Bästa diskställ för nappflaskor 2023 – För enklare rengöring av nappflaskorna!


Bästa diskställ för nappflaskor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa diskställ för nappflaskor 2023 – Du som nybliven förälder har säkerligen upplevt problem när det är dags att rengöra nappflaskorna. Det är svårt att komma åt överallt, men den allra största utmaningen är att få flaskorna att torka. Om man ställer dem direkt på diskbänken finns det risk för att det bildas bakterier inne i flaskan, eftersom de inte torkar helt invändigt.

NUK Diskställ TestvinnareNUK Diskställ
Carlo Baby Diskställ Cactus UppstickareCarlo Baby Diskställ Cactus
Kidsme Diskställ MultifunktionellKidsme Diskställ

Det är här diskställ för nappflaskor kommer in i bilden och hjälper till att hålla flaskorna mer fräscha och fungerar också utmärkt för nappar. För att göra ditt val enklare har vi letat fram marknadens bästa val och som säljs till ett mer förmånligt pris!

Topp 3 diskställ för nappflaskor bäst i test 2023

1. Vår Vinnare – NUK Diskställ

 • Kan diskas i maskin
 • Fin design
 • Minimal konstruktion
 • Enkel att montera

Här har du ett riktigt fint diskställ för nappar från varumärket NUK. Den har en genomtänkt konstruktion som gör att den tar upp minimalt med plats på diskbänken och en stor fördel är också att samtliga delar kan diskas i maskin.

Med detta diskställ kan du diska och torka flera stycken nappflaskor och nappar samtidigt, och designen på diskstället gör att de kan torkas helt in- och utvändigt. Håll dina nappflaskor fräscha och brukbara längre med detta diskställ från NUK.

2. Carlo Baby Diskställ Cactus – Mycket prisvänlig!

 • Passar även nappar
 • Stilren design
 • Enkel att rengöra
 • Passar de flesta flaskor

Om du letar efter ett minimalistiskt diskställ som är mycket prisvänligt, så bör du kika närmare på Carlo Babys diskställ Cactus. Denna modell rymmer upp till 4 nappflaskor och 8 nappar, samt har en konstruktion som gör den mycket lättplacerad i köket. Dessutom är diskstället anpassat för att kunna användas tillsammans med de flesta nappflaskor på marknaden.

För att du ska kunna hålla dina nappflaskor fräscha längre, är också Cactus mycket enkel att rengöra, både i maskin eller för hand!

3. Kidsme Diskställ – Multifunktionell design!

 • Passar nappar och nappflaskor
 • Enkel att förvara
 • Färg: Blå
 • Kan diskas i maskin

Detta multifunktionella diskställ från Kidsme har designat för att kunna användas för torkning av både nappflaskor, nappar och Food Feeders. Den fina designen i blått gör den också till ett fint inslag på köksbänken och kan enkelt tas isär för att vara enklare att förvara.

Om du letar efter en mer minimalistisk design och har en något lägre budget så kommer detta diskställ att falla dig i smaken.

Tre vanliga frågor om diskställ för nappflaskor:   

Hur stort behöver stället vara?

De flesta har några flaskor och nappar i rotation, så det är alltid en fördel om du kan diska upp till fyra nappflaskor samtidigt och att diskstället också har plats för torkning av några olika nappar och tillbehör. Men här är det allra viktigaste att du tar din vardag och också kök i åtanke. Du vill inte investera i ett onödigt stort diskställ som bara kommer att stå och ta upp plats på diskbänken.

Så ta hellre några extra minuter till att fundera ut vad diskstället du väljer kan användas till och hur stort det är, för att du ska kunna göra ett mer skräddarsytt val.

Vilka fördelar ger ett diskställ för nappflaskor?

Om du redan har diskat nappflaskor vid ett flertal tillfällen så har du säkerligen upplevt problem med att få dem helt torra. Om de inte torkas på rätt sätt kan det leda till två olika oönskade saker. Dels kan bakterier växa inne i flaskan och göra att den luktar illa, men fukt i flaskan kommer också att påverka hur vattentät den är och extra viktigt att ha i åtanke om flaskan har en silikonkant eller liknande.

Med ett diskställ som är särskilt anpassat för nappflaskor kan du diska både nappflaskor och nappar, för att de sedan ska hålla längre och vara mer säkra att använda.

Vad kan man använda ett diskställ för nappflaskor till?

Många modeller på marknaden är designade för att kunna användas både tillsammans med nappflaskor, nappar och även flera andra tillbehör. Men gör ett personligt val och du kan göra en mer smart investering som fyller sin funktion i din vardag bättre.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

När vi skapade denna topplista var det framförallt några saker som vi hade särskilt i åtanke. Vi vet att det är mycket att inhandla när man blir förälder och för att du ska kunna minska dina kostnader så var det viktigt för oss att inkludera kvalitativa modeller som inte är alltför kostsamma. Detta för att det ska underlätta vardagen för samtliga föräldrar.

Dessutom hade vi material i åtanke och har även endast inkluderad diskställ som är enkla att rengöra. Beroende på hur din budget ser ut och hur många nappflaskor du har  rotation kan det vara värt att kika på lite olika val. Underlätta vardagsbestyr med att rengöra nappflaskorna och få dem även att hålla längre med diskställ som är särskilt anpassat för detta ändamål!

Källor och referenser:

https:/ /attvaramamma.se/bebisar/vad-behover-du-veta/rad-for-att-rengora-nappflaskan/

https:/ /www.mambaby.com/se/babytalk/hur-rengor-du-bebisens-flaskor/

Vi har jämfört diskställ för nappflaskor avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

BabyV
Babyland
med flera

Recent Posts