Bästa babyolja 2023 – En skonsam olja för ditt barns hud!


Bästa babyolja

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa babyolja 2023 – Babyolja används ofta till barn för att återfukta deras känsliga hud. Det finns väldigt många olika användningsområden när det kommer till denna produkt och är även populär att användas av hela familjen. 

När det kommer till just babyoljor har du väldigt många olika varianter att välja bland. Det kan därför vara lite knepigt att veta vilken som passar dig och ditt barn. Här nedan listar vi våra favoriter! 

Topp tre babyoljor bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! Burt´s Bees Baby Bee Återfuktande Babyolja 

 • Vårdande och skyddande 
 • Vitamin A & Vitamin E 
 • 100% naturlig 
 • Testad av barnläkare 

Vinnaren av vårt test är Burt’s Bees Baby Bee Babyolja. Detta är en otroligt skonsam babyolja som är mycket återfuktande för ditt barns hud. Babyoljan är 100% naturlig och innehåller både vitaminer och antioxidanter. Den innehåller bland annat Vitamin A och Vitamin E.  

Denna produkt är testad av barnläkare och är därför helt säker att använda på ditt barn. Ett stor plus med denna babyolja är att den innehåller aprikos- och druvfröolja. Tack vare dessa ingredienser ger denna babyolja en vårdande, skyddande och återfuktande effekt. Den är även perfekt att använda för bebisar men även vuxna då den fungerar utmärkt på de med känsligare hud.  

Babyoljan är dessutom helt fri från parabener och sulfater. Den ger inte ifrån sig en kemikalisk doft som många andra förpackningar på marknaden. Burt´s Bees Babyolja fungerar även utmärkt att användas vid massage och lämnar ingenting annat än ett mjukt och härligt resultat.  

2. BARR Sweden Organic Babyoil – Många användningsområden! 

 • Helt fri från parfym 
 • 100% naturliga ämnen 
 • Flera användningsområden 
 • Perfekt för barn med känslig hud 

BARR Sweden Organic  är en babyolja som är helt fri från parfym. Denna passar barn med extra känslig hud och detsamma gäller för dig som vuxen. Denna babyolja är väldigt behaglig och kan användas på flera sätt.  

Du kan antingen välja att hälla några droppar i badet innan du badar din bebis eller tar ett bad själv. Du kan även använda denna babyolja direkt på hunden, exempelvis vid torra områden som hudveck eller på andra ställen där du eller ditt barn lätt blir torr. 

Utöver det så går den även att använda som en typ av tvål för rengöring. Häll exempelvis en liten skvätt olja på en tvättlapp och gnugga försiktigt. Sedan sköljer du lätt av oljan och blir lämnad med både en mjuk och len hy. Oljan innehåller även 100% naturliga ämnen.  

3. Lille Kanin Bath & Baby Oil – Ekologiskt alternativ! 

 • Mycket fuktgivande 
 • Massera i hårbotten vid skorv 
 • Naturliga & ekologiska produkter 
 • Rik på Vitamin E 

Lille Kanin Bath & Baby Oil är en väldigt fuktgivande babyolja som passar perfekt för de allra minsta barnen. Denna babyolja innehåller endast naturliga och ekologiska ingredienser som är väldigt skonsamma för ditt barns hud. Bland annat så är denna babyolja rik på Vitamin E. Du hittar även andra otroligt näringsrika och ekologiska oljor som jojoba och arganolja. Det är tack vare dessa ingredienser som din och ditt barns hud lämnas mjuk och len. 

Denna babyolja är perfekt att antingen hälla i badet eller smörja direkt på kroppen. Du kan även massera in den försiktigt i ditt barns hårbotten. Det är perfekt att göra om ditt barn fått skorv i hårbotten, då det ger en återfuktade effekt. Utöver det så är denna babyolja även godkänd av Asthma Allergy Nordic och den är även svanenmärkt.  

3 vanliga frågor om babyoljor: 

Vad är babyolja? 

Babyolja är en mycket vårdande hudolja. Det är ett mycket skonsamt alternativ som även passar perfekt för dig med extra känslig hud. Babyolja gör mycket både för dig och din bebis. Bland annat så rengör babyolja huden men den stärker även och återfuktar. Vad som gör babyoljor så skonsamma är att de vanligtvis är fria från parfym och färgämnen, men även andra ingredienser som kan irritera huden.  

Vad gör att en babyolja fungerar perfekt för barn?  

En nyfödd bebis har ungefär 30 % tunnare hud än vad en vuxen person har. Därför skyddar inte huden mot yttre faktorer på samma sätt som hos en vuxen. Babyolja har en skyddande effekt och tack vare de återfuktande egenskaperna hjälper även babyolja dig som har lätt att få torr hud under det kallare halvåret. Se dock till att oljan absorberats in i din hud ordentligt innan du klär på dig. 

Vad kan man använda babyolja till? 

Babyoljans stora fördel är att den kan avvändas både till barn och vuxna som vill ha en mjukare och lenare hud. Någonting som är väldigt vanligt och även är rekommenderat är att hälla några droppar babyolja i badet för återfuktning. Du kan även smörja in ditt barn efter ni badat klart och huden fortfarande är våt för lättare absorbering. 

Du kan dessutom använda babyolja för att tvätta bort skorv eller för att göra rent i ditt barns hudveck. Babyolja är även väldigt bra att använda vid massage då oljan lätt absorberas av huden och håller den mjuk. 

Andra saker du kan göra med babyolja är bland annat att tvätta bort smink eller smörja in magen under tiden du är gravid för att motverka bristningar. 

Källor: 

https://www.familjemys.se/basta-babyoljan/

https://xn--bstken-bua.se/babyolja-bast-bast-i-test

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa babyolja

Jollyroom
Babyland
Prisjakt
Pricerunner

Recent Posts