Bästa barngrinden till trappan 2023 – Se till att dina små inte leker i trappan!


Bästa barngrinden till trappan
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Barn har en tendens att komma in överallt och olyckor kan snabbt uppstå, även om du bara vänder blicken åt i några sekunder. En barngrind är en praktisk och nödvändig investering för dig som har trappor i hushållet och vill att hemmet ska vara så säkert som möjligt.

Babydan Guard me säkerhetsgrindTestvinnareBabydan Guard me säkerhetsgrind
Safety 1st AutocloseUppstickareSafety 1st Autoclose
Carena Torshamn Baby GrindBudgetvaletCarena Torshamn Baby Grind

Genom en snabb installation och enkel montering kan du begränsa hur ditt barn rör sig i hemmet, vilket minskar risken för olyckor och fall markant. För att du ska kunna göra ett bra val av barngrind till ditt hem har vi sammansatt en topplista med våra tre favoriter.

Samtliga modeller har en väldigt säker konstruktion och stabila lås som gör att barngrinden sitter på plats även när den utsätts för tryck. Basera ditt val på hur stor bredd du har på trappan och vart den ska användas.

Topp 3 barntrappgrindar bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Babydan Guard me säkerhetsgrind!

För att en barngrind ska vara säker och multifunktionell är det viktigt att den har en stabil konstruktion. Vi har utsett Babydans säkerhetsgrind Guard me, som vår vinnare. Detta då har en väldigt anpassningsbar design, som gör att den kan användas i trappan, men även andra rum och utrymmen. Den är enkel att montera och när den inte används kan den fällas ihop för att spara plats.

Den flexibla grinden Guard me kan monteras på öppningar med en diameter på mellan 64.5-89 centimeter. Efter montering har den en höjd på 72.5 centimeter. Den har dessutom ett lås som är omöjligt för ditt barn att öppna. En vinnande modell som passar alla föräldrar!

2. Safety 1st Autoclose – Enkel att montera!

Barngrinden Autoclose från varumärket Safety 1st har en konstruktion som är mycket enkel att montera och använda. Grinden kan monteras på öppningar, med en diameter på mellan 73-80 centimeter. Med grindens indikator kan du säkerställa att grinden monteras fast på rätt sätt.

En stor fördel med Autoclose är att du enkelt kan vrida handtaget för att öppna grinden. Den går sedan automatiskt i lås igen, vilket gör att du aldrig behöver oroa dig för om grinden är låst eller inte. Minskar fall och olyckor och tar minimalt med plats.

3. Carena Torshamn Baby Grind – Klassisk design i trä!

Torshamn Baby Grind är en klassisk säkerhetsgrind, som med fördel kan installeras i trappan för att stoppa ditt barn från att ramla ner eller klättra upp. Grinden har en design i trä, vilket passar de flesta hem.

En stor fördel med Torshamn Baby Grind från varumärket Carena är att den passar öppningar med en bredd på hela 100 centimeter. Detta gör den extremt multifunktionell. Grinden är både svängbar och fällbar och kan dessutom kapas till önskat mått.

Helt enkelt ett passande val för samtliga hushåll och har en väldigt hemtrevlig konstruktion.

Vem behöver en barngrind?

Alla som har mindre barn och har en trappa i hemmet, bör investera i en barngrind. Monteringen är enkel och när den inte längre behöver användas, kan den snabbt och smidigt tas bort från karmen.

Vilken typ av barngrind du behöver för trappan beror på trappans bredd och hur stort ditt barn är. Materialet ska vara stabilt och grinden ska ha ett funktionellt lås som ditt barn inte kan öppna eller nå.

För att du ska känna dig trygg i hemmet och kunna minimera risken för att olyckor inträffar, är en barngrind en nödvändig investering.

3 vanliga frågor om barngrindar:

Vad finns det för olika typer av barngrindar?

Det som skiljer barngrindar åt är framförallt vilket material de har, samt vilken bredd de är anpassade för. De vanligaste materialen som används är plast eller trä. Säkerställ att den grind du väljer är anpassad för din trappa och välj ett material som passar ditt hem. Trä ger en väldigt ombonad effekt och gör att grinden smälter in mer som en naturlig del av hemmet.

Hur monterar man fast en barngrind?

Vid köp av en barngrind följs det alltid med en praktisk instruktionsmanual som du kan följa till punkt och pricka. För att grinden ska fungera optimalt är det viktigt att den monteras så rakt som möjligt. Det är även viktigt att du skruvar fast barngrinden i karmen eller liknande för att den ska sitta på plats, utan risk för att den öppnar sig om den utsätts för tryck. 

Hur längre ska man använda en barngrind?

Beroende på hur stort ditt barn är och vart du har monterat barngrinden kan användningstiden se lite olika ut. Men för just trappor, rekommenderas det att grinden sitter på plats tills barnet är minst 3 år. Gärna även lite längre om du vill säkerställa att hemmet är optimalt och tryggt.

Hur har vi kommit fram till vår topplista?

Genom stora efterforskningar och jämförelser av marknadens olika val av barngrindar har vi kunnat inkludera våra tre favoriter. Vi har varit noga med att inkludera någonting som passar samtliga hem och att de har anpassade mått som därmed gör att de kan monteras både i trappan eller på dörrkarmar.

Vi baserade topplistan på framförallt tre punkter och dessa var hur grinden stängs, vilket material den är tillverkad av, samt vilken bredd den är anpassad för. Stabilitet, funktion och säkerhet var såklart också andra viktiga punkter som vi hade i åtanke. De utvalda modellerna har en balanserad kombination av samtliga faktorer och ger en utmärkt säkerhet för att olyckor i hemmet ska kunna elimineras.

Vilket val som är bäst för dig beror helt och fullt på hur din boendesituation ser ut, hur bred trappa du har, samt hur stort ditt barn är. Oavsett vilken grind du väljer är det nödvändigt att den kan stå emot tryck och har en låsmekanik som ditt barn inte kan hantera eller öppna.

Gör ditt hem säkert och montera fast en stabil barngrind i samtliga trappor och rum där du vill att ditt barn inte ska kunna ramla ner och slå sig. Säkerhet är A och O för att du ska känna dig trygg i hemmet med din lilla krabat!

Tack för att du läst och vi hoppas du hittar bästa barngrinden till trappan för er!

//Elin

Referenser och andra länkar:

Informationsfilm från BabyDan

https://www.babyland.se/baby-dan-sakerhetsgrind-guard-me

https://www.storochliten.se/safety-1st-autoclose-sakerhetsgrind

Recent Posts