Bästa barnfåtölj 2023 – Perfekt för läsning och surf!


Bästa barnfåtölj

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa barnfåtölj 2023 – Att ha en mysig och bekväm plats är ett måste i hemmet, för både barn och vuxna. Ett väldigt bra alternativ är en barnfåtölj som kan komma till god nytta vid flera tillfällen och som även blir en snygg inredningsdetalj. Barnfåtöljen blir ditt barns egen lilla hörna där hen kan läsa en bok eller leka på surfplattan.

Alice & Fox Björn fåtölj TestvinnareAlice & Fox Björn fåtölj
Alice & Fox Fåtölj Silla UppstickareAlice & Fox Fåtölj Silla
Jollein Soffa beanbag Teddy BudgetvaletJollein Soffa beanbag Teddy

Det finns väldigt många olika typer av barnfåtöljer att välja bland och därför kan det vara svårt att veta vilken du borde köpa. Ett tips är att prata med ditt barn och se vad hen föredrar, så fåtöljen kommer till användning och blir den säkra och mysiga platsen du önskat. Här nedan listar vi våra favoriter!

Topp 3 barnfåtöljer bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Alice & Fox Björn fåtölj

 • Stadig och stabil
 • Mysig design
 • Hållbar
 • Slitstarkt material

Vinnaren på vår topplista är den hållbara och mysiga barnfåtöljen Alice & Fox Björn fåtölj. Denna vita fluffdröm kommer ditt barn aldrig vilja kliva ur, och stolen har en söt design med två små öron uppe på ryggstödet. Den vita neutrala färgen passar perfekt i vardagsrummet eller lekrummet och är lika anpassad för både pojkar och flickor. Det är en klassisk fåtöljmodell som är både otroligt stabil och stadig.

Den är gjord utav ett väldigt slitstarkt material, i bomullscanvas och även stoppad med både polyestervadd och polyester. Alice & Foxs Björn fåtölj är ett på så sätt ett väldigt hållbart alternativ som klarar av timmar av lek och stök.

Tack vare den långa hållbarheten kan denna fåtölj gå i generationer, kanske till nästkommande syskon. Fåtöljen är 69 centimeter hög, 66 centimeter bred och klarar av en vikt på 60 kilo.

2. Alice & Fox Fåtölj Silla – Stabila ben!

 • Rekommenderad ålder: 2–5 år
 • Kraftig och slitstark
 • Mjuk och bekväm
 • Tålig bomullscanvas

Alice & Fox Fåtölj Silla är en väldigt fin fåtölj som kommer passa in i hemmet vart du än väljer att ställa den. Just denna modell kommer i en mycket fin grå färg men om ditt barn föredrar rosa över det, så finns det även som alternativ.

Denna fåtölj är en otroligt kraftig och slitstark möbel. Benen är gjorda av trä och är mycket stabila, och fåtöljen är därför svår att få omkull som gör den säker vid lek. Tyget i bomullscanvas tål en hel del slitage och stolen är helt klädd i söta knappar. Silla är en väldigt mjuk och bekväm fåtölj, det tack vare stoppningen som består av polyestervadd. Denna möbel rekommenderas till barn från 2–5 år och har en total sitthöjd på 28 centimeter.

Maxvikten för Silla fåtölj är 50 kilo och tyget fåtöljen är klädd med är ej avtagbart.

3. Jollein Soffa beanbag Teddy – Värmande tyg!

 • 100% polyester
 • Mysig och bekväm
 • Värmande tyg
 • Prisvärd

Jollein Soffa beanbag Teddy är ett mycket prisvärt och bekvämt alternativ av barnfåtölj. Något som är väldigt populärt bland barn är saccosäckar och denna fåtölj har ungefär samma konstruktion som en saccosäck, men med en liten twist. Den är nämligen utrustad med både armstöd och ryggstöd men ger ändå den insjunkande känslan.

Denna fåtölj är otroligt skön och bekväm att sitta i och det är tack vare det mjuka och värmande teddy-tyget. Förutom att vara en skön och mysig fåtölj så blir det även en söt och fin inredningsdetalj, i vardagsrummet framför tv:n eller i lekrummet.

Det fluffiga materialet är gjort utav 100% polyester och fåtöljen kommer i en fin mörkgrå färg. Teddy är 36 centimeter hög och har en bredd på 40 centimeter.

3 vanliga frågor om barnfåtöljer:

Vad är maxvikten hos en barnfåtölj?

Alla modeller har olika max vikt, en del är anpassade för de allra minsta, medan andra modeller även är passande för lite äldre barn. De flesta barnfåtöljer har en maxvikt på cirka 50 kilo. Ett bra alternativ är att kolla med leverantören eller på hemsidan under produktbeskrivningen, där du oftast kan se både rekommenderad ålder och maxvikten som fåtöljen klarar av.

Kommer mitt barn verkligen få användning av en barnfåtölj?

Barn ser ofta föräldrar och syskon sitta i stora soffor och fåtöljer. Att just få sin alldeles egen i en perfekt storlek kan vara mycket speciellt för de allra minsta och de känner att de även har en egen plats i hemmet. Det blir en egen liten myshörna, ditt barn får ett annat alternativ än just sängen att få spendera lite ensam tid i och slappna av eller leka.

En fåtölj är en väldigt smart investering och den kan komma till användning på flera olika sätt. Om ditt barn inte är så förtjust i att sitta och läsa en bok eller kolla en film, kan du bli förvånad över vad fåtöljen kan komma till användning för. Det är en perfekt möbel vid tebjudningar och ett smart redskap för att kunna bygga en perfekt koja eller till att leka någon annan fantasilek.

Hur mycket kostar en barnfåtölj?

Priserna kan variera mycket, du kan hitta allt ifrån varianter för några hundratals kronor till andra modeller som kan kosta flera tusenlappar. Prisvariationerna beror framförallt på vilket märke det är, men även saker som material, tillverkare och design. Det finns oerhört många modeller och material att välja bland, valet är ditt!

Källor:

https://www.letsbuyit.se\barnfatolj

https://barntopplistan.se\basta-barnfatoljen

https://barnlandet.nu\basta-barnfatoljen

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa fotölj för barnen

Babyland
Jollyroom
Prisjakt
Pricerunner

Recent Posts