Test: Bästa babyskyddet 2023 – låt din minsta vara trygg i bilen!


Bästa babyskyddet

Bästa babyskyddet – Är du ny förälder? Eller kanske är din andra eller tredje småtting på väg, och du har fullt upp med att köpa nytt av allt du behöver innan din bebis kommer? Varenda grej man behöver köpa kanske känns som ett otroligt val – vilken napp ska man ha? Vilken barnvagn? Vilken typ av välling? Vilken typ av babyskydd?

I denna artikel tar jag upp några av mina favoritbabyskydd som jag tycker är allra bäst. Jag kommer visa olika typer och modeller, då jag tycker att varje barn och förälder har olika behov och att det borde finnas något för alla.

Vi vrider på nyckeln i tändningen och kör igång!

Topp 9 babyskydd bäst i test 2023!

Bästa överlag – Cybex Aton M i-Size Babyskydd med SensorSafe®

Bästa babyskyddet - Aton M i-Size Babyskydd med SensorSafe

Cybex är ett populärt märke inom babyvärlden, och med detta snygga och säkra babyskydd förstår man precis varför.

Aton M i-Size är ett babyskydd utan bas som monteras med bilens trepunktsbälte. Den ser till att din lilla sitter tryggt och bekvämt hela bilresan, bland annat med dess sidokrockskydd som skyddar babyns huvud och nacke vid sidokollisioner.

Babyskyddet har också en SensorSafe® klämma som skyddar barnet från att glida ut säkerhetsselen. Den har också funktionen att skicka aviseringar till din telefon som varnar om att babyn har tagit loss klämman, eller om det är för varmt eller kallt ute.

Just detta babyskydd kan användas för barn upp till 18 månader eller 13 kg. Cybex har även tänkt på ergonomi med denna, då ett löstagbart spädbarnsinlägg är insatt för en bekväm position. Man kan också luta sätet bak helt när bilen inte är i barnstolen, så babyskyddet går bra att sova på när det är fastspänt på vagnen.

Bästa budgetvalet – Beemoo Babyskydd

Visste du att man kan hitta bra babyskydd för under 500 kronor? Omöjligt, tänkte jag, innan jag hittade denna goding.

Beemos babyskydd må se lite tråkig ut, men det har allt man behöver för en säker biltur med en bebis. Babyskyddet kan fästas med bältespunkter, men är också kompatibel med ISOfix-bas så att du kan fästa stolen i bilens ISOfix-fästen.

Detta babyskydd har mjuka, sköna dynor som kan justeras för ditt barn, samt en fin sufflett som enkelt kan fällas ut när småttingen sover eller när det är soligt.

För dig som förälder är det nog kul att bärhandtaget är mjukt och greppvänligt. Så valet är både säkert och bekvämt för dig och ditt barn.

För familjer på språng – Axkid Modukid Infant Babyskydd

Bästa babyskyddet - Axkid Modukid Infant Babyskydd

Axkid har designat detta babyskydd med familjer på språng med mycket på dagsagendan. Detta babyskydd är för er som vill ha maximal säkerhet och komfort, enkelt.

Babyskyddet har stora, mjuka men säkra kuddar som är utdragbara, ventilationssystem och justerbart trepunktsbälte. Detta babyskydd är anpassat för nyfödda barn och passar tills det att de väger 13 kilo.

Tack vare des snabba tvåstegsmontering är detta ett av de snabbaste och enklaste babyskydden på marknaden. ISOfix-armarna är utrustade med färgindikatorer och stödbenet har en varningssignal, vilket säkerställer en korrekt montering.

För den växande familjen – Britax Babyskydd Infant Carrier

Bästa babyskyddet - Baby-Safe Infant Carrier Cosmos

Med detta babyskydd ville Britax se till att babyn får hålla en ergonomiska och bekväm position under hela perioden de använder babyskyddet. Kuddar och huvudsupport är vadderade för en naturlig och ergonomisk liggposition. Sidorna är vadderade och formade som vingar, vilket ger en kokong-effekt som skyddar vid sidokollisioner.

För de allra nyaste bebisarna medföljer en tilläggande supportkudde som gör babyskyddet mer bekvämt när babyn är så liten. En sufflett finns, och denna är maskintvättbar för enkel rengöring. Dessutom har den UPF 50 skydd – bra under soliga dagar!

Babyskyddet monteras med 3-punktsfästen. Britac har även gjort det enkelt att gå mellan bil och vagn med deras Click & Go funktion, som gör att du med några enkla klick kan fästa babyskyddet på vagnen när du lossat den från bilen.

Bäst design – Cybex Cloud Z i-Size Babyskydd Spring Blossom

Detta babyskydd från babyskydd likar till stor del vårt toppval (Cybex Aton M i-Size). Cloud Z i-Size har många liknande komponenter såsom sidokrocksskydd, i detta fall teleskopiskt sidokrockskydd, som skyddar huvud och nacke vid sidokollisioner.

Dessutom finns löstagbart spädbarnsinlägg, energiabsorberande skal, horisontellt liggläge, huvudstöd som kan justeras i 11 positioner och sufflett med solskyddsfaktor UV50 . Cybex har mer att imponera oss med!

Anledningen till varför även detta babyskydd från Cybex kom med på listan var för dess otroligt snygga design – svart med röda japanska körsbärsblommor på. Vem sa att man inte kan “föräldra” med stil?!

Kombinationen av dess smarta och säkra funktioner och den snygga designen gör detta babyskydd till en klar vinnare för oss.

Bästa babyskyddet med bas – Maxi-Cosi Cabriofix med bas

Bästa babyskyddet - Maxi-Cosi Cabriofix med bas

Maxi-Cosi tillverkar älskade och säkra babyskydd. CabrioFix är ett lätt och smidigt babyskydd som både kan monteras med bilbälte eller basenheten, som ingår. Själva basenheten installerar du med bilens ISOfix-bälten eller med bilens trepunktsbälte.

Babyskyddet har vadderade och krocksäkra kuddar, som både gör bilturen bekväm och säker för lillen. Till babyskyddet finns även en sufflett som är avtagbar. Den kan du använda på soliga dagar eller när barnet sover.

Babyskyddet kan även lätt sättas på din barnvagn, så du slipper väcka din lilla när bilen stannat. Skyddet kan användas tills att barnet väger 13 kilo.

Bästa barnvagn- och babyskyddset – Petite Cherie Heritage 2023 Duovagn

Det är även möjligt att köpa barnvagnar där babyskydd är inkluderat. En av våra favoriter kommer från Petite Chérie, och den kallas Heritage 2023 Duovagn.

Denna barnvagn är stilräker och kvalitativ, och kommer med både en liggdel och sittdel. Så den går utmärkt att använda även när babyn blir äldre. Denna nya modell har sufflett för både liggdelen och sittdelen.

Liggdelen har kviltat tyg och vindskydd, dessutom är den utrustad med mjuk madrass och sköna textiler för skön baby-sömn. Sittdelen har en stor och justerbar sufflett med tittlucka.

Vad gäller babyskyddet kommer det från Maxi-Cosi och är monterbart både med bas och med bilbälten. Babyskyddet är säkert, med vadderade kuddar för både huvud, nacke och kropp. Den går också att enkelt fästas på vagnen.

Babyskydd och vagn i ett – Doona babyskydd och vagn

Doona är har skapat världens första babyskydd/vagn. Detta är ingen liten uppgift. Denna supersmarta skapelse går från babyskydd till vagn med ett klick, utan att du behöver ta av eller fästa någonting!

Doona har lyckats åstadkomma detta genom att designa vagnen så att den kan bli ett kompakt paket där hjulen får plats under själva sitsen. När hjulen är infällda kan du använda sitsen som ett babyskydd. När du sedan ska lämna bilen behöver du bara klicka på en knapp och så fälls hjulen ut.

Detta är otroligt praktiskt när man är på språng, inte vill väcka babyn eller helt enkelt älskar effektivitet!

Kvalitétsvagn med babyskydd – Britax Smile III Duovagn och Babyskydd I-Size2

Bästa babyskyddet - Britax Smile III Duovagn

Britax Smile III är en prisvinnande vagn med mycket att ge. I detta paket får du basen, en sittdel, en liggdel och ett babyskydd – allt från Britax.

Vagnen har avancerad fjädring och lufthjul av premiumkvalitet, som gör åkturen bekväm vart du än promenerar. Hjulen är dessutom svängbara, om man föredrar det, men också låsbara.

Till vagnen finns stora och solskyddade suffletter, den till sittdelen är även ventilerad för att låta luften cirkulera fritt i vagnen.

Babyskyddet är ECE R129 godkänd och passar barn upp till 15 månader eller 83 centimeter. Tack vare den avtagbara supportkudden för nyfödda och Britax patenterare lutningsteknologi kan babyn vila ergonomiskt och samtidigt ha plats att växa.

Babyskyddet kan fästas med bilbälte eller en bas, som dock köpes separat.

Vad är babyskydd?

Babyskydd är babyns första bilbarnstol. Stolen används tills babyn är ungefär 9 månader gammal. Och som förälder till en nyfödd vet du nog hur viktigt det är med säkerhet. Därför är just säkerheten en av de viktigaste sakerna att tänka på med babyskydd.

Babyskydd kommer oftast i dessa tre varianter: babyskydd utan bas som monteras med trepunktsbälte, babyskydd med bas med isofixfästen och babyskydd som monteras med bälte eller bas.

Tre vanliga frågor om babyskydd

✅ Hur monteras babyskydd och hur fungerar en bas?

Babyskydd kan monteras fast med bilbälte, som då fästs runt stolen. De babyskydd som fästs med bas fungerar som så att själva basen monteras fast genom ISOfox-fästena, eller med bältena. Det enda du behöver göra då är att klicka i babyskyddet i basen. Det är ofta snabbare och säkrare.

✅ Hur vet jag om babyskyddet sitter ordentligt med bälte?

Bältet ska vara tight, och helt åtdraget – alltså ska det inte vara löst någonstans. Babyskyddet ska även stå stabilt även när du trycker ner det. Det är okej om det rör sig lite grann, men inte så mycket.

✅ Hur länge ska man använda babyskydd?

Babyskydd ska användas babyns första månader. Vanligtvis är det upp till 9 månader, 18 månader eller 13 kilo. En annan faktor du kan följa är babyns längd. När babyns huvud når upp ovanför kanten så måste du byta barnstol. Så även fast din baby väger mindre än 13 kg eller är mindre än 18 månader kan du behöva en större stol.

Det samma gäller om barnet väger mer än 13 kilo fast huvudet inte sticker upp – då måste du byta stol.

Hoppas du uppskattat och fått hjälp av min guide till det bästa babyskyddet! Lycka till!

Recent Posts