Bästa dockvagnen 2023 – dockvagnar för ditt barns fantasifulla lekar!


Bästa dockvagnen

Bästa dockvagnen 2023 – En dockvagn är en älskad leksak av de flesta barn under uppväxten. Det är en leksak som uppmuntrar barn till att leka både ensamma, men även med andra barn och för många barn är det en stor favorit att leka familj. En dockvagn kan även vara bra för mindre barn då den kan ge barnet stöd när de försöker att lära sig att gå.

Sebra Dockvagn i trä TestvinnareSebra Dockvagn i trä
Brio Dockvagn Spin UppstickareBrio Dockvagn Spin
Bayer Chic 2000 dockvagn Joggingbuggy BudgetvaletBayer Chic 2000 dockvagn Joggingbuggy

Dockvagnar kan användas av barn i alla åldrar, och idag finns det många olika modeller att välja mellan. Det är inte alltid enkelt att veta vilken modell som är bäst då det finns ett stort urval av dockvagnar av olika material och storlekar. För att göra det enklare för dig att köpa en dockvagn har vi satt ihop en topplista med de bästa dockvagnarna 2023!

Topp 3 dockvagnar bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Sebra Dockvagn i trä – Perfekt för mindre barn!

 • Enkel att rulla med gummihjul
 • Modern design
 • Handgjord
 • Hållbar dockvagn
 • Kan användas som lära gå vagn

Är du ute efter en dockvagn som har kombinerat moderna funktioner med en mer klassisk design är Sebra dockvagn i trä ett perfekt val. En stor fördel med denna barnvagn är att den är en din detalj i barnrummet med den snygga designen. Den är anpassad för barn som är från ett år och uppåt och dockvagnen är handgjord i naturträ.

Dockvagnen är enkel att rulla fram, då den kommer med gummihjul som dessutom är tystlåtna. Den är stabil och säker att köra för mindre barn då den väger cirka 6 kilo. Med sin stabila konstruktion är det även en bra lära-gåvagn för de minsta. Sebra dockvagn i trä är dessutom målad med giftfri färg. Det är därför en dockvagn som kan hålla i flera generationer om den blir omhändertagen på ett korrekt sätt.

2. Brio Dockvagn Spin – En riktig lyxdockvagn!

 • Reglerbara handtag
 • Enkel att sköta
 • Modern dockvagn
 • Hög kvalitet

Brio Dockvagn Spin är en dockvagn för barn från 3 år och uppåt. Det är en tålig dockvagn med en robust stålkonstruktion. Designen påminner om en modernare barnvagn än de klassiska och du kan fälla ihop den så att den går att transportera. Du kan reglera handtagen och den har en justerbar sufflett. Den kommer med en löstagbar chassit, vilket gör det enkelt att hålla den ren.

Denna dockvagn är inte enbart snygg, men också smidig. Att köra den är enkelt med smidiga platshjul och framhjul som är svängbara. Det finns även en varukorg under vagnen där massor med leksaker kan följa med på promenaden.

3. Bayer Chic 2000 dockvagn Joggingbuggy – Höjdjusterbart tryckhandtag!

 • Kommer i olika färger
 • Snygg design
 • Robusta hjul
 • Stabil

Barn växer, och därför kan de snabbt växa ifrån sina leksaker. Men med Bayer Chick 2000 dockvagn Joggingbuggy kommer detta inte att vara ett problem. Den kommer med ett tryckhandtag som går att justera höjden på. Höjden kan ställas in från 49 till 78 centimeter och dockvagnen är passande från 3 års ålder upp till 7 års ålder.

Dockvagnen har en stabil ram och kommer också med robusta hjul som gör det enkelt att köra utomhus. Det finns även ett bagageutrymme och ett säkerhetsbälte för dockan och du kan även fälla ner huvan. Dockvagnen kommer också i olika färger så barnen kan välja sin favorit.

Tre vanliga frågor om dockvagnar:

Hur väljer jag rätt dockvagn?

Det första du måste tänka på är hur gammal ditt barn är och deras längd. Idag finns det många modeller som är anpassade till barn i olika åldrar. Tänk också efter vilket material det är du vill ha på dockvagnen då det idag finns allt från dockvagnar i trä till i plast. Hållbarheten är självklart viktig när det kommer till en dockvagn.

Hur tar jag bäst hand om en dockvagn?

Även om dockvagnar går att ta med utomhus för en promenad är det viktigt att de inte lämnas utomhus. Det är också värt att tvätta av den med jämna mellanrum för att den ska hålla i många år framöver.

Vilken ålder passar en dockvagn för?

Det är rekommenderat att i regel introducera dockvagnar för barn runt två års ålder, men det beror också på vilken slags dockvagn du köper. Något att tänka på är att du alltid borde hålla koll på mindre barn för att undvika skador. Vissa dockvagnar är inte anpassade för mindre barn och kommer med lösa delar som är enkelt för barnen att kunna svälja.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En dockvagn är utan tvekan en fantastisk leksak för barnen. Det får barnet att känna att de har samma ansvar som sina föräldrar. I vår topp 3 lista har vi tagit med tre olika sorters av dockvagnar som alla har en hög kvalitet. Vi har tänkt på att de ska vara enkla att rulla för barnen, att de ska vara passande utomhus och att de är hållbara. Vi har också valt tre dockvagnar i lite olika prisklasser så de passar allas budget.

De dockvagnar vi valt ut kommer garanterat att göra promenaden mycket roligare för barnen, och uppmuntra till lek. Det är endast fantasin som sätter gränser!

Länkar och referenser:

Dockvagnar och docksängar hos Jollyroom, Stor & Liten och Pinkorblue

Videoinstruktioner till Brio Spin dockvagn

Recent Posts