Den vinnande modellen Vitality Kid Frozen är en tandborste som verkligen kommer att motivera ditt barn till en god och noggrann tandborstning. Utöver detta har den designats med ett borsthuvud som rengör tänderna på ett väldigt skonsamt sätt, vilket är den huvudsakliga anledningen till modellens placering på topplistan.

En annan fördel med denna tandborste från Oral-B är att den dessutom finns i flera olika motiv. Så om ditt barn gillar någon annan animerad figur än de omåttligt populära Frozen karaktärerna, så kan du göra ett mer skräddarsytt val.

Inbyggd timer visar även hur länge ditt barn ska borsta, vilket gör att ditt barn kan lära sig tidigt om hur man håller en god munhygien.

2. Oral-B Junior – Passar barn från 6 års ålder!

 •  Finns i flera olika färger
 •  Enkel att använda
 •  Från år 6
 •  Greppvänlig

Med denna tandborste från Oral-B, kan du lära ditt barn om goda borstvanor tidigt. Den har en praktisk design och går att inhandla i flera olika nyanser för att passa ditt barn. Tandborstens borsthuvud och konstruktion är anpassad för barn från 6 år.

Junior har ett mindre borsthuvud för att komma åt överallt och en praktisk inbyggd timer visar hur länge ditt barn ska borsta vid varje tillfälle. Den är mycket enkel att hålla om och få ett stadigt grepp om, en stor fördel för de lite yngre barnen som precis lärt sig att borsta tänderna själva.

Med Junior kan eltandborsten göra jobbet och resultatet blir starka och friska tänder. Gör tandborstningen mer underhållande och introducera Junior för dina barn!

3. Philips Sonicare HX6322/04 – Fin design!

 •  Ger en perfekt tandborstteknik
 •  Kompatibel med app
 •  Håller koll på borsttiden
 •  Gullig design

Philips har designat denna roliga eltandborste för barn, som är kompatibel med varumärkets underhållande app.

Till skillnad från en manuell tandborste är denna eltandborste Sonicare HX6322/04 garanterad att göra tandborstningen mer underhållande, där ditt barn enkel kan följa sina framsteg i den specialdesignade appen.

Med hjälp av bluetooth kopplas tandborsten samman med mobilen och ditt barn kan där tilldelas belöningar när tandborstningen har genomförts. När ditt barn själv kan se vilka fina framsteg hen gör och dessutom belönas för det kan vi garantera att tandborstningen blir till ett moment helt utan hinder!

4. Playbrush Smart Sonic Intelligent – Gör tandborstningen rolig!

 •  Underhållande och motiverande borstning
 •  Innovativ design
 •  Framtagen tillsammans med tandläkare
 •  Rekommenderad borstningstid

Med Smart Sonic Intelligent kan du kombinera lek och lärande. Eltandborsten från Playbrush kopplas samman med en interaktiv app, som gör att tandborstningen blir en uppskattad del på dagen. Denna eltandborste är framtagen tillsammans med tandläkare, vilket gör att du kan lita på dess effektivitet.

Ditt barn kan även lära sig hur en bra tandborstning ska se ut, då tandborsten visar och påpekar hastighet, tempo och längd på borstningen. Allt detta kan även du som förälder granska i efterhand.

Om du letar efter en rolig tandborste med en söt design, så rekommenderar vi att du kikar vidare på denna framtagna eltandborste för barn från Playbrush.

Tre vanliga frågor om eltandborstar för barn:

Hur länge ska man borsta?

Det rekommenderas att man borstar tänderna i cirka två minuter vid varje tillfälle, samt att man säkerställer att varje tand får lite extra kärlek av eltandborsten. För att du ska kunna säkerställa att ditt barn borstar tänderna noggrant, bör du kika på en tandborste med en inbyggd timerfunktion.

Vad ska man tänka på vid köp av eltandborste?

Du bör kika på tandborstens konstruktion och borsthuvud, då det är dessa två punkter som visar hur bra tandborsten är. Det är viktigt att det mindre borsthuvudet kommer åt överallt i munnen för rena tänder. För just barntandborstar har designen även stor betydelse, så gör ett personligt val som passar ditt barn.

Från vilken ålder kan man börja använda en eltandborste?

Tandläkare och kända varumärken rekommenderar att eltandborstar börjar användas vid 3 års ålder. Innan detta ska en mindre manuell tandborste användas. En eltandborste är ett bra val av tandborste att introduceras så tidigt som möjligt för en god munhygien.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

När vi valde ut vilka modeller vi skulle inkludera var det framförallt två saker som vi tog i beaktning. Att tandborsten ska ha ett anpassat borsthuvud som gör att den är anpassad för små munnar, samt att den har en design eller funktioner som gör borstningen roligare.

Det kan vara svårt att motivera ditt barn till en god munhygien, men tack vare anpassade eltandborstar för barn kan du göra denna tråkiga och vardagliga syssla, till en höjdpunkt. En fördel är även om tandborsten är kompatibel med en app, där ditt barn kan belönas eller uppmuntras för sina framsteg.  

På vår topplista hittar du de eltandborstar som vi tycker du ska kika lite extra på. De lär ditt barn tidigt hur de ska ta hand om tänderna för att de ska hålla sig friska och starka!

Länkar och referenser:
Eltandborstar hos Meds

Recent Posts