Bästa badleksakerna 2023 – En mer underhållande badupplevelse!


Bästa badleksakerna

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa badleksakerna 2023 – Att få i dina barn för ett härligt bad kan vara mer än klurigt och för många barn är det inte någon särskilt rolig upplevelse. Anledningen är ofta att ditt barn känner sig rastlösa i badkaret och då är badleksaker är en perfekt investering. Dessa leksaker kan sedan också användas för andra lekar i hemmet eller varför inte ta dem med på sommarens alla strandutflykter?

BadGrodan Grodan 1. BadGrodan Grodan
Tobar Xylofon för badet 2. Tobar Xylofon för badet
Rätt Start Badleksaker Rörliga Djur 3. Rätt Start Badleksaker Rörliga Djur

De allra bästa badleksakerna för ditt barn är dock högst personligt. Så för att ditt barn verkligen ska längta till lekstunderna i badkaret är det viktigt att du gör ett personligt val och att du har ditt barns intressen i åtanke. Vi listar de bästa badleksakerna för detta året, så att du ska få lite inspiration och då göra ett bättre val!

Topp 3 badleksaker bäst i test 2023

1.  Vår favorit! BadGrodan Grodan!

 • Fästs med hjälp av sugproppar
 • Hållbar design
 • Fyllbar behållare
 • Rekommenderad ålder: 3 år

Letar du efter en mysig badleksak som har en trevlig design som inte kostar skjortan? Då bör du kika på BadGrodans Grodan. Denna badleksak har utrustats med en fyllbar behållare, som du sedan kan fylla med duschgel eller skum för ditt barn att leka med. Denna groda kan användas från 3 år och gör definitivt badtimmen till ett roligare inslag i vardagen.

Badleksakens inbyggda bubbelmaskin och ljudspelare gör den trevlig att använda, där leksaken drivs med hjälp av två stycken batterier. Kraftfulla sugproppar säkerställer att leksaken sitter stadigt på plats, utan att ramla ner i badvattnet.

2. Tobar Xylofon för badet – för barn som älskar musik!

 • Rekommenderad ålder: 2 år
 • Mysig design
 • Flyter på vattnet
 • Hållbar konstruktion

Denna Xylofon för badet är väldigt trevlig att använda i barnet och lockar även fram lite kreativitet. Badleksaken flyter på vattnet och är tillverkad av tåliga material som är enkla att rengöra. Med måtten 19 centimeter och greppvänliga trumpinnar, kan ditt barn slå fram lite ljud under badet.

Badleksaken från Tobar rekommenderas från 2 års ålder och är designad i färgsprakande kulörer som gör att leksaken verkligen syns bland bubblorna i vattnet.

3. Rätt Start Badleksaker Rörliga Djur – 6 olika djurmotiv!

 • 6 olika djurmotiv
 • Mycket prisvänliga
 • Material: Plast
 • Tåligt material

Vill du göra badstunden mer underhållande, men samtidigt har nyfikna barn som gärna vill stoppa leksakerna i munnen? Då bör du kika på Badleksakerna Rörliga Djur från varumärket Rätt Start. Dessa små gulliga djur kan introduceras till badet och är tillverkade av tåligt material för att hålla under mängder av tillfällen.

Detta prisvänliga set består av 6 stycken djur. Ett utmärkt inköp för dig som har en snävare budget att hålla dig till.

Tre vanliga frågor om badleksaker:

Hur bör man förvara sina badleksaker?

För att badleksakerna ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att de förvaras på rätt sätt. Bland annat bör uppblåsbara leksaker släppas ut på luft mellan användning och leksakerna bör inte ligga i blöt under en längre stund då detta kommer att påverka badleksakernas livslängd negativt.

Torka av leksakerna och förvara i en låda intill badkaret och montera gärna ner leksaker som du fäster med hjälp av sugpropp eller snören. Materialet och kvaliteten på badleksakerna som du investerar i kommer såklart också att ha stor betydelse. Så vill du se till att de håller längre, så ska leksakerna vara tillverkade av ett tåligt material.

Vilka olika material är bäst att investera i?

Detta beror på hur badleksaken ser ut. Olika badleksaker är utformade på lite olika sätt och beroende på om de är menade att flyta, fästas på väggen eller ligga på botten av badkaret ser materialet olika ut.

Oavsett vilken badleksak du väljer, är det dock viktigt att du säkerställer att materialet inte innehåller några gifter som ditt barn kan råka få i sig. Barn är nyfikna och det är väldigt troligt att de kommer att tugga på leksaken i badet. Materialet ska också vara kraftfullt och robust för att leksaken ska hålla längre.

Finns det några risker med användning av badleksaker?

För att leksaken ska vara säker att använda har materialet stor betydelse, men utöver detta har flera studier också visat att leksaker kan lura på en hel del bakterier. Det är därför viktigt att du rengör leksaken så ofta du kan och torkar av badleksaken mellan användning, för att det inte ska bildas bakterier på ytan.

Hur vi valde produkter till topplistan

Att välja rätt badleksaker kan vara nog så knepigt. Utöver material och hållbarhet är det också viktigt att du har ditt barns intressen i åtanke. Detta för att leksaken ska komma väl till användning och verkligen uppskattas under badstunderna.

För att skapa denna topplista har vi valt att inkludera lite olika typer av badleksaker, vilket ger dig gott med inspiration under köpets gång. Hitta en bra förvaring för badleksakerna och sedan kan du ta fram dem när ditt barn börjar bli lite rastlös i badkaret. Underhållande och motiverar till mer frekventa bad. Det garanterar vi!

Källor och referenser:

https://www.familjeliv.se/forum/thread/48590046-forvara-badleksaker

https://www.yepstr.com/blog/barnpassning/badleksaker-har-ar-barnens-favoriter/

Vi har jämfört badleksaker avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Babyland
Stor&Liten

Recent Posts