Bästa babysittern 2023 – för lek- och sovstunder!


Bästa babysittern

Bästa babysittern 2023 – En babysitter är designad för att kunna användas redan från födseln. Då den är utformad som en bekväm liggstol med sele, sitter ditt barn säkert och ger dig händerna fria för att exempelvis röra ihop en snabb måltid eller duscha.  

Då den är väldigt mjuk och bekväm för ditt barn och ligga i, samt är konstruerad med ett lättare fjädringssystem lockar den gungande rörelsen till en avkopplande stund med stor chans att ditt barn även somnar.  

BabyBjörn Balance Soft Mesh TestvinnareBabyBjörn Balance Soft Mesh
Maxi-Cosi Kori UppstickareMaxi-Cosi Kori
EcoViking Babysitter Mycket bekväm konstruktion!EcoViking Babysitter

Men för att babysittern ska vara praktisk att använda är konstruktionen A och O. Den bör vara tillverkad av ett mjukt och skönt tyg, samt vara utrustad med sele eller liknande så att ditt barn sitter säkert tillrätta när du utför dina vardagliga bestyr i hemmet. Vi har letat fram den bästa babysittern 2023 och även inkluderat några väl valda utmanare, för att du ska kunna göra ett bra val.  

Topp 3 babysitters bäst i test 2023  

1. Vår vinnare! BabyBjörn Balance Soft Mesh 

 • Bekväm konstruktion 
 • Flera extra tillval 
 • Finns i flera färger 
 • Rekommenderad ålder: 0 till 2 år 

Den mycket bekväma babysittern Balance Soft Mesh från varumärket BabyBjörn, har en design som underlättar småbarnslivet. Vid köp kan du välja mellan flera olika färgval, för att det ska kunna anpassas efter ditt hem och inredning.  

BabyBjörns babysitter är ergonomiskt utformad, vilket innebär att den kan användas under en längre stund. Stolens mjuka tyg och utformning, bidrar även det till den bekväma användningen och kan därmed användas från att barnet föds och sedan upp till runt två års ålder. En mycket funktionell modell som gör att ditt barn kan leka eller sova skönt tillrätta.  

2. Maxi-Cosi Kori – Kan användas på två sätt!  

 • Ryggstöd med tre lägen 
 • Kan fällas ihop 
 • Snygg design 
 • Maximal vikt: 9 kilo 

Bekväma babysittern Kori från varumärket Maxi-Cosi är designad för att kunna användas på flera olika sätt. Dess huvudsakliga användningsområde är som en traditionell babysitter, där du får avlastning och hjälp i vardagen. Men gungfunktionen kan även tas bort och babysittern fungerar då som en fast barnstol som du kan använda när det är dags för mat.  

För att den ska spara plats när den inte används, kan den fällas ihop. Den blir då nästan helt platt och kan enkelt förvaras i klädkammaren. Denna funktion gör även Kori till ett bra val när du åker bort, då den är enklare att transportera mellan olika platser.  

Vid köp medföljer ett mjukt och skönt spädbarnsinlägg, som gör att ditt barn ligger riktigt skönt. Ett ypperligt val som tål en maximal belastning på 9 kilo.  

3. EcoViking Babysitter – Mycket bekväm konstruktion!  

 • Tre olika höjdlägen 
 • Avtagbart tyg 
 • Bekväm konstruktion 
 • Rekommenderad ålder: 0-6 månader 

Den stilrena babysittern från EcoViking kan användas från att ditt barn fötts och sedan under cirka 6 månader. Den har en bekväm konstruktion och är tillverkad med mjukt tyg som är avtagbart, för att kunna tvättas emellanåt.  

Babysittern har en ergonomiskt utformad design som ger extra stöd åt ditt barns huvud och nacke. Detta gör även att barn känner sig trygg och avslappnad under sovstunden eller lek i babysittern. En perfekt avlastning som gör att du har båda händerna fria för vardagliga bestyr.  

Denna babysitter är testad och även godkänd enligt Oeko-Tex standard 100. Detta innebär att modellen har tillverkats utan gifter eller hälsofarliga ämnen som ditt barns känsliga hud kan reagera på.  

Tre vanliga frågor om babysitters: 

När ska man använda en babysitter? 

De allra flesta modeller på marknaden är tillverkade för att kunna användas direkt efter födseln. Det som egentligen skiljer olika modeller åt är hur länge de kan användas, där den maximala belastningen som babysittern tål avgår hur många månader eller år den kan brukas. Om rätt material och konstruktion används, kan den användas tills ditt barn väger runt 9 kilo.  

Fördelar med en babysitter? 

Att vara småbarnsförälder är stressigt och ibland känns det som man aldrig har händerna fria till vardagliga bestyr, som också är nödvändigt att man hinner med. En babysitter gör detta möjligt och om en har designats med sele och en ergonomisk utformad stol, kan ditt barn ligga där i länge stunder. Detta gör att du har händerna fria för städning och andra bestyr i hemmet.  

Vilka funktioner är viktigast hos en babysitter? 

Det är några funktioner som en babysitter bör besitta för att vara både bekväm och praktisk att använda. Den ska dels vara tillverkad av tåliga material och ha en ergonomisk konstruktion som gör att ditt barn ligger skönt. Utöver detta är det viktigt att den är försedd med en sele för att ditt barn ska sitta tryggt och säkert under användningen.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

En babysitter är designad för att kunna användas på flera sätt. Tack vare dess konstruktion ger den en lätt gungande effekt som gör att ditt barn känner sig trygg och säker. Detta uppmanar även till kortare sovstunder och är en bra investering för nyblivna föräldrar. Då ditt barn sitter fast i babysittern, behöver du heller inte oroa dig för att ditt barn kryper iväg.  

För att babysittern ska vara bekväm för ditt barn och även praktisk att använda, bör den dock besitta vissa egenskaper. Den ska vara tillverkad av ett tåligt och skönt tyg, ha en konstruktion som gör att den står stabilt på golvet och även ha säkerhetssele eller spännen som gör att ditt barn sitter säkert på plats under tuppluren eller lekstunden.  

Det var även dessa punkter som vi kikade lite extra på, när vi valde ut vilka tre modeller vi skulle inkludera på topplistan. För att den ska vara händig för samtliga föräldrar, lade vi stor vikt vid att även inkludera modeller i flera priskategorier.  

När vi sammansatte topplistan baserade vi även våra egna iakttagelser om produkterna, med andra hemsidors recensioner. Detta för att topplistan ska vara rättvis. Letar du efter en babysitter som gör dagens sovstunder och lek enklare? Kika på vår topplista för att hitta din favorit!  

Länkar och referenser

Babysitters hos BabyV, Babyland

Maxi-cosi Kori demovideo

Recent Posts